نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorشرافت‌کاظم‌زاده, رویاfa_IR
dc.contributor.authorاقتصادی, شهریارfa_IR
dc.contributor.authorمیرمیران, پروینfa_IR
dc.contributor.authorهدایتی, مهدیfa_IR
dc.contributor.authorگوهری, محمودfa_IR
dc.contributor.authorوفا, محمدرضاfa_IR
dc.contributor.authorجلالی فراهانی, ساراfa_IR
dc.contributor.authorعزیزی, فریدونfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T15:27:26Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T15:27:27Z
dc.date.available1399-08-23T15:27:26Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T15:27:27Z
dc.date.issued2010-07-01en_US
dc.date.issued1389-04-10fa_IR
dc.identifier.citationشرافت‌کاظم‌زاده, رویا, اقتصادی, شهریار, میرمیران, پروین, هدایتی, مهدی, گوهری, محمود, وفا, محمدرضا, جلالی فراهانی, سارا, عزیزی, فریدون. (1389). پیشگویی تغییرات شاخص‌های چاقی با توجه به الگوهای غذایی به کمک روش رگرسیون با رتبه‌‌بندی کاهش یافته در مطالعه‌ی آینده‌نگر قند و لیپید تهران. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران, 12(2), 131-144.fa_IR
dc.identifier.issn1683-4844
dc.identifier.issn1683-5476
dc.identifier.urihttp://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-997-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/620543
dc.description.abstractمقدمه: هدف از این مطالعه بررسی ارتباط بین شاخص­های چاقی شامل نمایه‌ی توده‌ی بدن (BMI)، دور کمر (WC) و نسبت دورکمر به دور باسن (WHR) و الگوهای تغذیه­ای حاصل از تحلیل Reduced Rank Regression (RRR) در یک بررسی کوهورت میان بزرگسالان تهرانی بود. مواد و روش­ها: 141 بزرگسال در دو فاصله‌ی زمانی 6 ساله که از نظر شاخص­های چاقی ارزیابی شدند. دریافت­های غذایی ابتدایی به کمک 2 یادآمد 24 ساعته‌ی خوراک ثبت شدند. با توجه به دریافت چربی، نسبت چربی با چند باند دوگانه به چربی اشباع، کلسترول، فیبر و کلسیم دریافتی، 5 الگوی غذایی (عامل) استخراج شد. تغییرات شاخص‌های چاقی طی شش سال در پنجک­های امتیاز عوامل بررسی شد. یافته‌ها: الگوی اول (سنتی) مقدار بار عاملی بالایی برای کربوهیدرات­های تصفیه شده، غلات کامل، سبزیجات، گوشت قرمز و فرآوری شده، منابع چربی‌های اشباع و ترانس و تخم­مرغ نشان داد که ارتباط مثبت با دریافت چربی، کلسترول و کلسیم وجود داشت (مقدار r به ترتیب 478/0، 626/0 و 486/0 با 001/0>p). تمام شاخص­های چاقی روند افزایشی در پنجک­های امتیاز الگوی غذایی داشتند (BMI و :WHR 05/0>p و :WC 001/0>p). الگوی پنجم (تخم­مرغ) مقدار بار عاملی بالا برای تخم‌مرغ، میان‌وعده­های شور، میوه­ها و بار عاملی منفی برای گوشت قرمز و فرآوری شده، منابع چربی اشباع و ترانس، روغن گیاهی و فرآورده­های لبنی داشت. این الگو بعد از تعدیل متغیرهای مداخله­گرِ بالقوه، روند افزایشی برای WC (001/0>p) و WHR (05/0>p) نشان داد. سایر الگوها روند معنی­داری برای شاخص­های چاقی نشان ندادند. نتیجه­گیری: یافته‌های RRR نشان­دهنده‌ی دو الگوی غالب غذایی است که مرتبط با افزایش شاخص­های چاقی می­باشد.fa_IR
dc.format.extent397
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیfa_IR
dc.relation.ispartofمجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Endocrinology and Metabolismen_US
dc.subjectالگوهای غذاییfa_IR
dc.subjectشاخص‌های تن‌سنجیfa_IR
dc.subjectچاقیfa_IR
dc.subjectReduced Rank Regressionfa_IR
dc.subjectمطالعه‌ی آینده‌نگرfa_IR
dc.subjectغدد درون‌ریزfa_IR
dc.titleپیشگویی تغییرات شاخص‌های چاقی با توجه به الگوهای غذایی به کمک روش رگرسیون با رتبه‌‌بندی کاهش یافته در مطالعه‌ی آینده‌نگر قند و لیپید تهرانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشیfa_IR
dc.citation.volume12
dc.citation.issue2
dc.citation.spage131
dc.citation.epage144


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد