نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorحسینی, سید احمدfa_IR
dc.contributor.authorعالیپور, میثمfa_IR
dc.contributor.authorذاکرکیش, مهرنوشfa_IR
dc.contributor.authorحقیقی زاده, محمد حسینfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T15:29:40Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T15:29:40Z
dc.date.available1399-08-23T15:29:40Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T15:29:40Z
dc.date.issued2014-09-01en_US
dc.date.issued1393-06-10fa_IR
dc.identifier.citationحسینی, سید احمد, عالیپور, میثم, ذاکرکیش, مهرنوش, حقیقی زاده, محمد حسین. (1393). بررسی تاثیر عصاره‌ی استاندارد جینسنگ پاناکس (G115) بر شاخص‌های التهاب سیستمی خفیف در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2، کارآزمایی بالینی دوسوکور. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران, 16(3), 175-182.fa_IR
dc.identifier.issn1683-4844
dc.identifier.issn1683-5476
dc.identifier.urihttp://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-1673-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/620740
dc.description.abstractمقدمه: التهاب سیستمی یک نقش کلیدی در پیشرفت بیماری‌های قلبی ـ عروقی در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو دارد. هدف پژوهش حاضر، بررسی اثر عصاره‌ی استاندارد جینسنگ (G115) بر شاخص‌های التهاب سیستمی خفیف در بیماران دیابتی نوع دو بود. مواد و روش‌ها: کارآزمایی بالینی تصادفی دوسو کور روی 40 بیمار دیابتی نوع دو (28 زن و 12 مرد) انجام گردید. افراد به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. گروه مداخله روزانه 300 میلی‌گرم (3 کپسول 100 میلی‌گرمی) عصاره‌ی استاندارد جینسنگ و گروه کنترل، معادل آن دارونما دریافت کردند. پس از 8 هفته شاخص‌هـای تن‌سنجی، هموگلوبین گلیکوزیله، اینترلوکیــن 6، فاکتور نکروز توموری α (TNF-α) و (hsCRP) high sensitive C-Reactive Protein مورد بررسی قرار گرفتند. یافته‌ها: در بررسی حاضر بین میزان وزن،BMI ،WHR ، هموگلوبین گلیکوزیله و TNFα در گروه مورد و شاهد، قبل و بعد از مداخله اختلاف معنی‌داری دیده نشد. کاهش معنی‌داری در IL-6 (17/1±43/8 در برابر 39/1±79/6 نانوگرم در لیتر) وhsCRP (49/0±61/3 در برابر 33/0±03/3 میلـی‌گرم در صد میلی‌لیتر) در گروه مورد در پایان مطالعــه نسبت به شـروع مطالعه به دست آمـد. هم‌چنین، تفاوت معنـی‌داری در IL-6) 39/1±79/6 در برابر 69/0±85/7 نانوگرم در لیتر) و hsCRP(33/0±03/3 در برابر 39/0±49/3 میلی‌گرم در صد میلی‌لیتر) در پایان مطالعه بین دو گروه مورد و شاهد وجود داشت. نتیجه‌گیری: مصرف عصاره‌ی استاندارد جینسنگ به مدت 8 هفته سبب کاهش IL-6 و hsCRP در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو گردید. بنابراین، مصرف عصاره‌ی استاندارد جینسنگ می‌تواند نقش محافظت‌کننده در برابر عوارض بیماری دیابت نوع دو داشته باشد.fa_IR
dc.format.extent310
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیfa_IR
dc.relation.ispartofمجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Endocrinology and Metabolismen_US
dc.subjectعصاره‌ی استاندارد جینسنگfa_IR
dc.subjectدیابتfa_IR
dc.subjectالتهاب سیستمی خفیفfa_IR
dc.subjectغدد درون‌ریزfa_IR
dc.titleبررسی تاثیر عصاره‌ی استاندارد جینسنگ پاناکس (G115) بر شاخص‌های التهاب سیستمی خفیف در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2، کارآزمایی بالینی دوسوکورfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات تغذیه و بیماریهای متابولیکfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاهfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات دیابتfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاهfa_IR
dc.citation.volume16
dc.citation.issue3
dc.citation.spage175
dc.citation.epage182


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد