ارتباط میوه و سبزی دریافتی با سندرم متابولیک در بزرگسالان: مطالعهی قند و لیپید تهران
(ندگان)پدیدآور
حسینی اصفهانی, فیروزهمیرمیران, پروینعزیزی, فریدوننوع مدرک
Textپژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه: در راهنماهای رژیمی افزایش مصرف سبزی و میوه به منظور پیشگیری از بیماریهای مزمن توصیه میشود. هدف از مطالعهی حاضر، ارتباط بین مصرف میوهها و سبزیها و عوامل خطرزای سندرم متابولیک در بزرگسالان تهرانی میباشد. مواد و روشها: در یک مطالعهی مقطعی، چارکهای مصرف سبزیها و میوهها طبق پرسشنامهی تکرر مصرف مواد غذایی در 606 فرد بزرگسال 74-18 سالهی شرکتکننده در مطالعهی قند و لیپید تهران مشخص شدند. اندازهگیری فشار خون طبق روشهای استاندارد و نمونهگیری خون از افراد به صورت ناشتا به منظور اندازهگیریهای بیوشیمیایی انجام شد. هیپرتریگلیسریدمی، هیپرکلسترولمی، افزایش LDL-C و کاهش HDL-C، و سندرم متابولیک بر اساس معیارهای ATP III مشخص شدند. یافتهها: میانگین دریافت سبزیهای نشاستهای، سایر سبزیها و میوهها به ترتیب 49±8/50، 179±304 و 147±211 گرم در روز بود. شیوع سندرم متابولیک در افرادی که در چارکهای پایینتر مصرف میوهها قرار داشتند، بالاتر بود (2/17% در چارک اول در مقابل 4/15% در چارک چهارم، 05/0P(P. نتیجهگیری: با توجه به اینکه در این مطالعه ارتباط معکوس بین دریافت میوهها، سبزیها و سندرم متابولیک دیده شد، یافتههای مطالعهی حاضر تأییدی بر توصیههای تغذیهای مبنی بر افزایش دریافت سبزیها و میوهها برای پیشگیری از بیماریهای مزمن میباشد.
کلید واژگان
سبزیهامیوهها
سندرم متابولیک
بزرگسالان
تهران
غدد درونریز
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2007-12-011386-09-10
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیشاپا
1683-48441683-5476




