نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorدکتر راهبه شاکر حسینیfa_IR
dc.contributor.authorدکتر علیرضا رهبرfa_IR
dc.contributor.authorدکتر نوید سعادتfa_IR
dc.contributor.authorدکتر فروغ‌اعظم طالبانfa_IR
dc.contributor.authorدکتر امیرحمزه پردالfa_IR
dc.contributor.authorدکتر بنفشه گلستانfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T15:26:36Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T15:26:37Z
dc.date.available1399-08-23T15:26:36Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T15:26:37Z
dc.date.issued2005-06-01en_US
dc.date.issued1384-03-11fa_IR
dc.identifier.citationدکتر راهبه شاکر حسینی, دکتر علیرضا رهبر, دکتر نوید سعادت, دکتر فروغ‌اعظم طالبان, دکتر امیرحمزه پردال, دکتر بنفشه گلستان. (1384). بررسی تأثیر ال ـ کارنیتین بر فراسنج‌های قندی و لیپیدی در بیماران دیابتی نوع 2. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران, 7(2), 157-165.fa_IR
dc.identifier.issn1683-4844
dc.identifier.issn1683-5476
dc.identifier.urihttp://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-123-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/620474
dc.description.abstractمقدمه: هدف از انجام این مطالعه بررسی تأثیر ال- کارنیتین بر فراسنج‌های (پارامترهای) قندی و لیپیدی در بیماران دیابتی نوع 2 است. مواد و روش‌ها: تأثیر ال- کارنیتین بر فراسنج‌های قندی و لیپیدی در 22 مرد و 14 زن دیابتی نوع 2 با میانگین سنی 7/3±3/51 سال مورد بررسی قرار گرفت. بیماران به طور تصادفی در دو گروه ال ـ کارنیتین و دارونما قرار گرفتند و ال ـ کارنیتین یا دارونما به میزان 1 گرم، سه بار در روز به مدت 12 هفته تجویز شد. یافته‌ها: قند خون ناشتا در گروه ال ـ کارنیتین از35±143 میلی‌گرم در دسی‌لیتر به 33±130 میلی‌گرم در دسی‌لیتر کاهش معنی‌دار نشان داد به علاوه تری‌گلیسرید از 61±196 میلی‌گرم در دسی‌لیتر به 116±233 میلی‌گرم در دسی‌لیتر افزایش معنی‌دار یافت؛ همچنین APO A-I از20±94 میلی‌گرم در دسی‌لیتر به 23±103 میلی‌گرم در دسی‌لیتر و APO B100 از 18±98 میلی‌گرم در دسی‌لیتر به22±108 میلی‌گرم در دسی‌لیتر افزایش معنی‌دار یافت. تغییر معنی‌داری در میزان LDL-C،HDL-C، کلسترول، پپتیدسی و هموگلوبین گلیکوزیله بین دو گروه ال ـ کارنیتین و دارونما مشاهده نشد. نتیجه‌گیری: ال ـ کارنیتین کاهش معنی‌داری در قندخون ناشتا ولی افزایش معنی‌داری در تری‌گلیسرید سرم ایجاد می‌کند.fa_IR
dc.format.extent286
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیfa_IR
dc.relation.ispartofمجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Endocrinology and Metabolismen_US
dc.subjectال ـ کارنیتینfa_IR
dc.subjectدیابتfa_IR
dc.subjectآپولیپوپروتئینfa_IR
dc.subjectغدد درون‌ریزfa_IR
dc.titleبررسی تأثیر ال ـ کارنیتین بر فراسنج‌های قندی و لیپیدی در بیماران دیابتی نوع 2fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشیfa_IR
dc.citation.volume7
dc.citation.issue2
dc.citation.spage157
dc.citation.epage165


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد