نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمیرزائیان, سهیلاfa_IR
dc.contributor.authorاسماعیل زاده, احمدfa_IR
dc.contributor.authorرشیدخانی, بهرامfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T15:25:04Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T15:25:04Z
dc.date.available1399-08-23T15:25:04Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T15:25:04Z
dc.date.issued2013-10-01en_US
dc.date.issued1392-07-09fa_IR
dc.identifier.citationمیرزائیان, سهیلا, اسماعیل زاده, احمد, رشیدخانی, بهرام. (1392). ارتباط مصرف مغزها با شیوع چاقی شکمی، چاقی و اضافه وزن: یک مطالعه‌ی اپیدمیولوژیک. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران, 15(3), 244-252.fa_IR
dc.identifier.issn1683-4844
dc.identifier.issn1683-5476
dc.identifier.urihttp://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-1493-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/620337
dc.description.abstractمقدمه: یکی از سالم‌ترین گروه‌های غذایی مغزها می‌باشند، اما همیشه به سبب محتوای چربی و انرژی بسیار زیاد، مصرف آن‌ها به منظور کنترل وزن حذف یا محدود شده ‌است، پژوهش حاضر به بررسی ارتباط مصرف مغزها و چاقی شکمی، چاقی و اضافه وزن پرداخت. مواد و روش‌ها: در پژوهش مقطعی حاضر 550 نفر دختر نوجوان 18-15 ساله از دبیرستان‌های دخترانه شهر نجف‌آباد به روش نمونه‌گیری خوشه‌ای چند مرحله‌ای انتخاب شدند. داده‌های تن‌سنجی به روش استاندارد اندازه‌گیری گردید. دریافت مغز و دیگر داده‌های تغذیه‌ای توسط پرسش‌نامه‌ی FFQ نیمه کمی مورد ارزیابی قرار گرفت. فعالیت بدنی توسط پرسش‌نامه‌ی IPAQ و داده‌های زمینه‌ای توسط پرسش‌نامه‌ی کتبی اندازه‌گیری شدند. به منظور ارزیابی چاقی شکمی از صدک 75 دور کمر نوجوانان ایرانی استفاده شد. چاقی و اضافه وزن با استفاده از حدود مرزی (IOTF) تعریف شدند. یافته‌ها: شیوع چاقی شکمی، چاقی و اضافه وزن به ترتیب 9/48% و 7/25% بود. میانگین مصرف مغزها در این جامعه 36/22 گرم در روز، و میانه مصرف 35/10 گرم در روز بود. پس از تعدیل عوامل مخدوش‌کننده، افرادی که در بالاترین چارک مصرف مغز قرار داشتند، شانس کم‌تری به منظور بروز چاقی و اضافه وزن (نسبت شانس 25/0 و فاصله اطمینان 95%: 54/0 تا 11/0) و چاقی شکمی (نسبت شانس 43/0 و فاصله اطمینان 95%: 84/0 تا 22/0) در مقایسه با افراد پایین‌ترین چارک داشتند. نتیجه‌گیری: مصرف بیشتر مغزها با کاهش خطر چاقی شکمی، چاقی و اضافه وزن همراه است. یافته‌های پژوهش حاضر نشان داد مغزها یکی از اجزا مهم رژیم غذایی از دید کنترل وزن و چاقی شکمی می‌باشد.fa_IR
dc.format.extent320
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیfa_IR
dc.relation.ispartofمجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Endocrinology and Metabolismen_US
dc.subjectمغزهاfa_IR
dc.subjectچاقی و چاقی اضافه وزنfa_IR
dc.subjectچاقی شکمیfa_IR
dc.subjectمطالعه اپیدمیولوژیfa_IR
dc.subjectتغذيهfa_IR
dc.titleارتباط مصرف مغزها با شیوع چاقی شکمی، چاقی و اضافه وزن: یک مطالعه‌ی اپیدمیولوژیکfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی اصفهانfa_IR
dc.contributor.departmentشهیدبهشتیfa_IR
dc.citation.volume15
dc.citation.issue3
dc.citation.spage244
dc.citation.epage252


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد