| dc.contributor.author | ابراهیمی ممقانی, مهرانگیز | fa_IR |
| dc.contributor.author | عارف حسینی, سیدرفیع | fa_IR |
| dc.contributor.author | گل زرند, مهدیه | fa_IR |
| dc.contributor.author | عسگرزاده, اکتبرعلی | fa_IR |
| dc.contributor.author | واحد جباری, مرتضی | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T15:25:22Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T15:25:22Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T15:25:22Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T15:25:22Z | |
| dc.date.issued | 2009-05-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1388-02-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | ابراهیمی ممقانی, مهرانگیز, عارف حسینی, سیدرفیع, گل زرند, مهدیه, عسگرزاده, اکتبرعلی, واحد جباری, مرتضی. (1388). تأثیر کاربرد طولانی مدت زرشک سیاه (Berberis vulgaris) بر برخی اجزای سندرم متابولیک. مجلهي غدد درونريز و متابوليسم ايران, 11(1), 41-47. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1683-4844 | |
| dc.identifier.issn | 1683-5476 | |
| dc.identifier.uri | http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-709-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/620361 | |
| dc.description.abstract | چکیدهمقدمه: سندرم متابولیک مجموعهای از اختلالها متابولیک است که با افزایش خطر بیماریهای قلبی ـ عروقی ارتباط دارد. هدف از مطالعهی حاضر تعیین اثر زرشک سیاه فرآوری شده بر برخی اجزای سندرم متابولیک بود. مواد و روشها: در این مطالعه 57 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 در یک کارآزمایی بالینی به طور تصادفی به سه گروه تقسیم شدند: 1) گروه مصرف کنندهی زرشک سیاه فرآوری شده (19 نفر) 2) گروه مصرفکنندهی سرکه سیب (19 نفر) و 3) گروه شاهد (19 نفر). قد، وزن، غلظت کلسترول تام، HDL-C، LDL-C، تریگلیسرید، گلوکز و انسولین در ابتدای مطالعه و پایان هفتهی هشتم اندازهگیری شد و نمایهی تودهی بدن (BMI)، نسبت کلسترول تام بهHDL-C و مقاومت انسولینی برآورد شد. یافتهها: میانگین BMI، غلظت کلسترول تام، تریگلیسریدها و گلوکز سرم در گروه زرشک سیاه فرآوری شده تغییر نکرد درحالی که غلظت سرمی LDL-C (44/35±48/22 میلیگرم در دسیلیتر) و نسبت کلسترول تام به HDL-C (87/4±56/2) کاهش و HDL-C (58/20±33/12 میلیگرم در دسیلیتر) به طور معنیداری افزایش یافت (05/0>P). در گروه مصرفکنندهی سرکه سیب هیچگونه تغییری در الگوی لیپیدی یافت نشد. افزایش معنیدار در غلظت انسولین و مقاومت به انسولین در هر سه گروه یافت شد (001/P<) که مستقل از اثر زرشک سیاه فرآوری شده و سرکهی سیب بود. نتیجهگیری: یافتههای مطالعهی حاضر حاکی از اثر مفید زرشک سیاه فرآوری شده بر وی برخی اجزای سندرم متابولیک است. | fa_IR |
| dc.format.extent | 293 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجلهي غدد درونريز و متابوليسم ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism | en_US |
| dc.subject | زرشک سیاه | fa_IR |
| dc.subject | سرکهی سیب | fa_IR |
| dc.subject | LDL-C | fa_IR |
| dc.subject | HDL-C | fa_IR |
| dc.subject | تریگلیسرید | fa_IR |
| dc.subject | گلوکز و انسولین | fa_IR |
| dc.title | تأثیر کاربرد طولانی مدت زرشک سیاه (Berberis vulgaris) بر برخی اجزای سندرم متابولیک | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشی | fa_IR |
| dc.citation.volume | 11 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 41 | |
| dc.citation.epage | 47 | |