| dc.contributor.author | پروین میرمیران | fa_IR |
| dc.contributor.author | احمد اسماعیلزاده | fa_IR |
| dc.contributor.author | لیلا آزادبخت | fa_IR |
| dc.contributor.author | فاطمه محمدی | fa_IR |
| dc.contributor.author | دکتر فریدون عزیزی | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T15:24:36Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T15:24:36Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T15:24:36Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T15:24:36Z | |
| dc.date.issued | 2003-09-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1382-06-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | پروین میرمیران, احمد اسماعیلزاده, لیلا آزادبخت, فاطمه محمدی, دکتر فریدون عزیزی. (1382). ارتباط درشتمغذیهای دریافتی با نمایه توده بدنی: مطالعه قند و لیپید تهران. مجلهي غدد درونريز و متابوليسم ايران, 5(3), 195-202. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1683-4844 | |
| dc.identifier.issn | 1683-5476 | |
| dc.identifier.uri | http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-253-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/620292 | |
| dc.description.abstract | مقدمه: مطالعات انسانی که در جستجوی ارتباط بین ترکیب رژیم غذایی و چاقیاند هنوز به نتایج قطعی دست نیافتهاند. هدف این بررسی تعیین ارتباط ترکیب رژیم غذایی با نمایه توده بدنی (BMI) در گروهی از ساکنان تهران است. مواد و روشها: در این بررسی 1290 فرد ( 565 مرد و 725 زن) 69ـ10 ساله از بین افراد شرکتکننده در مطالعه قند و لیپید تهران به طور تصادفی جهت ارزیابی دریافتهای غذایی انتخاب شدند. شاخصهای تنسنجی طبق راهکارهای استاندارد اندازهگیری و ثبت شد و BMI محاسبه گردید. ارزیابی دریافتهای غذایی با استفاده از یادامد 24 ساعته خوراک برای دو روز غیرمتوالی توسط پرسشگران مجرب صورت گرفت. کمگزارشدهی و بیشگزارشدهی انرژی دریافتی به ترتیب به صورت نسبت انرژی دریافتی به میزان متابولیسم پایه کمتر از 35/1 و بیشتر یا مساوی 4/2 تعریف شد. آنالیز دادهها به تفکیک جنس یک بار برای کل افراد و یک بار پس از حذف افراد کمگزارشده و بیشگزارشده صورت گرفت. یافتهها: میانگین سنی مردان 6/16±1/31 و زنان 8/14±9/27 سال بود. با افزایش سن, نمایه توده بدنی نیز روند افزایشی داشت. حذف افراد کمگزارشده و بیشگزارشده در مردان تغییر چندانی در میانه BMI ایجاد نکرد اما در زنان با کاهش در میانه BMI همراه بود. با افزایش سن و BMI, افزایش معنیداری در میزان گزارشدهی نادرست انرژی دریافتی مشاهده شد. پس از تعدیل اثر عوامل مخدوشکننده ارتباط مثبتی بین چربی دریافتی با نمایه توده بدنی هم در مردان و هم در زنان مشاهده شد (به ترتیب 01/0p<، 61/0=β و01/0p<، 75/0= β). این ارتباط حتی پس از حذف افراد با گزارشدهی نادرست انرژی دریافتی نیز وجود داشت (به ترتیب 01/0p<, 66/0=β و 01/0p<، 78/0= β). پروتئین و کربوهیدرات دریافتی نه در کل افراد و نه پس از حذف افراد با گزارشدهی نادرست انرژی دریافتی ارتباطی با نمایه توده بدنی نداشتند. نتیجهگیری: یافتهها حاکی از ارتباط مثبت چربی دریافتی با نمایه توده بدنی است. هیچگونه ارتباطی بین کربوهیدرات و پروتئین دریافتی با نمایه توده بدنی در این مطالعه مشاهده نشد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 296 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجلهي غدد درونريز و متابوليسم ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism | en_US |
| dc.subject | کربوهیدرات | fa_IR |
| dc.subject | چربی | fa_IR |
| dc.subject | پروتئین | fa_IR |
| dc.subject | درشت مغذیها | fa_IR |
| dc.subject | چاقی | fa_IR |
| dc.subject | نمایه توده بدنی | fa_IR |
| dc.subject | مطالعه قند و لیپید تهران | fa_IR |
| dc.subject | غدد درونریز | fa_IR |
| dc.title | ارتباط درشتمغذیهای دریافتی با نمایه توده بدنی: مطالعه قند و لیپید تهران | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشی | fa_IR |
| dc.citation.volume | 5 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 195 | |
| dc.citation.epage | 202 | |