بررسی تأثیر مصرف سبوس برنج بر روی سطح گلوکز و فراسنجهای لیپیدی افراد مبتلا به دیابت نوع دو
(ندگان)پدیدآور
زهرا تذکریمریم زارعدکتر منوچهر ایران پرور علمداریدکتر یداله محرابینوع مدرک
Textپژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه: دیابت قندی شایعترین بیماری غدد درون ریز است. اخیراً بیماران دیابتی را به افزایش دریافت فیبر غذایی تشویق میکنند، هدف از این مطالعه بررسی تأثیر مصرف سبوس برنج بر فراسنجهای قندی و لیپیدی بیماران دیابتی نوع دو بود. مواد و روشها: این مطالعه کارآزمایی بالینی دوسوکور بود که بر روی 60 بیمار دیابتی، غیر سیگاری 65-30 ساله که فاقد بیماری قلبی، کبدی و کلیوی بودند و فشار خون بالا نداشتند، انجام شد. بیماران به طور تصادفی در 2 گروه مداخله و شاهد قرار گرفتند که گروه مداخله 10 گرم سبوس برنج در 2 وعده (صبح و قبل از خواب) و گروه کنترل به همان ترتیب دارونما دریافت کردند. به بیماران توصیه شد در مدت مطالعه فعالیت و رژیم غذایی خود را تغییر ندهند و یادآمد غذایی قبل، حین و بعد مداخلهی آنها کنترل شد. قند خون و لیپیدهای پلاسمای بیماران قبل و بعد مطالعه با آزمون تی و با استفاده از نرمافزار SPSS و Food processor تجزیه و تحلیل شد. نتایج: قند خون ناشتای بیماران گروه مداخله از 69±177 به 45±6/142 میلیگرم در دسیلیتر رسید که کاهش آماری معنیداری را نشان داد (001/0 p
کلید واژگان
دیابت نوع دوسبوس برنج
قند خون
لیپیدهای پلاسما
غدد درونریز
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2006-06-011385-03-11
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیشاپا
1683-48441683-5476




