| dc.contributor.author | شیدفر, فرشید | fa_IR |
| dc.contributor.author | یاراحمدی, شهین | fa_IR |
| dc.contributor.author | جلالی, محمود | fa_IR |
| dc.contributor.author | افتخاری, محمدحسن | fa_IR |
| dc.contributor.author | حسینی, شریعه | fa_IR |
| dc.contributor.author | احری, لیلا | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T15:27:58Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T15:27:59Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T15:27:58Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T15:27:59Z | |
| dc.date.issued | 2007-12-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1386-09-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | شیدفر, فرشید, یاراحمدی, شهین, جلالی, محمود, افتخاری, محمدحسن, حسینی, شریعه, احری, لیلا. (1386). اثر اسیدهای چرب امگا 3 خالص شده بر وضعیت لیپوپروتئینها و کنترل گلیسمی در زنان یائسهی مبتلا به دیابت نوع 2. مجلهي غدد درونريز و متابوليسم ايران, 9(3), 229-234. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1683-4844 | |
| dc.identifier.issn | 1683-5476 | |
| dc.identifier.uri | http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-428-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/620593 | |
| dc.description.abstract | مقدمه: مصرف اسیدهای چرب امگا 3 باعث کاهش عوامل خطرزای بیماریهای قلبی ـ عروقی میشود. دیابت نوع 2 در ایجاد وضعیت نامطلوب خطرزای بیماریهای قلبی ـ عروقی در زنان بعد از یائسگی نقش مهمی دارد. هدف از این مطالعه بررسی اثر اسیدهای چرب امگا 3 خالص شده بر مقاومت به انسولین، گلوکز و لیپو پروتئینهای سرم زنان یائسه مبتلا به دیابت نوع 2 بود. مواد و روشها: 32 زن یائسه (4/11± 7/53= سن) مبتلا به دیابت نوع 2 و دارای اضافه وزن (6/0±7/28 =BMI) در یک مطالعهی کارآزمایی بالینی تصادفی دوسوکور، روزانه 2 گرم اسید چرب امگا 3 خالص شده یا دارونما به مدت 10 هفته مصرف کردند. در شروع مطالعه و پایان هفتهی دهم 10 سیسی خون وریدی از افراد گرفته شد. تریگلیسرید، کلسترول تام، HDL-C، LDL-C و گلوکز سرم به روش آنزیمی، انسولین سرم با روش رادیو ایمینوآسی، هموگلوبین گلیکوزیله به روش رنگسنجی و مقاومت به انسولین از طریق فرمول HOMA-IR اندازهگیری و محاسبه شدند. یافتهها: کاهش معنیداری در میزان تریگلسیرید سرم و TG/HDL-C، در گروه مصرف کنندهی امگا 3 در مقایسه با گروه شاهد در پایان مطالعه وجود داشت. تفاوت معنیداری در میزان کلسترولتام، HDL-C،LDL-C، گلوکز سرم، هموگلوبین گلیکوزیله و مقاومت به انسولین در پایان مطالعه بین دو گروه وجود نداشت. افزایش معنیداری در میزان انسولین سرم در گروه مصرف کنندهی امگا 3 در پایان مطالعه در مقایسه با شروع مطالعه و کاهش معنیداری در میزان کلسترولتام در پایان مطالعه در مقایسه با شروع مطالعه وجود داشت. نتیجهگیری: مصرف 2 گرم اسید چرب امگا 3 خالص شده به مدت ده هفته در زنان یائسهی مبتلا به دیابت نوع 2 اگرچه باعث کاهش تریگلسیرید و کلسترول تام سرم میشود، اثر سودمندی بر سایر لیپوپروتئینها و کنترل گلیسمی ندارد. توصیه به مصرف اسیدهای چرب امگا 3 در زنان یائسهی دیابتی نیاز به بررسی بیشتری دارد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 296 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجلهي غدد درونريز و متابوليسم ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism | en_US |
| dc.subject | اسیدهای چرب امگا 3 | fa_IR |
| dc.subject | زنان یائسه | fa_IR |
| dc.subject | دیابت نوع 2 | fa_IR |
| dc.subject | لیپوپروتئین | fa_IR |
| dc.subject | گلوکز | fa_IR |
| dc.subject | غدد درونریز | fa_IR |
| dc.title | اثر اسیدهای چرب امگا 3 خالص شده بر وضعیت لیپوپروتئینها و کنترل گلیسمی در زنان یائسهی مبتلا به دیابت نوع 2 | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشی | fa_IR |
| dc.citation.volume | 9 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 229 | |
| dc.citation.epage | 234 | |