نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorصداقت, رضاfa_IR
dc.contributor.authorروغنی, مهردادfa_IR
dc.contributor.authorزارعی, محسنfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T15:29:07Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T15:29:07Z
dc.date.available1399-08-23T15:29:07Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T15:29:07Z
dc.date.issued2009-09-01en_US
dc.date.issued1388-06-10fa_IR
dc.identifier.citationصداقت, رضا, روغنی, مهرداد, زارعی, محسن. (1388). اثر مصرف خوراکی سر شاخه‌ی گیاه زالزالک بر غلظت گلوکز، چربی‌‌های سرم و حفاظت سلول‌‌های بتا در موش صحرایی دیابتی. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران, 11(3), 323-329.fa_IR
dc.identifier.issn1683-4844
dc.identifier.issn1683-5476
dc.identifier.urihttp://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-816-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/620693
dc.description.abstractمقدمه: کاهش سطح گلوکز و لیپید‌های سرم در بیماران دیابتی با استفاده از گیاهان دارویی از اهمیت زیادی برخوردار است. در مطالعه‌ی حاضر، اثر مصرف خوراکی سرشاخه‌ی زالزالک بر غلظت گلوکز و لیپید‌های سرم و تراکم سلول‌‌های بتا در موش‌‌های صحرایی دیابتی بررسی شد. مواد و روش‌ها: موش‌‌های صحرایی نر نژاد NMRI (تعداد = 32) به چهار گروه شاهد، شاهد درمان شده با گیاه، دیابتی و دیابتی درمان شده با گیاه تقسیم‌بندی شدند. دو گروه درمان شده از غذای موش حاوی 25/6% گیاه به مدت 6 هفته بدون محدودیت استفاده نمودند. برای دیابتی نمودن موش‌‌ها از استرپتوزوتوسین به صورت تک دوز و داخل صفاقی به غلظت 60 میلی‌گرم بر کیلوگرم وزن حیوان استفاده شد. غلظت گلوکز، تری‌گلیسرید، کلسترول تام، LDL-C و HDL-C سرم قبل از بررسی و در هفته‌‌های سوم و ششم پس از بررسی اندازه‌گیری شد. به علاوه، تراکم سلول‌‌های بتا در جزایر لانگرهانس در چهار گروه با استفاده از روش رنگ‌آمیزی گومری منوکروم بررسی شد. یافته‌ها: در گروه دیابتی درمان شده با گیاه، غلظت گلوکز سرم به طور معنی‌دار در هفته‌‌های سوم و ششم کمتر از گروه دیابتی بود (05/0p<). سطح سرمی کلسترول تام، تری‌گلیسرید، و HDL-C در گروه دیابتی درمان شده در همین هفته‌‌ها تفاوت معنی‌دار را در مقایسه با گروه دیابتی نشان نداد. از طرف دیگر، درمان موش‌‌های دیابتی با گیاه کاهش معنی‌دار غلظت LDL-C را در مقایسه با گروه دیابتی به همراه داشت (05/0p<). از نظر بافت‌شناسی نیز در موش‌‌های دیابتی، تعداد متوسط سلول‌‌های بتا در هر جزیره کاهش معنی‌دار نشان‌داد و درمان با گیاه نیز تغییری در گروه دیابتی ایجاد ننمود. نتیجه‌گیری: مصرف خوراکی زالزالک در مدل تجربی دیابت قندی باعث کاهش گلوکز و LDL-C سرم می‌شود.fa_IR
dc.format.extent493
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیfa_IR
dc.relation.ispartofمجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Endocrinology and Metabolismen_US
dc.subjectزالزالکfa_IR
dc.subjectگلوکزfa_IR
dc.subjectلیپیدfa_IR
dc.subjectسلول بتاfa_IR
dc.subjectدیابت قندیfa_IR
dc.titleاثر مصرف خوراکی سر شاخه‌ی گیاه زالزالک بر غلظت گلوکز، چربی‌‌های سرم و حفاظت سلول‌‌های بتا در موش صحرایی دیابتیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشیfa_IR
dc.citation.volume11
dc.citation.issue3
dc.citation.spage323
dc.citation.epage329


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد