مقایسهی نمایهی قند خون دو نوع عسل ایرانی با نسبت فروکتوز به گلوکز متفاوت
(ندگان)پدیدآور
شیشهبر, فریدهتهرانی, معصومهجلالی, محمد طهلطیفی, محمودنوع مدرک
Textپژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه: پژوهشها نشان دادهاند نمایهی قند خون عسل به نوع گیاه و نسبت فروکتوز به گلوکز آن بستگی دارد. نمایهی قند خون عسلهای ایرانی به جز یک مورد مشخص نشده، بنابراین در این پژوهش نمایهی قند خون دو نوع عسل ایرانی، که از نظر منشا گیاهی و ترکیب شیمیایی متفاوت بودند، تعیین و تغییرات قند خون پس از خوردن آنها مقایسه گردید. مواد و روشها: 10 فرد سالم با میانگین سنی 7/2±28 و میانگین نمایهی تودهی بدن 6/2±3/24 کیلوگرم بر مترمربع در پژوهش حاضر شرکت داشتند. افراد در 3 روز مختلف پس از 10 ساعت روزهداری به آزمایشگاه مراجعه نموده و قند خون آنها در مدت 2 ساعت پس از خوردن محلول گلوکز یا محلول هر یک از عسلهای آویشن بوشهر و شبدر خرمآباد اندازهگیری شد. مساحت افزایش یافتهی زیر منحنی قند خون (IAUC) با استفاده از فرمول ذوزنقهای و با کسر مقادیر ناشتا محاسبه شد. دادهها با استفاده از آنووا و آزمون مقادیر تکراری با نرمافزار آماری SPSS نسخهی 17 تجزیه و تحلیل شد. یافتهها: نمایهی قند خون عسل آویشن و عسل شبدر به ترتیب 9/65 و 9/64 تعیین گردید. بین مساحت افزایش یافتهی زیر منحنی قند خون پس از خوردن عسل آویشن (5/36±2/140 میلیمول بر دقیقه در لیتر) و شبدر (7/47±7/137 میلیمول بر دقیقه در لیتر) تفاوت معنیداری مشاهده نشد. نتیجهگیری: عسلهای آویشن بوشهر و شبدر خرمآباد نمایهی قند خون مشابهی داشتند. همچنین، منبع گیاهی و نسبت فروکتوز به گلوکز تاثیری بر نمایهی قند خون آنها نداشت.
کلید واژگان
نمایهی قند خونعسل
قند خون
تغذيه
شماره نشریه
5تاریخ نشر
2013-01-011391-10-12
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیسازمان پدید آورنده
دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز- مرکز تحقیقات تغذیهدانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهوازد-انشکده پیراپزشکی- گروه تغذیه-
دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز- مرکز تحقیقات دیابت
دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز- مرکز تحقیقات دیابت
شاپا
1683-48441683-5476




