بررسی تاثیر عصارهی استاندارد جینسنگ پاناکس (G115) بر شاخصهای التهاب سیستمی خفیف در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2، کارآزمایی بالینی دوسوکور
(ندگان)پدیدآور
حسینی, سید احمدعالیپور, میثمذاکرکیش, مهرنوشحقیقی زاده, محمد حسیننوع مدرک
Textپژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه: التهاب سیستمی یک نقش کلیدی در پیشرفت بیماریهای قلبی ـ عروقی در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو دارد. هدف پژوهش حاضر، بررسی اثر عصارهی استاندارد جینسنگ (G115) بر شاخصهای التهاب سیستمی خفیف در بیماران دیابتی نوع دو بود. مواد و روشها: کارآزمایی بالینی تصادفی دوسو کور روی 40 بیمار دیابتی نوع دو (28 زن و 12 مرد) انجام گردید. افراد به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. گروه مداخله روزانه 300 میلیگرم (3 کپسول 100 میلیگرمی) عصارهی استاندارد جینسنگ و گروه کنترل، معادل آن دارونما دریافت کردند. پس از 8 هفته شاخصهـای تنسنجی، هموگلوبین گلیکوزیله، اینترلوکیــن 6، فاکتور نکروز توموری α (TNF-α) و (hsCRP) high sensitive C-Reactive Protein مورد بررسی قرار گرفتند. یافتهها: در بررسی حاضر بین میزان وزن،BMI ،WHR ، هموگلوبین گلیکوزیله و TNFα در گروه مورد و شاهد، قبل و بعد از مداخله اختلاف معنیداری دیده نشد. کاهش معنیداری در IL-6 (17/1±43/8 در برابر 39/1±79/6 نانوگرم در لیتر) وhsCRP (49/0±61/3 در برابر 33/0±03/3 میلـیگرم در صد میلیلیتر) در گروه مورد در پایان مطالعــه نسبت به شـروع مطالعه به دست آمـد. همچنین، تفاوت معنـیداری در IL-6) 39/1±79/6 در برابر 69/0±85/7 نانوگرم در لیتر) و hsCRP(33/0±03/3 در برابر 39/0±49/3 میلیگرم در صد میلیلیتر) در پایان مطالعه بین دو گروه مورد و شاهد وجود داشت. نتیجهگیری: مصرف عصارهی استاندارد جینسنگ به مدت 8 هفته سبب کاهش IL-6 و hsCRP در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو گردید. بنابراین، مصرف عصارهی استاندارد جینسنگ میتواند نقش محافظتکننده در برابر عوارض بیماری دیابت نوع دو داشته باشد.
کلید واژگان
عصارهی استاندارد جینسنگدیابت
التهاب سیستمی خفیف
غدد درونریز
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2014-09-011393-06-10
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیسازمان پدید آورنده
مرکز تحقیقات تغذیه و بیماریهای متابولیکدانشگاه
مرکز تحقیقات دیابت
دانشگاه
شاپا
1683-48441683-5476




