• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران
    • دوره 5, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران
    • دوره 5, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    ارتباط درشت‌مغذی‌های دریافتی با نمایه توده بدنی: مطالعه قند و لیپید تهران

    (ندگان)پدیدآور
    پروین میرمیراناحمد اسماعیل‌زادهلیلا آزادبختفاطمه محمدیدکتر فریدون عزیزی
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    296.5کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مقدمه: مطالعات انسانی که در جستجوی ارتباط بین ترکیب رژیم غذایی و چاقی‌‌اند‌ هنوز به نتایج قطعی دست نیافته‌اند. هدف این بررسی تعیین ارتباط ترکیب رژیم غذایی با نمایه توده بدنی (BMI) در گروهی از ساکنان تهران است. مواد و روش‌ها: در این بررسی 1290 فرد ( 565 مرد و 725 زن) 69ـ10 ساله از بین افراد شرکت‌کننده در مطالعه قند و لیپید تهران به طور تصادفی جهت ارزیابی دریافت‌های غذایی انتخاب شدند. شاخص‌های تن‌سنجی طبق راهکارهای استاندارد اندازه‌گیری و ثبت شد و BMI محاسبه گردید. ارزیابی دریافت‌های غذایی با استفاده از یادامد 24 ساعته خوراک برای دو روز غیرمتوالی توسط پرسشگران مجرب صورت گرفت. کم‌گزارش‌دهی و بیش‌گزارش‌دهی انرژی دریافتی به ترتیب به صورت نسبت انرژی دریافتی به میزان متابولیسم پایه کمتر از 35/1 و بیشتر یا مساوی 4/2 تعریف شد. آنالیز داده‌ها به تفکیک جنس یک بار برای کل افراد و یک بار پس از حذف افراد کم‌گزارش‌ده و بیش‌گزارش‌ده صورت گرفت. یافته‌ها: میانگین سنی مردان 6/16±1/31 و زنان 8/14±9/27 سال بود. با افزایش سن, نمایه توده بدنی نیز روند افزایشی داشت. حذف افراد کم‌گزارش‌ده و بیش‌گزارش‌ده در مردان تغییر چندانی در میانه BMI ایجاد نکرد اما در زنان با کاهش در میانه BMI همراه بود. با افزایش سن و BMI, افزایش معنی‌داری در میزان گزارش‌دهی نادرست انرژی دریافتی مشاهده شد. پس از تعدیل اثر عوامل مخدوش‌کننده ارتباط مثبتی بین چربی دریافتی با نمایه توده بدنی هم در مردان و هم در زنان مشاهده شد (به ترتیب 01/0p
    کلید واژگان
    کربوهیدرات
    چربی
    پروتئین
    درشت مغذی‌ها
    چاقی
    نمایه توده بدنی
    مطالعه قند و لیپید تهران
    غدد درون‌ریز

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2003-09-01
    1382-06-10
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

    شاپا
    1683-4844
    1683-5476
    URI
    http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-253-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/620292

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب