نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorشیشه‌بر, فریدهfa_IR
dc.contributor.authorتهرانی, معصومهfa_IR
dc.contributor.authorجلالی, محمد طهfa_IR
dc.contributor.authorلطیفی, محمودfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T15:28:47Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T15:28:47Z
dc.date.available1399-08-23T15:28:47Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T15:28:47Z
dc.date.issued2013-01-01en_US
dc.date.issued1391-10-12fa_IR
dc.identifier.citationشیشه‌بر, فریده, تهرانی, معصومه, جلالی, محمد طه, لطیفی, محمود. (1391). مقایسه‌ی نمایه‌ی قند خون دو نوع عسل ایرانی با نسبت فروکتوز به گلوکز متفاوت. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران, 14(5), 479-483.fa_IR
dc.identifier.issn1683-4844
dc.identifier.issn1683-5476
dc.identifier.urihttp://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-1330-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/620666
dc.description.abstractمقدمه: پژوهش‌ها نشان داده‌اند نمایه‌ی قند خون عسل به نوع گیاه و نسبت فروکتوز به گلوکز آن بستگی دارد. نمایه‌ی قند خون عسل‌های ایرانی به جز یک مورد مشخص نشده، بنابراین در این پژوهش نمایه‌ی قند خون دو نوع عسل ایرانی، که از نظر منشا گیاهی و ترکیب شیمیایی متفاوت بودند، تعیین و تغییرات قند خون پس از خوردن آن‌ها مقایسه گردید. مواد و روش­ها: 10 فرد سالم با میانگین سنی 7/2±28 و میانگین نمایه‌ی توده‌ی بدن 6/2±3/24 کیلوگرم بر مترمربع در پژوهش حاضر شرکت داشتند. افراد در 3 روز مختلف پس از 10 ساعت روزه­داری به آزمایشگاه مراجعه نموده و قند خون آن‌ها در مدت 2 ساعت پس از خوردن محلول گلوکز یا محلول هر یک از عسل‌های آویشن بوشهر و شبدر خرم‌آباد  اندازه‌گیری شد. مساحت افزایش یافته‌ی زیر منحنی قند خون (IAUC) با استفاده از فرمول ذوزنقه­ای و با کسر مقادیر ناشتا محاسبه شد. داده­ها با استفاده از آنووا و آزمون مقادیر تکراری با نرم‌افزار آماری SPSS نسخه‌ی 17 تجزیه و تحلیل شد. یافته‌ها: نمایه‌ی قند خون عسل آویشن و عسل شبدر به ترتیب 9/65 و 9/64 تعیین گردید. بین مساحت افزایش یافته‌ی زیر منحنی قند خون پس از خوردن عسل آویشن (5/36±2/140 میلی‌مول بر دقیقه در لیتر) و شبدر (7/47±7/137 میلی‌مول بر دقیقه در لیتر) تفاوت معنی‌داری مشاهده نشد. نتیجه‌‌‌گیری: عسل­های آویشن بوشهر و شبدر خرم‌آباد نمایه‌ی قند خون مشابهی داشتند. هم­چنین، منبع گیاهی و نسبت فروکتوز به گلوکز تاثیری بر نمایه‌ی قند خون آن‌ها نداشت.fa_IR
dc.format.extent270
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیfa_IR
dc.relation.ispartofمجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Endocrinology and Metabolismen_US
dc.subjectنمایه‌ی قند خونfa_IR
dc.subjectعسلfa_IR
dc.subjectقند خونfa_IR
dc.subjectتغذيهfa_IR
dc.titleمقایسه‌ی نمایه‌ی قند خون دو نوع عسل ایرانی با نسبت فروکتوز به گلوکز متفاوتfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز- مرکز تحقیقات تغذیهfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهوازد-انشکده پیراپزشکی- گروه تغذیه-fa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز- مرکز تحقیقات دیابتfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز- مرکز تحقیقات دیابتfa_IR
dc.citation.volume14
dc.citation.issue5
dc.citation.spage479
dc.citation.epage483


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد