نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorحسین پور نیازی, سمیهfa_IR
dc.contributor.authorمیرمیران, پروینfa_IR
dc.contributor.authorناخدا, کبریfa_IR
dc.contributor.authorفرهاد نژاد, حسینfa_IR
dc.contributor.authorعزیزی, فریدونfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T15:28:18Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T15:28:19Z
dc.date.available1399-08-23T15:28:18Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T15:28:19Z
dc.date.issued2015-09-01en_US
dc.date.issued1394-06-10fa_IR
dc.identifier.citationحسین پور نیازی, سمیه, میرمیران, پروین, ناخدا, کبری, فرهاد نژاد, حسین, عزیزی, فریدون. (1394). ارتباط بین دریافت روغن‌های گیاهی هیدروژنه و غیرهیدروژنه و سندرم متابولیک در بزرگسالان تهرانی: مطالعه قند و لیپید تهران. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران, 17(3), 190-198.fa_IR
dc.identifier.issn1683-4844
dc.identifier.issn1683-5476
dc.identifier.urihttp://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-1940-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/620625
dc.description.abstractمقدمه: شیوع سندرم متابولیک در سال­های اخیر در جوامع مختلف روند رو به رشدی را نشان می­دهد که می­تواند ناشی از تغییرات شیوه زندگی، از جمله تغییر در رژیم غذایی باشد. ارتباط بین چربی رژیم غذایی و سندرم متابولیک همواره مورد توجه است، ولی مطالعات محدودی به بررسی ارتباط بین دریافت روغن­های گیاهی (هیدروژنه و غیرهیدروژنه) با سندرم متابولیک پرداخته­اند. هدف از این مطالعه، بررسی رابطه دریافت این روغن­ها با سندرم متابولیک در بین بزرگسالان تهرانی بود. مواد و روش­ها: این مطالعه مقطعی، در قالب مطالعه قند و لیپید تهران در سال 1384 تا 1387 بر روی 2457 بزرگسال 19 تا 84 سال انجام شد. دریافت روغن گیاهی هیدروژنه و غیرهیدروژنه در رژیم غذایی با استفاده از پرسش‌نامه نیمه کمّی بسامد خوراک ارزیابی شد. شاخص­های تن­سنجی، فشار خون و بیوشیمایی اندازه­گیری شدند. سندرم متابولیک بر طبق معیارهای کمیته ملی چاقی ایرانیان تعریف شد. یافته­ها: میانگین سن و نمایه‌ی توده‌ی بدن به ترتیب 3/39 سال و 7/25 کیلوگرم بر مترمربع بود. میانه دریافت روزانه‌ی روغن گیاهی هیدروژنه 6/9 گرم و روغن گیاهی غیرهیدروژنه 6 گرم بود. دریافت زیاد روغن گیاهی هیدروژنه و غیرهیدروژنه با افزایش دریافت انرژی، چربی، کلسترول، فیبر، سبزی‌جات، حبوبات، گوشت، ماکیان و ماهی و کاهش دریافت کربوهیدرات ارتباط داشت. پس از تعدیل متغیرهای مخدوش‌کننده، در مقایسه با پایین­ترین سه­هک دریافت روغن گیاهی هیدروژنه، نسبت شانس سندرم متابولیک در بالاترین سه­هک دریافت، 54/2 (فاصله اطمینان 95 درصد: 23/4-53/1) بود. روغن گیاهی غیرهیدروژنه هیچ ارتباطی با سندرم متابولیک نداشت. نتیجه­گیری: دریافت روغن گیاهی هیدروژنه ارتباط مستقیمی با سندرم متابولیک در بین بزرگسالان تهرانی دارد.fa_IR
dc.format.extent322
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیfa_IR
dc.relation.ispartofمجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Endocrinology and Metabolismen_US
dc.subjectروغن گیاهی هیدروژنهfa_IR
dc.subjectسندرم متابولیکfa_IR
dc.subjectمطالعه قند و لیپید تهرانfa_IR
dc.subjectتغذيهfa_IR
dc.titleارتباط بین دریافت روغن‌های گیاهی هیدروژنه و غیرهیدروژنه و سندرم متابولیک در بزرگسالان تهرانی: مطالعه قند و لیپید تهرانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات تغذیه در بیماری های غدد درون ریزfa_IR
dc.contributor.departmentگروه تغذیه بالینی و رژیم درمانی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، انسیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات غدد درون‌ریز، پژوهشکده علوم غدد درون‌ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه تغذیه بالینی و رژیم درمانی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، انسیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیfa_IR
dc.contributor.departmentولنجک تهرانfa_IR
dc.citation.volume17
dc.citation.issue3
dc.citation.spage190
dc.citation.epage198


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد