| dc.contributor.author | شیرین زاده, مریم | fa_IR |
| dc.contributor.author | شاکرحسینی, راهبه | fa_IR |
| dc.contributor.author | هوشیارراد, آناهیتا | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T15:25:21Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T15:25:21Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T15:25:21Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T15:25:21Z | |
| dc.date.issued | 2009-05-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1388-02-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | شیرین زاده, مریم, شاکرحسینی, راهبه, هوشیارراد, آناهیتا. (1388). ارزش تغذیهای و کفایت غذای مصرفی بیماران مبتلا به دیابت نوع 2. مجلهي غدد درونريز و متابوليسم ايران, 11(1), 25-32. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1683-4844 | |
| dc.identifier.issn | 1683-5476 | |
| dc.identifier.uri | http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-707-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/620359 | |
| dc.description.abstract | مقدمه: رژیمدرمانی بخش مهمی از برنامهی درمان بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 است. با وجود شواهد فراوان تأثیر رژیم درمانی در درمان دیابت، تغییر رژیم غذایی و حفظ آن برای بیماران مبتلا به دیابت مشکل است و بیشتر بیماران مبتلا به دیابت به خوبی از توصیههای رژیمی پیروی نمیکنند. مطالعهی حاضر با هدف تعیین ارزش تغذیهای و کفایت دریافت مواد مغذی، در گروهی از بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 در زمستان سال 1383 انجام شد. مواد و روشها: 57 نفر از بیماران (34 مرد و 23 زن) مبتلا به دیابت نوع 2 در دامنهی سنی 65-35 سال برای شرکت در مطالعه انتخاب شدند. ارزیابی تنسنجی شامل قد، وزن و BMI از تمام بیماران در طول یکماه مطالعه، در 2 نوبت (شروع و پایان) و ارزیابی مصرف مواد مغذی شامل دریافت روزانهی انرژی، درشتمغذیها، فیبر، ویتامینهای A، بتاکاروتن، E، C و کلسیم، روی، منیزیم و سلنیوم با استفاده از پرسشنامهی یادآمد 24 ساعت خوراک در 4 نوبت غیر متوالی انجام شد. یافتهها: میانگین دریافت انرژی بیماران به طور متوسط کمتر از توصیههای RDA برای هر دو جنس بود. میانگین دریافت انرژی در مردان به طور معنیداری بالاتر از زنان بود (02/0> p). میانگین درصد انرژی حاصل از کربوهیدرات (4/7±4/53%) مطابق توصیهها، درصد انرژی حاصل از پروتئین (2/3±4/15%) مطابق توصیهها اما نزدیک به دامنه پایین حاشیهی مرزی، و درصد انرژی حاصل از چربی (5/6±1/31%) بالاتر از توصیههای رژیم غذایی محتاطانه بود. میانگین دریافت فیبر و ریزمغذیها کمتر از RDA بود. نتیجهگیری: غذای مصرفی بیماران مبتلا به دیابت مطابق با توصیههای RDA نیست. به نظر میرسد نیاز به آموزش بیماران برای افزایش آگاهی و بهبود نگرش و عملکرد آنها در مورد غذای مصرفی روزانهشان وجود داشته باشد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 304 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجلهي غدد درونريز و متابوليسم ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism | en_US |
| dc.subject | دیابت نوع 2 | fa_IR |
| dc.subject | کفایت غذایی | fa_IR |
| dc.subject | مواد مغذی | fa_IR |
| dc.title | ارزش تغذیهای و کفایت غذای مصرفی بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشی | fa_IR |
| dc.citation.volume | 11 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 25 | |
| dc.citation.epage | 32 | |