| dc.contributor.author | عابدینی, سمیه | fa_IR |
| dc.contributor.author | پورقاسم, بهرام بهرام | fa_IR |
| dc.contributor.author | بابایی, حسین | fa_IR |
| dc.contributor.author | علی عسگرزاده, اکبر | fa_IR |
| dc.contributor.author | پورعبداللهی, پروین | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T15:26:11Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T15:26:12Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T15:26:11Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T15:26:12Z | |
| dc.date.issued | 2013-06-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1392-03-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | عابدینی, سمیه, پورقاسم, بهرام بهرام, بابایی, حسین, علی عسگرزاده, اکبر, پورعبداللهی, پروین. (1392). تاثیر مصرف مکمل عصارهی هستهی انگورVitis Vinifera) ) بر پروفایل لیپیدی در بیماران دیابتی نوع 2. مجلهي غدد درونريز و متابوليسم ايران, 15(1), 59-66. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1683-4844 | |
| dc.identifier.issn | 1683-5476 | |
| dc.identifier.uri | http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-1387-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/620437 | |
| dc.description.abstract | مقدمه: ناهنجاریهای لیپیدی یکی از اصلیترین عوامل ایجاد کنندهی بیماریهای قلبی ـ عروقی در بیماران دیابتی نوع 2 میباشد. پژوهش حاضر برای بررسی اثرات مکمل عصارهی هستهی انگور [grape seed extract (GSE)] بر پروفایل لیپیدی سرم در بیماران دیابتی نوع 2 طراحی گردید. مواد و روشها: پژوهش حاضر به روش کارآزمایی بالینی سه سو کور انجام شد. 48 بیمار دیابتی به شکل تصادفی به دو گروه مکمل عصارهی هستهی انگور و دارونما تقسیم شدند. بیماران در گروه عصارهی هستهی انگور، 200 میلیگرم در روز عصارهی هستهی انگور به مدت 8 هفته دریافت کردند، در حالیکه گروه دارونما، دارونمای مشابه دریافت نمودند. در ابتدا و انتهای 8 هفته، پس از 12 تا 14 ساعت ناشتایی 5 میلیلیتر خون از بیماران مورد پژوهش گرفته شد و سپس تریگلیسرید، کلسترول تام، کلسترول ـ HDL و کلسترول ـ LDL سرم اندازهگیری گردید. یافتهها: تفاوت معنیداری از نظر میانگین تغییرات تریگلیسرید، کلسترول تام، کلسترول ـ HDL و کلسترول ـ LDL سرم بین دو گروه دیده نشد. نتیجهگیری: یافتههای پژوهش حاضر نشان داد، مکمل عصارهی هستهی انگور اثری بر پروفایل لیپیدی سرم در بیماران دیابتی نوع 2 ندارد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 292 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجلهي غدد درونريز و متابوليسم ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism | en_US |
| dc.subject | عصارهی هستهی انگور | fa_IR |
| dc.subject | پروفایل لیپیدی | fa_IR |
| dc.subject | دیابت نوع 2 | fa_IR |
| dc.subject | غدد درونریز | fa_IR |
| dc.title | تاثیر مصرف مکمل عصارهی هستهی انگورVitis Vinifera) ) بر پروفایل لیپیدی در بیماران دیابتی نوع 2 | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | مرکز تحقیقات کاربردی دارویی تبریز | fa_IR |
| dc.contributor.department | مرکز تحقیقات بیوشبمی و تغذیه | fa_IR |
| dc.contributor.department | مرکز تحقیقات کاربردی دارویی تبریز | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشکده پزشکی تبریز | fa_IR |
| dc.contributor.department | مرکز تحقیقات بیوشبمی و تغذیه | fa_IR |
| dc.citation.volume | 15 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 59 | |
| dc.citation.epage | 66 | |