نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorحسینی اصفهانی, فیروزهfa_IR
dc.contributor.authorمیرمیران, پروینfa_IR
dc.contributor.authorعزیزی, فریدونfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T15:28:01Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T15:28:01Z
dc.date.available1399-08-23T15:28:01Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T15:28:01Z
dc.date.issued2007-12-01en_US
dc.date.issued1386-09-10fa_IR
dc.identifier.citationحسینی اصفهانی, فیروزه, میرمیران, پروین, عزیزی, فریدون. (1386). ارتباط میوه و سبزی دریافتی با سندرم متابولیک در بزرگسالان: مطالعه‌ی قند و لیپید تهران. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران, 9(3), 267-277.fa_IR
dc.identifier.issn1683-4844
dc.identifier.issn1683-5476
dc.identifier.urihttp://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-433-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/620597
dc.description.abstractمقدمه: در راهنماهای رژیمی افزایش مصرف سبزی و میوه به منظور پیشگیری از بیماری‌های مزمن توصیه می‌شود. هدف از مطالعه‌ی حاضر، ارتباط بین مصرف میوه‌ها و سبزی‌ها و عوامل خطرزای سندرم متابولیک در بزرگسالان تهرانی می‌باشد. مواد و روش‌ها: در یک مطالعه‌ی مقطعی، چارک‌های مصرف سبزی‌ها و میوه‌ها طبق پرسشنامه‌ی تکرر مصرف مواد غذایی در 606 فرد بزرگسال 74-18 ساله‌ی شرکت‌کننده در مطالعه‌ی قند و لیپید تهران مشخص شدند. اندازه‌گیری فشار خون طبق روش‌های استاندارد و نمونه‌گیری خون از افراد به صورت ناشتا به منظور اندازه‌گیری‌های بیوشیمیایی انجام شد. هیپرتری‌گلیسریدمی، هیپرکلسترولمی، افزایش LDL-C و کاهش HDL-C، و سندرم متابولیک بر اساس معیارهای ATP III مشخص شدند. یافته‌ها: میانگین دریافت سبزی‌های نشاسته‌ای، سایر سبزی‌ها و میوه‌ها به ترتیب 49±8/50، 179±304 و 147±211 گرم در روز بود. شیوع سندرم متابولیک در افرادی که در چارک‌های پایین‌تر مصرف میوه‌ها قرار داشتند، بالاتر بود (2/17% در چارک اول در مقابل 4/15% در چارک چهارم، 05/0P<). افراد با دریافت بالاتر سبزی‌ها (چارک‌های بالاتر) دریافت بیشتری از چربی‌ها (8±7/31 در چارک چهارم در مقابل 9±5/28 گرم در روز در چارک اول، 05/0P<) و کلسترول (13±208 در چارک چهارم در مقابل 12±153 گرم در روز در چارک اول، 05/0P<) داشتند و بین دریافت سبزی‌ها و چربی‌ها همبستگی وجود داشت (001/0P< و 26/0=r). تفاوت معنی‌داری در دریافت سبزی‌ها و میوه‌ها در سه گروه افرادی که دارای عوامل خطرزای سندرم متابولیک بودند (0، 2-1 و3 ≤ عامل خطرزا) پس از تعدیل اثر چربی‌ها و اسیدهای چرب اشباع دریافتی دیده شد (سبزی‌ها ومیوه‌ها به ترتیب14±310 و 17±194 در گروه با 3 ≤ عامل خطرزای در مقابل 18±364 و 15±248 گرم در روز در گروه بدون عامل خطرزا، 05/0>(P. نتیجه‌گیری: با توجه به اینکه در این مطالعه ارتباط معکوس بین دریافت میوه‌ها، سبزی‌ها و سندرم متابولیک دیده شد، یافته‌های مطالعه‌ی حاضر تأییدی بر توصیه‌های تغذیه‌ای مبنی بر افزایش دریافت سبزی‌ها و میوه‌ها برای پیشگیری از بیماری‌های مزمن می‌باشد.fa_IR
dc.format.extent333
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیfa_IR
dc.relation.ispartofمجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Endocrinology and Metabolismen_US
dc.subjectسبزی‌هاfa_IR
dc.subjectمیوه‌هاfa_IR
dc.subjectسندرم متابولیکfa_IR
dc.subjectبزرگسالانfa_IR
dc.subjectتهرانfa_IR
dc.subjectغدد درون‌ریزfa_IR
dc.titleارتباط میوه و سبزی دریافتی با سندرم متابولیک در بزرگسالان: مطالعه‌ی قند و لیپید تهرانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشیfa_IR
dc.citation.volume9
dc.citation.issue3
dc.citation.spage267
dc.citation.epage277


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد