تاثیر مصرف مکمل عصارهی هستهی انگورVitis Vinifera) ) بر پروفایل لیپیدی در بیماران دیابتی نوع 2
(ندگان)پدیدآور
عابدینی, سمیهپورقاسم, بهرام بهرامبابایی, حسینعلی عسگرزاده, اکبرپورعبداللهی, پرویننوع مدرک
Textپژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه: ناهنجاریهای لیپیدی یکی از اصلیترین عوامل ایجاد کنندهی بیماریهای قلبی ـ عروقی در بیماران دیابتی نوع 2 میباشد. پژوهش حاضر برای بررسی اثرات مکمل عصارهی هستهی انگور [grape seed extract (GSE)] بر پروفایل لیپیدی سرم در بیماران دیابتی نوع 2 طراحی گردید. مواد و روشها: پژوهش حاضر به روش کارآزمایی بالینی سه سو کور انجام شد. 48 بیمار دیابتی به شکل تصادفی به دو گروه مکمل عصارهی هستهی انگور و دارونما تقسیم شدند. بیماران در گروه عصارهی هستهی انگور، 200 میلیگرم در روز عصارهی هستهی انگور به مدت 8 هفته دریافت کردند، در حالیکه گروه دارونما، دارونمای مشابه دریافت نمودند. در ابتدا و انتهای 8 هفته، پس از 12 تا 14 ساعت ناشتایی 5 میلیلیتر خون از بیماران مورد پژوهش گرفته شد و سپس تریگلیسرید، کلسترول تام، کلسترول ـ HDL و کلسترول ـ LDL سرم اندازهگیری گردید. یافتهها: تفاوت معنیداری از نظر میانگین تغییرات تریگلیسرید، کلسترول تام، کلسترول ـ HDL و کلسترول ـ LDL سرم بین دو گروه دیده نشد. نتیجهگیری: یافتههای پژوهش حاضر نشان داد، مکمل عصارهی هستهی انگور اثری بر پروفایل لیپیدی سرم در بیماران دیابتی نوع 2 ندارد.
کلید واژگان
عصارهی هستهی انگورپروفایل لیپیدی
دیابت نوع 2
غدد درونریز
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2013-06-011392-03-11
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیسازمان پدید آورنده
مرکز تحقیقات کاربردی دارویی تبریزمرکز تحقیقات بیوشبمی و تغذیه
مرکز تحقیقات کاربردی دارویی تبریز
دانشکده پزشکی تبریز
مرکز تحقیقات بیوشبمی و تغذیه
شاپا
1683-48441683-5476




