| dc.contributor.author | میرزائیان, سهیلا | fa_IR |
| dc.contributor.author | اسماعیل زاده, احمد | fa_IR |
| dc.contributor.author | رشیدخانی, بهرام | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T15:25:04Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T15:25:04Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T15:25:04Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T15:25:04Z | |
| dc.date.issued | 2013-10-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1392-07-09 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | میرزائیان, سهیلا, اسماعیل زاده, احمد, رشیدخانی, بهرام. (1392). ارتباط مصرف مغزها با شیوع چاقی شکمی، چاقی و اضافه وزن: یک مطالعهی اپیدمیولوژیک. مجلهي غدد درونريز و متابوليسم ايران, 15(3), 244-252. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1683-4844 | |
| dc.identifier.issn | 1683-5476 | |
| dc.identifier.uri | http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-1493-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/620337 | |
| dc.description.abstract | مقدمه: یکی از سالمترین گروههای غذایی مغزها میباشند، اما همیشه به سبب محتوای چربی و انرژی بسیار زیاد، مصرف آنها به منظور کنترل وزن حذف یا محدود شده است، پژوهش حاضر به بررسی ارتباط مصرف مغزها و چاقی شکمی، چاقی و اضافه وزن پرداخت. مواد و روشها: در پژوهش مقطعی حاضر 550 نفر دختر نوجوان 18-15 ساله از دبیرستانهای دخترانه شهر نجفآباد به روش نمونهگیری خوشهای چند مرحلهای انتخاب شدند. دادههای تنسنجی به روش استاندارد اندازهگیری گردید. دریافت مغز و دیگر دادههای تغذیهای توسط پرسشنامهی FFQ نیمه کمی مورد ارزیابی قرار گرفت. فعالیت بدنی توسط پرسشنامهی IPAQ و دادههای زمینهای توسط پرسشنامهی کتبی اندازهگیری شدند. به منظور ارزیابی چاقی شکمی از صدک 75 دور کمر نوجوانان ایرانی استفاده شد. چاقی و اضافه وزن با استفاده از حدود مرزی (IOTF) تعریف شدند. یافتهها: شیوع چاقی شکمی، چاقی و اضافه وزن به ترتیب 9/48% و 7/25% بود. میانگین مصرف مغزها در این جامعه 36/22 گرم در روز، و میانه مصرف 35/10 گرم در روز بود. پس از تعدیل عوامل مخدوشکننده، افرادی که در بالاترین چارک مصرف مغز قرار داشتند، شانس کمتری به منظور بروز چاقی و اضافه وزن (نسبت شانس 25/0 و فاصله اطمینان 95%: 54/0 تا 11/0) و چاقی شکمی (نسبت شانس 43/0 و فاصله اطمینان 95%: 84/0 تا 22/0) در مقایسه با افراد پایینترین چارک داشتند. نتیجهگیری: مصرف بیشتر مغزها با کاهش خطر چاقی شکمی، چاقی و اضافه وزن همراه است. یافتههای پژوهش حاضر نشان داد مغزها یکی از اجزا مهم رژیم غذایی از دید کنترل وزن و چاقی شکمی میباشد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 320 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجلهي غدد درونريز و متابوليسم ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism | en_US |
| dc.subject | مغزها | fa_IR |
| dc.subject | چاقی و چاقی اضافه وزن | fa_IR |
| dc.subject | چاقی شکمی | fa_IR |
| dc.subject | مطالعه اپیدمیولوژی | fa_IR |
| dc.subject | تغذيه | fa_IR |
| dc.title | ارتباط مصرف مغزها با شیوع چاقی شکمی، چاقی و اضافه وزن: یک مطالعهی اپیدمیولوژیک | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم پزشکی اصفهان | fa_IR |
| dc.contributor.department | شهیدبهشتی | fa_IR |
| dc.citation.volume | 15 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 244 | |
| dc.citation.epage | 252 | |