نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمرجان باژنfa_IR
dc.contributor.authorدکتر ناصر کلانتریfa_IR
dc.contributor.authorمعصومه غفارپورfa_IR
dc.contributor.authorآناهیتا هوشیار رادfa_IR
dc.contributor.authorدکتر حمید علوی مجدfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T15:27:49Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T15:27:49Z
dc.date.available1399-08-23T15:27:49Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T15:27:49Z
dc.date.issued2005-03-01en_US
dc.date.issued1383-12-11fa_IR
dc.identifier.citationمرجان باژن, دکتر ناصر کلانتری, معصومه غفارپور, آناهیتا هوشیار راد, دکتر حمید علوی مجد. (1383). بررسی رابطه چاقی و نحوه توزیع چربی بدن با الگوی مصرف مواد غذاییدر دختران دبیرستانی شهر لاهیجان، سال 80-1379. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران, 7(1), 37-46.fa_IR
dc.identifier.issn1683-4844
dc.identifier.issn1683-5476
dc.identifier.urihttp://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-148-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/620578
dc.description.abstractمقدمه: چاقی مهمترین مشکل تغذیه‌ای ـ بهداشتی نوجوانان در کشورهای توسعه یافته است. امروزه در کشورهای در حال توسعه نیز به دلیل تغییر در شیوه زندگی, مدرنیزه شدن و توسعه شهرنشینی، شیوع چاقی رو به افزایش است. به دلیل محدودیت اطلاعات در زمینه شیوع چاقی در دوره نوجوانی در ایران، مطالعه حاضر با هدف تعیین رابطه چاقی و نحوه توزیع چربی بدن با الگوی مصرف مواد غذایی بر روی نمونه‌ای از دختران دانش‌آموز 17-14 ساله شهر لاهیجان در سال 80-1379 انجام گرفت. مواد و روش‌ها: در این بررسی توصیفی ـ تحلیلی، 400 دختر دبیرستانی به تفکیک مقطع تحصیلی با روش نمونه‌گیری طبقه‌ای و به طور تصادفی از 12 مدرسه انتخاب شدند. پرسشنامه‌های دموگرافیک، 24 ساعت یادآمد خوراک یک روزه، عادات غذایی و بسامد مصرف مواد غذایی برای تمامی نمونه‌ها تکمیل‌شد. وزن، قد، دور کمر و دور باسن اندازه‌گیری و BMI و WHR محاسبه شد. در این مطالعه BMI بیشتر یا مساوی صدکهای 85 و 95 استاندارد WHO برای سن و جنس به ترتیب به‌عنوان اضافه وزن و چاقی و WHR بیشتر یا مساوی 8/0 به‌عنوان چاقی شکمی در نظر گرفته شد. برای تجزیه و تحلیل داده‌ها از نرم‌افزار آماری SPSS و آزمون‌های –t غیرمزدوج، کای‌دو، ضریب همبستگی پیرسون و آنالیز واریانس یکطرفه استفاده شد. یافته‌ها: براساس نتایج این بررسی شیوع چاقی و اضافه وزن در دختران نوجوان به ترتیب 3/5 و 8/14 درصد بود. 5/21 درصد کل نمونه‌های مورد بررسی و 7/66 درصد دختران چاق، چاقی شکمی داشتند. میانگین میزان دریافت انرژی، کربوهیدرات و چربی در دانش آموزان دارای اضافه‌وزن/ چاق در مقایسه با نمونه‌های کم وزن و طبیعی به‌ مقدار معنی‌داری بیشتر بود (0001/0p<). نتیجه‌گیری: مطالعه حاضر نشان داد که افزایش مصرف غذاهای پرچرب و حاوی مقادیر بالای کربوهیدرات نقش مهمی در افزایش دریافت انرژی و در نتیجه بروز چاقی در نوجوانان دارد. بعلاوه، در دختران چاق چربی بیشتر در نواحی مرکزی بدن ذخیره می‌شود. با توجه به اینکه چاقی شکمی عامل خطر انواع بیماری‌ها از قبیل بیماری‌های قلبی- عروقی، افزایش فشار خون و دیابت است، لزوم توجه به این گروه سنی و برنامه‌ریزی درجهت بهبود وضع تغذیه و تصحیح عادات غذایی آنان توصیه می‌شود.fa_IR
dc.format.extent398
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیfa_IR
dc.relation.ispartofمجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Endocrinology and Metabolismen_US
dc.subjectدختران نوجوانfa_IR
dc.subjectچاقیfa_IR
dc.subjectتوزیع چربی بدنfa_IR
dc.subjectالگوی مصرف مواد غذاییfa_IR
dc.subjectغدد درون‌ریزfa_IR
dc.titleبررسی رابطه چاقی و نحوه توزیع چربی بدن با الگوی مصرف مواد غذاییدر دختران دبیرستانی شهر لاهیجان، سال 80-1379fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشیfa_IR
dc.citation.volume7
dc.citation.issue1
dc.citation.spage37
dc.citation.epage46


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد