نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorوفا, محمدرضاfa_IR
dc.contributor.authorافشاری, شیرینfa_IR
dc.contributor.authorمصلحی, نازنینfa_IR
dc.contributor.authorصالح پور, امینfa_IR
dc.contributor.authorحسینی, فاطمهfa_IR
dc.contributor.authorگوهری نژاد, مجیدfa_IR
dc.contributor.authorظریف یگانه, مریمfa_IR
dc.contributor.authorحسینی, شیرینfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T15:28:55Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T15:28:55Z
dc.date.available1399-08-23T15:28:55Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T15:28:55Z
dc.date.issued2011-02-01en_US
dc.date.issued1389-11-12fa_IR
dc.identifier.citationوفا, محمدرضا, افشاری, شیرین, مصلحی, نازنین, صالح پور, امین, حسینی, فاطمه, گوهری نژاد, مجید, ظریف یگانه, مریم, حسینی, شیرین. (1389). نوع تغذیه‌ی دوران شیرخوارگی و همبستگی آن با چاقی دوران کودکی در دانش‌آموزان پایه‌ی اول ابتدایی شهر تهران، سال 87. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران, 12(5), 505-512.fa_IR
dc.identifier.issn1683-4844
dc.identifier.issn1683-5476
dc.identifier.urihttp://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-968-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/620676
dc.description.abstractچکیدهمقدمه: میزان شیوع و شدت چاقی در دوران کودکی رو به افزایش است، شناسایی عوامل موثر بر آن نقش مهمی در پیشگیری از این عارضه دارد. مواد و روش‌ها : 513 دانش‌آموز دختر و پسر سال اول دبستان که به صورت تصادفی از 19 منطقه‌ی آموزش و پرورش شهر تهران انتخاب شدند، در این مطالعه‌ی مقطعی شرکت کردند. وزن و قد دانش‌آموزان اندازه‌گیری شد. ویژگی‌های تولد و نوع تغذیه در دوران شیرخوارگی دانش‌آموزان (شامل رتبه و وزن هنگام تولد، نوع تغذیه، طول مدت تغذیه‌ی انحصاری با شیر مادر، طول مدت تغذیه با شیر مادر و شیرخشک، زمان شروع غذای کمکی و میزان فعالیت) با استفاده از پرسش‌نامه‌ی مربوط به آن‌ها تعیین گردید. برای توصیف نمونه‌ها از روش‌های آمار توصیفی شامل جدول توزیع فراوانی، آزمون مجذور خی، شاخص‌های مرکزی و پراکندگی استفاده شد. یافته‌ها: اضافه وزن در 8% و چاقی در 7/11% کودکان مورد بررسی وجود دارد. نمایه‌ی توده‌ی بدن کودکان با نوع تغذیه در شیرخوارگی (تغذیه با شیر مادر یا شیرخشک) و مدت تغذیه با شیر مادر ارتباط معنی‌داری نداشت. اما نمایه‌ی توده‌ی بدن کودکان با مدت تغذیه‌ی انحصاری با شیر مادر ارتباط خطی معکوس داشت (0001/0=P، 151/0-=r). هم‌چنین نمایه‌ی توده‌ی بدن کودکان با مدت تغذیه با شیر خشک، ارتباط خطی مستقیم (007/0=P، 108/0=r) و با زمان شروع غذای کمکی ارتباط خطی معکوس داشت (002/0=P، 128/0-=r). نتیجه‌گیری: این پژوهش نشان‌دهنده‌ی اهمیت طول مدت تغذیه انحصاری با شیر مادر در کاهش خطر چاقی کودکان می‌باشد.fa_IR
dc.format.extent302
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیfa_IR
dc.relation.ispartofمجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Endocrinology and Metabolismen_US
dc.subjectشیر مادرfa_IR
dc.subjectچاقیfa_IR
dc.subjectدوران کودکیfa_IR
dc.subjectشیرخوارگیfa_IR
dc.subjectتغذيهfa_IR
dc.titleنوع تغذیه‌ی دوران شیرخوارگی و همبستگی آن با چاقی دوران کودکی در دانش‌آموزان پایه‌ی اول ابتدایی شهر تهران، سال 87fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشیfa_IR
dc.citation.volume12
dc.citation.issue5
dc.citation.spage505
dc.citation.epage512


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد