| dc.contributor.author | زهرا تذکری | fa_IR |
| dc.contributor.author | مریم زارع | fa_IR |
| dc.contributor.author | دکتر منوچهر ایران پرور علمداری | fa_IR |
| dc.contributor.author | دکتر یداله محرابی | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T15:28:10Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T15:28:10Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T15:28:10Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T15:28:10Z | |
| dc.date.issued | 2006-06-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1385-03-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | زهرا تذکری, مریم زارع, دکتر منوچهر ایران پرور علمداری, دکتر یداله محرابی. (1385). بررسی تأثیر مصرف سبوس برنج بر روی سطح گلوکز و فراسنجهای لیپیدی افراد مبتلا به دیابت نوع دو. مجلهي غدد درونريز و متابوليسم ايران, 8(2), 169-174. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1683-4844 | |
| dc.identifier.issn | 1683-5476 | |
| dc.identifier.uri | http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-97-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/620612 | |
| dc.description.abstract | مقدمه: دیابت قندی شایعترین بیماری غدد درون ریز است. اخیراً بیماران دیابتی را به افزایش دریافت فیبر غذایی تشویق میکنند، هدف از این مطالعه بررسی تأثیر مصرف سبوس برنج بر فراسنجهای قندی و لیپیدی بیماران دیابتی نوع دو بود. مواد و روشها: این مطالعه کارآزمایی بالینی دوسوکور بود که بر روی 60 بیمار دیابتی، غیر سیگاری 65-30 ساله که فاقد بیماری قلبی، کبدی و کلیوی بودند و فشار خون بالا نداشتند، انجام شد. بیماران به طور تصادفی در 2 گروه مداخله و شاهد قرار گرفتند که گروه مداخله 10 گرم سبوس برنج در 2 وعده (صبح و قبل از خواب) و گروه کنترل به همان ترتیب دارونما دریافت کردند. به بیماران توصیه شد در مدت مطالعه فعالیت و رژیم غذایی خود را تغییر ندهند و یادآمد غذایی قبل، حین و بعد مداخلهی آنها کنترل شد. قند خون و لیپیدهای پلاسمای بیماران قبل و بعد مطالعه با آزمون تی و با استفاده از نرمافزار SPSS و Food processor تجزیه و تحلیل شد. نتایج: قند خون ناشتای بیماران گروه مداخله از 69±177 به 45±6/142 میلیگرم در دسیلیتر رسید که کاهش آماری معنیداری را نشان داد (001/0 p<). میزان تری گلیسرید کاهش و سطح HDL افزایش آماری معنیداری را نشان دادند (001/0 p<) و (01/0 p<) سطح LDL و کلسترول هم کاهش داشت ولی از نظر آماری معنیدار نبود. نتیجهگیری: سبوس برنج کاهش معنیداری در قند خون و تریگلیسرید و افزایش معنیداری در HDL ایجاد میکند. | fa_IR |
| dc.format.extent | 266 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجلهي غدد درونريز و متابوليسم ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism | en_US |
| dc.subject | دیابت نوع دو | fa_IR |
| dc.subject | سبوس برنج | fa_IR |
| dc.subject | قند خون | fa_IR |
| dc.subject | لیپیدهای پلاسما | fa_IR |
| dc.subject | غدد درونریز | fa_IR |
| dc.title | بررسی تأثیر مصرف سبوس برنج بر روی سطح گلوکز و فراسنجهای لیپیدی افراد مبتلا به دیابت نوع دو | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشی | fa_IR |
| dc.citation.volume | 8 | |
| dc.citation.issue | 2 | |
| dc.citation.spage | 169 | |
| dc.citation.epage | 174 | |