• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران
    • دوره 15, شماره 6
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران
    • دوره 15, شماره 6
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی اثر رژیم غذایی غنی از روغن زیتون بکر بر سطح سرمی قند و لیپیدها در بیماران کبد چرب غیرالکلی دارای رژیم کاهش وزن

    (ندگان)پدیدآور
    بحرالعلومی, سمانه الساداتشیدفر, فرزادجزایری, شیماتقوایی, ترنگ
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    355.5کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مقدمه: اختلال‌های متابولیک مانند اختلال‌های چربی خون و مقاومت به انسولین با پیشرفت بیماری کبد چرب غیر الکلی (NAFLD) مرتبط بوده و زمینه‌ساز مشکلات قلبی ـ عروقی که رایج‌ترین دلیل مرگ و میر این بیماران است، می‌باشد. مقدار و ترکیب چربی رژیم غذایی عاملی موثر بر سطح قند و چربی خون است. هدف پژوهش حاضر، بررسی اثرات روغن زیتون بکر بر شاخص‌های قند و لیپید سرم بیماران NAFLD دارای رژیم کاهش وزن بود. مواد و روش‌ها: کارآزمایی بالینی تصادفی حاضر روی 50 بیمار مبتلا به NAFLD به مدت 12 هفته انجام شد. ابتدا بیماران به شکل تصادفی به دو گروه الف (دریافت کننده‌ی 20% انرژی مورد نیاز روزانه از روغن زیتون بکر) و گروه ب (دریافت‌کننده‌ی روغن مصرفی معمول خود) تقسیم شدند. ارزیابی خوراک، اندازه‌گیری‌های تن‌سنجی و سطح سرمی قند و چربی‌های خون در حالت ناشتا در شروع و پایان هفته‌ی دوازدهم انجام شد. یافته‌ها: در پایان پژوهش، مصرف روغن زیتون بکر در مقایسه با روغن دریافتی معمول منجر به کاهش معنی‌دار در میانگین غلظت سرمی تری‌گلیسرید و نسبت تری‌گلیسرید به کلسترول ـ HDL (به عنوان شاخص آتروژنی و پیشگویی‌کننده‌ی قوی ابتلا به بیماری‌های قلبی ـ عروقی) گردید (05/0>P). نتیجه‌گیری: جایگزینی روغن زیتون بکر به عنوان بخشی از چربی غذای روزانه در بیماران NAFLD در کنار کاهش وزن اندک، می‌تواند در درمان و پیشگیری از عوارض قلبی این بیماری موثر باشد.
    کلید واژگان
    کبد چرب غیر الکلی
    قند ناشتای سرم
    لیپیدهای سرم
    روغن زیتون بکر
    تغذيه

    شماره نشریه
    6
    تاریخ نشر
    2014-03-01
    1392-12-10
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
    سازمان پدید آورنده
    دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران
    دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران
    دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران

    شاپا
    1683-4844
    1683-5476
    URI
    http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-1588-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/620751

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب