نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمحسنی تکلو, سحرfa_IR
dc.contributor.authorمیرمیران, پروینfa_IR
dc.contributor.authorمحرابی, یدالهfa_IR
dc.contributor.authorحسینی اصفهانی, فیروزهfa_IR
dc.contributor.authorعطایی, مریمfa_IR
dc.contributor.authorعزیزی, فریدونfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T15:26:07Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T15:26:08Z
dc.date.available1399-08-23T15:26:07Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T15:26:08Z
dc.date.issued2013-06-01en_US
dc.date.issued1392-03-11fa_IR
dc.identifier.citationمحسنی تکلو, سحر, میرمیران, پروین, محرابی, یداله, حسینی اصفهانی, فیروزه, عطایی, مریم, عزیزی, فریدون. (1392). ارتباط کیفیت رژیم غذایی با سندرم متابولیک در نوجوانان: مطالعه قند و لیپید تهران. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران, 15(1), 3-13.fa_IR
dc.identifier.issn1683-4844
dc.identifier.issn1683-5476
dc.identifier.urihttp://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-1421-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/620431
dc.description.abstractمقدمه: نمایه‌ی پیروی از راهنمای رژیم غذایی برای آمریکایی‌ها (Dietary Guidelines for Americans Adherence Index یا DGAI) بر اساس میزان پیروی از راهنمای رژیم غذایی برای آمریکایی‌ها در سال 2005 و به منظور ارزیابی نقش الگوهای غذایی در بیماری‌های مزمن توسعه یافته است. هدف پژوهش حاضر ارزیابی ارتباط الگوهای غذایی بر اساس DGAI اصلاح شده با سندرم متابولیک و اجزای آن در نوجوانان تهرانی بود. مواد و روش‌ها: در مطالعه‌ی مقطعی کنونی 706 نوجوان 10 تا 19 ساله از مرحله‌ی چهارم مطالعه‌ی قند و لیپید تهران شرکت داده شدند. دریافت‌های معمول غذایی با استفاده از پرسش‌نامه‌ی اعتبارسنجی شده‌ی بسامد مصرف خوراک ارزیابی، و امتیاز DGAI برای تمام افراد محاسبه گردید. سندرم متابولیک نیز بر اساس معیارهای de Ferranti ارزیابی شد. یافته‌ها: شایع‌ترین جز سندرم متابولیک دور کمر بالا بود (8/51%). پس از تعدیل اثر متغیرهای مخدوش‌گر افراد بالاتـرین چارک امتیـاز DGAI نسبت به افراد پایین‌ترین چارک، 36% شانس کلسترول ـ HDL پایین (نسبت شانس=64%، فاصله اطمینـان 95%: 98/0-41/0 و 03/0=P trend) و 50% شانس فشار ‌خـون بالا (نسبت شانس=50%، فاصله اطمینان 95%: 99/0-25/0 و 02/0=P trend) کمتری داشتند. با افزایش امتیاز DGAI هیچ تفاوت معنی‌داری در شانس افزایش تری‌گلیسرید خون، افزایش قند خون، دور کمر بالا، سندرم متابولیک، میانگین نمایه‌ی توده‌ی بدن و امتیاز فعالیت بدنی مشاهده نگردید. نتیجه‌گیری: افزایش پیروی از راهنماهای رژیم غذایی در نوجوانان تنها با کلسترول ـ HDL پایین و فشار ‌خون بالا رابطه‌ی معکوس داشت و با سندرم متابولیک و سایر اجزای آن رابطه‌ای را نشان نداد.fa_IR
dc.format.extent351
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیfa_IR
dc.relation.ispartofمجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Endocrinology and Metabolismen_US
dc.subjectکیفیت رژیم غذاییfa_IR
dc.subjectسندرم متابولیکfa_IR
dc.subjectنوجوانانfa_IR
dc.subjectنمایه‌ی پیروی از راهنمای رژیم غذاییfa_IR
dc.subjectتغذيهfa_IR
dc.titleارتباط کیفیت رژیم غذایی با سندرم متابولیک در نوجوانان: مطالعه قند و لیپید تهرانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی واحد بین الملل، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه تغذیه بالینی و رژیم درمانی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، انسیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات تغذیه و غدد درون ریز، پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات تغذیه و غدد درون ریز، پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات غدد درون‌ریز و متابولیسم، پژوهشکده علوم غدد درون‌ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایرانfa_IR
dc.citation.volume15
dc.citation.issue1
dc.citation.spage3
dc.citation.epage13


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد