تأثیر کاربرد طولانی مدت زرشک سیاه (Berberis vulgaris) بر برخی اجزای سندرم متابولیک
(ندگان)پدیدآور
ابراهیمی ممقانی, مهرانگیزعارف حسینی, سیدرفیعگل زرند, مهدیهعسگرزاده, اکتبرعلیواحد جباری, مرتضینوع مدرک
Textپژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
چکیدهمقدمه: سندرم متابولیک مجموعهای از اختلالها متابولیک است که با افزایش خطر بیماریهای قلبی ـ عروقی ارتباط دارد. هدف از مطالعهی حاضر تعیین اثر زرشک سیاه فرآوری شده بر برخی اجزای سندرم متابولیک بود. مواد و روشها: در این مطالعه 57 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 در یک کارآزمایی بالینی به طور تصادفی به سه گروه تقسیم شدند: 1) گروه مصرف کنندهی زرشک سیاه فرآوری شده (19 نفر) 2) گروه مصرفکنندهی سرکه سیب (19 نفر) و 3) گروه شاهد (19 نفر). قد، وزن، غلظت کلسترول تام، HDL-C، LDL-C، تریگلیسرید، گلوکز و انسولین در ابتدای مطالعه و پایان هفتهی هشتم اندازهگیری شد و نمایهی تودهی بدن (BMI)، نسبت کلسترول تام بهHDL-C و مقاومت انسولینی برآورد شد. یافتهها: میانگین BMI، غلظت کلسترول تام، تریگلیسریدها و گلوکز سرم در گروه زرشک سیاه فرآوری شده تغییر نکرد درحالی که غلظت سرمی LDL-C (44/35±48/22 میلیگرم در دسیلیتر) و نسبت کلسترول تام به HDL-C (87/4±56/2) کاهش و HDL-C (58/20±33/12 میلیگرم در دسیلیتر) به طور معنیداری افزایش یافت (05/0>P). در گروه مصرفکنندهی سرکه سیب هیچگونه تغییری در الگوی لیپیدی یافت نشد. افزایش معنیدار در غلظت انسولین و مقاومت به انسولین در هر سه گروه یافت شد (001/PP). در گروه مصرفکنندهی سرکه سیب هیچگونه تغییری در الگوی لیپیدی یافت نشد. افزایش معنیدار در غلظت انسولین و مقاومت به انسولین در هر سه گروه یافت شد (001/P
کلید واژگان
زرشک سیاهسرکهی سیب
LDL-C
HDL-C
تریگلیسرید
گلوکز و انسولین
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2009-05-011388-02-11
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیشاپا
1683-48441683-5476




