• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران
    • دوره 11, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران
    • دوره 11, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    ارزش تغذیه‌‌ای و کفایت غذای مصرفی بیماران مبتلا به دیابت نوع 2

    (ندگان)پدیدآور
    شیرین زاده, مریمشاکرحسینی, راهبههوشیارراد, آناهیتا
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    304.5کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مقدمه: رژیم‌درمانی بخش مهمی از برنامه‌ی درمان بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 است. با وجود شواهد فراوان تأثیر رژیم درمانی در درمان دیابت، تغییر رژیم غذایی و حفظ آن برای بیماران مبتلا به دیابت مشکل است و بیشتر بیماران مبتلا به دیابت به خوبی از توصیه‌های رژیمی پیروی نمی‌کنند. مطالعه‌ی حاضر با هدف تعیین ارزش تغذیه‌ای و کفایت دریافت مواد مغذی، در گروهی از بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 در زمستان سال 1383 انجام شد. مواد و ‌روش‌ها: 57 نفر از بیماران (34 مرد و 23 زن) مبتلا به دیابت نوع 2 در دامنه‌ی سنی 65-35 سال برای شرکت در مطالعه انتخاب شدند. ارزیابی تن‌سنجی شامل قد، وزن و BMI از تمام بیماران در طول یک‌ماه مطالعه، در 2 نوبت (شروع و پایان) و ارزیابی مصرف مواد مغذی شامل دریافت روزانه‌ی انرژی، درشت‌مغذی‌ها، فیبر، ویتامین‌های A، بتاکاروتن، E، C و کلسیم، روی، منیزیم و سلنیوم با استفاده از پرسشنامه‌ی یادآمد 24 ساعت خوراک در 4 نوبت غیر متوالی انجام شد. یافته‌ها: میانگین دریافت انرژی بیماران به طور متوسط کمتر از توصیه‌های RDA برای هر دو جنس بود. میانگین دریافت انرژی در مردان به طور معنی‌داری بالاتر از زنان بود (02/0> p). میانگین درصد انرژی حاصل از کربوهیدرات (4/7±4/53%) مطابق توصیه‌ها، درصد انرژی حاصل از پروتئین (2/3±4/15%) مطابق توصیه‌ها اما نزدیک به دامنه پایین حاشیه‌ی مرزی، و درصد انرژی حاصل از چربی (5/6±1/31%) بالاتر از توصیه‌های رژیم غذایی محتاطانه بود. میانگین دریافت فیبر و ریزمغذی‌ها کمتر از RDA بود. نتیجه‌گیری: غذای مصرفی بیماران مبتلا به دیابت مطابق با توصیه‌های RDA نیست. به نظر می‌رسد نیاز به آموزش بیماران برای افزایش آگاهی و بهبود نگرش و عملکرد آن‌ها در مورد غذای مصرفی روزانه‌شان وجود داشته باشد.
    کلید واژگان
    دیابت نوع 2
    کفایت غذایی
    مواد مغذی

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2009-05-01
    1388-02-11
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

    شاپا
    1683-4844
    1683-5476
    URI
    http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-707-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/620359

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب