نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorشیدفر, فرشیدfa_IR
dc.contributor.authorیاراحمدی, شهینfa_IR
dc.contributor.authorجلالی, محمودfa_IR
dc.contributor.authorافتخاری, محمدحسنfa_IR
dc.contributor.authorحسینی, شریعهfa_IR
dc.contributor.authorاحری, لیلاfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T15:27:58Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T15:27:59Z
dc.date.available1399-08-23T15:27:58Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T15:27:59Z
dc.date.issued2007-12-01en_US
dc.date.issued1386-09-10fa_IR
dc.identifier.citationشیدفر, فرشید, یاراحمدی, شهین, جلالی, محمود, افتخاری, محمدحسن, حسینی, شریعه, احری, لیلا. (1386). اثر اسیدهای چرب امگا 3 خالص شده بر وضعیت لیپوپروتئین‌ها و کنترل گلیسمی در زنان یائسه‌ی مبتلا به دیابت نوع 2. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران, 9(3), 229-234.fa_IR
dc.identifier.issn1683-4844
dc.identifier.issn1683-5476
dc.identifier.urihttp://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-428-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/620593
dc.description.abstractمقدمه: مصرف اسیدهای چرب امگا 3 باعث کاهش عوامل خطرزای بیماری‌های قلبی ـ عروقی می‌شود. دیابت نوع 2 در ایجاد وضعیت نامطلوب خطرزای بیماری‌های قلبی ـ عروقی در زنان بعد از یائسگی نقش مهمی دارد. هدف از این مطالعه بررسی اثر اسیدهای چرب امگا 3 خالص شده بر مقاومت به انسولین، گلوکز و لیپو پروتئین‌های سرم زنان یائسه مبتلا به دیابت نوع 2 بود. مواد و روش‌ها: 32 زن یائسه (4/11± 7/53= سن) مبتلا به دیابت نوع 2 و دارای اضافه وزن (6/0±7/28 =BMI) در یک مطالعه‌ی کارآزمایی بالینی تصادفی دوسوکور، روزانه 2 گرم اسید چرب امگا 3 خالص شده یا دارونما به مدت 10 هفته مصرف کردند. در شروع مطالعه و پایان هفته‌ی دهم 10 سی‌سی خون وریدی از افراد گرفته شد. تری‌گلیسرید، کلسترول تام، HDL-C، LDL-C و گلوکز سرم به روش آنزیمی، انسولین سرم با روش رادیو ایمینوآسی، هموگلوبین گلیکوزیله به روش رنگ‌سنجی و مقاومت به انسولین از طریق فرمول HOMA-IR اندازه‌گیری و محاسبه شدند. یافته‌ها: کاهش معنی‌داری در میزان تری‌گلسیرید سرم و TG/HDL-C، در گروه مصرف کننده‌ی امگا 3 در مقایسه با گروه شاهد در پایان مطالعه وجود داشت. تفاوت معنی‌داری در میزان کلسترول‌تام، HDL-C،LDL-C، گلوکز سرم، هموگلوبین گلیکوزیله و مقاومت به انسولین در پایان مطالعه بین دو گروه وجود نداشت. افزایش معنی‌داری در میزان انسولین سرم در گروه مصرف کننده‌ی امگا 3 در پایان مطالعه در مقایسه با شروع مطالعه و کاهش معنی‌داری در میزان کلسترول‌تام در پایان مطالعه در مقایسه با شروع مطالعه وجود داشت. نتیجه‌گیری: مصرف 2 گرم اسید چرب امگا 3 خالص شده به مدت ده هفته در زنان یائسه‌ی مبتلا به دیابت نوع 2 اگرچه باعث کاهش تری‌گلسیرید و کلسترول تام سرم می‌شود، اثر سودمندی بر سایر لیپوپروتئین‌ها و کنترل گلیسمی ندارد. توصیه به مصرف اسیدهای چرب امگا 3 در زنان یائسه‌ی دیابتی نیاز به بررسی بیشتری دارد.fa_IR
dc.format.extent296
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیfa_IR
dc.relation.ispartofمجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Endocrinology and Metabolismen_US
dc.subjectاسیدهای چرب امگا 3fa_IR
dc.subjectزنان یائسهfa_IR
dc.subjectدیابت نوع 2fa_IR
dc.subjectلیپوپروتئینfa_IR
dc.subjectگلوکزfa_IR
dc.subjectغدد درون‌ریزfa_IR
dc.titleاثر اسیدهای چرب امگا 3 خالص شده بر وضعیت لیپوپروتئین‌ها و کنترل گلیسمی در زنان یائسه‌ی مبتلا به دیابت نوع 2fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشیfa_IR
dc.citation.volume9
dc.citation.issue3
dc.citation.spage229
dc.citation.epage234


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد