نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorابراهیمی ممقانی, مهرانگیزfa_IR
dc.contributor.authorعارف حسینی, سیدرفیعfa_IR
dc.contributor.authorگل زرند, مهدیهfa_IR
dc.contributor.authorعسگرزاده, اکتبرعلیfa_IR
dc.contributor.authorواحد جباری, مرتضیfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T15:25:22Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T15:25:22Z
dc.date.available1399-08-23T15:25:22Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T15:25:22Z
dc.date.issued2009-05-01en_US
dc.date.issued1388-02-11fa_IR
dc.identifier.citationابراهیمی ممقانی, مهرانگیز, عارف حسینی, سیدرفیع, گل زرند, مهدیه, عسگرزاده, اکتبرعلی, واحد جباری, مرتضی. (1388). تأثیر کاربرد طولانی مدت زرشک سیاه (Berberis vulgaris) بر برخی اجزای سندرم متابولیک. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران, 11(1), 41-47.fa_IR
dc.identifier.issn1683-4844
dc.identifier.issn1683-5476
dc.identifier.urihttp://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-709-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/620361
dc.description.abstractچکیدهمقدمه: سندرم متابولیک مجموعه‌ای از اختلال‌ها متابولیک است که با افزایش خطر بیماری‌های قلبی ـ عروقی ارتباط دارد. هدف از مطالعه‌ی حاضر تعیین اثر زرشک سیاه فرآوری شده بر برخی اجزای سندرم متابولیک بود. مواد و روش‌ها: در این مطالعه 57 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 در یک کارآزمایی بالینی به طور تصادفی به سه گروه تقسیم شدند: 1) گروه مصرف کننده‌ی زرشک سیاه فرآوری شده (19 نفر) 2) گروه مصرف‌کننده‌ی سرکه سیب (19 نفر) و 3) گروه شاهد (19 نفر). قد، وزن، غلظت کلسترول تام، HDL-C، LDL-C، تری‌گلیسرید، گلوکز و انسولین در ابتدای مطالعه و پایان هفته‌ی هشتم اندازه‌گیری شد و نمایه‌ی توده‌ی بدن (BMI)، نسبت کلسترول تام بهHDL-C و مقاومت انسولینی برآورد شد. یافته‌ها: میانگین BMI، غلظت کلسترول تام، تری‌گلیسریدها و گلوکز سرم در گروه زرشک سیاه فرآوری شده تغییر نکرد درحالی که غلظت سرمی LDL-C (44/35±48/22 میلی‌گرم در دسی‌لیتر) و نسبت کلسترول تام به HDL-C (87/4±56/2) کاهش و HDL-C (58/20±33/12 میلی‌گرم در دسی‌لیتر) به طور معنی‌داری افزایش یافت (05/0>P). در گروه مصرف‌کننده‌ی سرکه سیب هیچ‌گونه تغییری در الگوی لیپیدی یافت نشد. افزایش معنی‌دار در غلظت انسولین و مقاومت به انسولین در هر سه گروه یافت شد (001/P<) که مستقل از اثر زرشک سیاه فرآوری شده و سرکه‌ی سیب بود. نتیجه‌گیری: یافته‌های مطالعه‌ی حاضر حاکی از اثر مفید زرشک سیاه فرآوری شده بر وی برخی اجزای سندرم متابولیک است.fa_IR
dc.format.extent293
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیfa_IR
dc.relation.ispartofمجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Endocrinology and Metabolismen_US
dc.subjectزرشک سیاهfa_IR
dc.subjectسرکه‌ی سیبfa_IR
dc.subjectLDL-Cfa_IR
dc.subjectHDL-Cfa_IR
dc.subjectتری‌گلیسریدfa_IR
dc.subjectگلوکز و انسولینfa_IR
dc.titleتأثیر کاربرد طولانی مدت زرشک سیاه (Berberis vulgaris) بر برخی اجزای سندرم متابولیکfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشیfa_IR
dc.citation.volume11
dc.citation.issue1
dc.citation.spage41
dc.citation.epage47


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد