| dc.contributor.author | حسینی اصفهانی, فیروزه | fa_IR |
| dc.contributor.author | میرمیران, پروین | fa_IR |
| dc.contributor.author | عزیزی, فریدون | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T15:28:01Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T15:28:01Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T15:28:01Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T15:28:01Z | |
| dc.date.issued | 2007-12-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1386-09-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | حسینی اصفهانی, فیروزه, میرمیران, پروین, عزیزی, فریدون. (1386). ارتباط میوه و سبزی دریافتی با سندرم متابولیک در بزرگسالان: مطالعهی قند و لیپید تهران. مجلهي غدد درونريز و متابوليسم ايران, 9(3), 267-277. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1683-4844 | |
| dc.identifier.issn | 1683-5476 | |
| dc.identifier.uri | http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-433-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/620597 | |
| dc.description.abstract | مقدمه: در راهنماهای رژیمی افزایش مصرف سبزی و میوه به منظور پیشگیری از بیماریهای مزمن توصیه میشود. هدف از مطالعهی حاضر، ارتباط بین مصرف میوهها و سبزیها و عوامل خطرزای سندرم متابولیک در بزرگسالان تهرانی میباشد. مواد و روشها: در یک مطالعهی مقطعی، چارکهای مصرف سبزیها و میوهها طبق پرسشنامهی تکرر مصرف مواد غذایی در 606 فرد بزرگسال 74-18 سالهی شرکتکننده در مطالعهی قند و لیپید تهران مشخص شدند. اندازهگیری فشار خون طبق روشهای استاندارد و نمونهگیری خون از افراد به صورت ناشتا به منظور اندازهگیریهای بیوشیمیایی انجام شد. هیپرتریگلیسریدمی، هیپرکلسترولمی، افزایش LDL-C و کاهش HDL-C، و سندرم متابولیک بر اساس معیارهای ATP III مشخص شدند. یافتهها: میانگین دریافت سبزیهای نشاستهای، سایر سبزیها و میوهها به ترتیب 49±8/50، 179±304 و 147±211 گرم در روز بود. شیوع سندرم متابولیک در افرادی که در چارکهای پایینتر مصرف میوهها قرار داشتند، بالاتر بود (2/17% در چارک اول در مقابل 4/15% در چارک چهارم، 05/0P<). افراد با دریافت بالاتر سبزیها (چارکهای بالاتر) دریافت بیشتری از چربیها (8±7/31 در چارک چهارم در مقابل 9±5/28 گرم در روز در چارک اول، 05/0P<) و کلسترول (13±208 در چارک چهارم در مقابل 12±153 گرم در روز در چارک اول، 05/0P<) داشتند و بین دریافت سبزیها و چربیها همبستگی وجود داشت (001/0P< و 26/0=r). تفاوت معنیداری در دریافت سبزیها و میوهها در سه گروه افرادی که دارای عوامل خطرزای سندرم متابولیک بودند (0، 2-1 و3 ≤ عامل خطرزا) پس از تعدیل اثر چربیها و اسیدهای چرب اشباع دریافتی دیده شد (سبزیها ومیوهها به ترتیب14±310 و 17±194 در گروه با 3 ≤ عامل خطرزای در مقابل 18±364 و 15±248 گرم در روز در گروه بدون عامل خطرزا، 05/0>(P. نتیجهگیری: با توجه به اینکه در این مطالعه ارتباط معکوس بین دریافت میوهها، سبزیها و سندرم متابولیک دیده شد، یافتههای مطالعهی حاضر تأییدی بر توصیههای تغذیهای مبنی بر افزایش دریافت سبزیها و میوهها برای پیشگیری از بیماریهای مزمن میباشد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 333 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجلهي غدد درونريز و متابوليسم ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism | en_US |
| dc.subject | سبزیها | fa_IR |
| dc.subject | میوهها | fa_IR |
| dc.subject | سندرم متابولیک | fa_IR |
| dc.subject | بزرگسالان | fa_IR |
| dc.subject | تهران | fa_IR |
| dc.subject | غدد درونریز | fa_IR |
| dc.title | ارتباط میوه و سبزی دریافتی با سندرم متابولیک در بزرگسالان: مطالعهی قند و لیپید تهران | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشی | fa_IR |
| dc.citation.volume | 9 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 267 | |
| dc.citation.epage | 277 | |