نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorفاضلی, هداfa_IR
dc.contributor.authorگائینی, زهراfa_IR
dc.contributor.authorمیرمیران, پروینfa_IR
dc.contributor.authorحاجی حسینی, رضاfa_IR
dc.contributor.authorبهادران, زهراfa_IR
dc.contributor.authorعزیزی, فریدونfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T15:28:24Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T15:28:24Z
dc.date.available1399-08-23T15:28:24Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T15:28:24Z
dc.date.issued2019-03-01en_US
dc.date.issued1397-12-10fa_IR
dc.identifier.citationفاضلی, هدا, گائینی, زهرا, میرمیران, پروین, حاجی حسینی, رضا, بهادران, زهرا, عزیزی, فریدون. (1397). ارتباط الگوهای غذایی با سطوح افزایش یافته آنزیم‌های کبدی: یک بررسی مقطعی در مطالعه قند و لیپید تهران. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران, 20(6), 303-311.fa_IR
dc.identifier.issn1683-4844
dc.identifier.issn1683-5476
dc.identifier.urihttp://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-2490-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/620633
dc.description.abstractمقدمه: افزایش سطح آنزیم‌های کبدی به­ عنوان یک شاخص پیشگویی‌کننده کبد چرب غیر الکلی شناخته شده است. هدف از این مطالعه مقطعی، شناسایی الگوهای غذایی غالب و ارتباط آن­ها با اختلالات آنزیم­های کبدی در بزرگسالان تهرانی می­ باشد. مواد و روش­ ها: در این مطالعه 436 نفر از افراد 19 ساله و بالاتر شرکت­ کننده در مرحله ششم مطالعه قند و لیپید تهران (1394 تا 1397) مورد بررسی قرار گرفتند. ارزیابی دریافت­ های غذایی با استفاده از پرسش‌نامه بسامد خوراک نیمه­ کمی پایا و روا انجام شد. متغیرهای بیوشیمیایی و غلظت آنزیم ­های کبدی شامل آلانین آمینو ترانسفراز (ALT)، آسپارتات آمینو ترانسفراز (AST)، گاما گلوتامیل ترانسفراز (GGT) و آلکالین فسفاتاز (ALP) اندازه­ گیری شد. برای شناسایی الگوهای غذایی غالب از روش تحلیل عاملی استفاده شد. برای تعیین نسبت شانس و فاصله اطمینان 95 درصد سطوح افزایش یافته آنزیم­ های کبدی (بالاتر از میانه) در ارتباط با الگوهای غذایی از مدل رگرسیون لجستیک استفاده شد. یافته­ ها: سه الگوی غذایی غالب غربی، سالم و سنتی به ترتیب با درصد واریانس 18/31، 8/24 و 5/83 درصد شناسایی شدند. به ازای یک انحــراف معیار افزایش در امتیاز الگوی غذایی غربی، نسبت شانس سطــوح افزایش یافته آنزیم ALT و نسبت ALT/AST به ترتیب 38 درصـــد (1/69-1/13=حدود اطمینان 95 درصد) و 37 درصد (1/68-1/12=حدود اطمینان 95 درصد) افزایش یافت. سایر الگوهای غذایی با آنزیم­ های کبدی رابطه معنی­ داری نداشتند. نتیجه­ گیری: در مطالعه حاضر، الگوی غذایی غربی با سطوح افزایش یافته آنزیم ALT و ALT/AST ارتباط داشت و الگوهای غذایی سالم و سنتی با سطوح آنزیم­­ های کبدی ارتباط معناداری نشان ندادند.  fa_IR
dc.format.extent1000
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیfa_IR
dc.relation.ispartofمجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Endocrinology and Metabolismen_US
dc.subjectالگوهای غذاییfa_IR
dc.subjectتحلیل عاملیfa_IR
dc.subjectآنزیم‌های کبدیfa_IR
dc.subjectتغذيهfa_IR
dc.titleارتباط الگوهای غذایی با سطوح افزایش یافته آنزیم‌های کبدی: یک بررسی مقطعی در مطالعه قند و لیپید تهرانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات تغذیه و غدد درون ریزfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات تغذیه و غدد درون ریزfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات تغذیه و غدد درون ریزfa_IR
dc.contributor.departmentسازمان مرکزی پیام نور تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات تغذیه و غدد درون ریزfa_IR
dc.contributor.departmentپژوهشکده غدد درون ریز و متابولیسمfa_IR
dc.citation.volume20
dc.citation.issue6
dc.citation.spage303
dc.citation.epage311


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد