نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorزهرا تذکریfa_IR
dc.contributor.authorمریم زارعfa_IR
dc.contributor.authorدکتر منوچهر ایران پرور علمداریfa_IR
dc.contributor.authorدکتر یداله محرابیfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T15:28:10Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T15:28:10Z
dc.date.available1399-08-23T15:28:10Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T15:28:10Z
dc.date.issued2006-06-01en_US
dc.date.issued1385-03-11fa_IR
dc.identifier.citationزهرا تذکری, مریم زارع, دکتر منوچهر ایران پرور علمداری, دکتر یداله محرابی. (1385). بررسی تأثیر مصرف سبوس برنج بر روی سطح گلوکز و فراسنج‌های لیپیدی افراد مبتلا به دیابت نوع دو. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران, 8(2), 169-174.fa_IR
dc.identifier.issn1683-4844
dc.identifier.issn1683-5476
dc.identifier.urihttp://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-97-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/620612
dc.description.abstractمقدمه: دیابت قندی شایع‌ترین بیماری غدد درون ریز است. اخیراً بیماران دیابتی را به افزایش دریافت فیبر غذایی تشویق می‌کنند، هدف از این مطالعه بررسی تأثیر مصرف سبوس برنج بر فراسنج‌های قندی و لیپیدی بیماران دیابتی نوع دو بود. مواد و روش‌ها: این مطالعه کارآزمایی بالینی دوسوکور بود که بر روی 60 بیمار دیابتی، غیر سیگاری 65-30 ساله که فاقد بیماری قلبی، کبدی و کلیوی بودند و فشار خون بالا نداشتند، انجام شد. بیماران به طور تصادفی در 2 گروه مداخله و شاهد قرار گرفتند که گروه مداخله 10 گرم سبوس برنج در 2 وعده (صبح و قبل از خواب) و گروه کنترل به همان ترتیب دارونما دریافت کردند. به بیماران توصیه شد در مدت مطالعه فعالیت و رژیم غذایی خود را تغییر ندهند و یادآمد غذایی قبل، حین و بعد مداخله‌ی آن‌‌‌ها کنترل شد. قند خون و لیپیدهای پلاسمای بیماران قبل و بعد مطالعه با آزمون تی و با استفاده از نرم‌افزار SPSS و Food processor تجزیه و تحلیل شد. نتایج: قند خون ناشتای بیماران گروه مداخله از 69±177 به 45±6/142 میلی‌گرم در دسی‌لیتر رسید که کاهش آماری معنی‌داری را نشان داد (001/0 p<). میزان تری گلیسرید کاهش و سطح HDL افزایش آماری معنی‌داری را نشان دادند (001/0 p<) و (01/0 p<) سطح LDL و کلسترول هم کاهش داشت ولی از نظر آماری معنی‌دار نبود. نتیجه‌گیری: سبوس برنج کاهش معنی‌داری در قند خون و تری‌گلیسرید و افزایش معنی‌داری در HDL ایجاد می‌کند.fa_IR
dc.format.extent266
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیfa_IR
dc.relation.ispartofمجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Endocrinology and Metabolismen_US
dc.subjectدیابت نوع دوfa_IR
dc.subjectسبوس برنجfa_IR
dc.subjectقند خونfa_IR
dc.subjectلیپیدهای پلاسماfa_IR
dc.subjectغدد درون‌ریزfa_IR
dc.titleبررسی تأثیر مصرف سبوس برنج بر روی سطح گلوکز و فراسنج‌های لیپیدی افراد مبتلا به دیابت نوع دوfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشیfa_IR
dc.citation.volume8
dc.citation.issue2
dc.citation.spage169
dc.citation.epage174


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد