نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمحمدی فر, مژگانfa_IR
dc.contributor.authorبهنام, محمدfa_IR
dc.contributor.authorطلایی, سید علیرضاfa_IR
dc.contributor.authorخامه چیان, طاهرهfa_IR
dc.contributor.authorمهران, مهدیfa_IR
dc.contributor.authorتقی زاده, محسنfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T15:24:07Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T15:24:07Z
dc.date.available1399-08-23T15:24:07Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T15:24:07Z
dc.date.issued2018-03-01en_US
dc.date.issued1396-12-10fa_IR
dc.identifier.citationمحمدی فر, مژگان, بهنام, محمد, طلایی, سید علیرضا, خامه چیان, طاهره, مهران, مهدی, تقی زاده, محسن. (1396). بررسی اثر ترکیب عصاره‌ های گیاهان خار مریم، کنگر فرنگی و عناب بر کبد چرب غیرالکلی در موش های صحرایی. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران, 19(6), 410-418.fa_IR
dc.identifier.issn1683-4844
dc.identifier.issn1683-5476
dc.identifier.urihttp://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-2283-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/620256
dc.description.abstractمقدمه: کبد چرب غیرالکلی از آسیب های مزمن کبدی است که شیوع آن در جهان رو به­ افزایش است. هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر عصاره‌ی ترکیبی گیاهان خارمریم، کنگرفرنگی و عناب بر کبد چرب غیرالکلی ناشی از به کارگیری رژیم پرچرب در موش­­های صحرایی بود. مواد و روش­­ ها: در این مطالعه‌ی تجربی، 40 سر موش صحرایی نر به ­صورت تصادفی به گروه ­­های شاهد (8 سر) و تغذیه با رژیم پرچرب (32 سر) تقسیم شدند. پس از 4 ماه تغذیه با رژیم پرچرب، موش­های مبتلا به کبد چرب به 4 گروه 8 تایی شامل گروه تغذیه با رژیم پرچرب و 3 گروه دریافت‌کننده‌ی عصاره با دوزهای 100، 200 و 400 میلی ­­گرم بر کیلوگرم وزن تقسیم و به مدت 2 ماه تحت تیمار با عصاره قرار گرفتند. در پایان پروفایل لیپیدی، فعالیت آنزیم­­ های کبدی در سرم و هیستولوژی کبد مورد بررسی قرار گرفت. یافته ­­ها: تغذیه با رژیم پرچرب توانست مقادیر کلسترول، تری‌گلیسرید و کلسترول ـ LDL را افزایش و میزان کلسترول ـ HDL را کاهش دهد (0/001P<). هم‌چنین، رژیم پرچرب میزان فعالیت آنزیم‌های آلانین آمینوترانسفراز، آسپارتات آمینوترانسفراز و آلکالن فسفاتاز را به میزان 84، 113 و 228 درصد افزایش داد (0/001P<). دریافت عصاره با دوزهای 200 و 400 میلی‌گرم بر کیلوگرم وزن بدن، موجب بهبود وضعیت لیپیدها (0/05P<) و کاهش فعالیت آنزیم­­های کبدی (0/05P<) شد. یافته­ های آسیب­­ شناسی کبد، تغییرات ناشی از رژیم پرچرب و درمان با عصاره را تایید کرد. نتیجه­­ گیری: تغذیه با رژیم پرچرب سبب ایجاد کبد چرب غیرالکلی می‌شود و تیمار با عصاره‌ی ترکیبی گیاهان خارمریم، کنگرفرنگی و عناب سبب بهبود شاخص ­­های این بیماری می­­گردد.fa_IR
dc.format.extent787
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیfa_IR
dc.relation.ispartofمجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Endocrinology and Metabolismen_US
dc.subjectخارمریمfa_IR
dc.subjectکنگرفرنگیfa_IR
dc.subjectعنابfa_IR
dc.subjectکبدچرب غیرالکلیfa_IR
dc.subjectرژیم پرچربfa_IR
dc.subjectتغذيهfa_IR
dc.titleبررسی اثر ترکیب عصاره‌ های گیاهان خار مریم، کنگر فرنگی و عناب بر کبد چرب غیرالکلی در موش های صحراییfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات بیوشیمی و تغذیه در بیماری های متابولیکfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات فیزیولوژیfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات فیزیولوژیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه آسیب شناسی، دانشکده پزشکیfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات گیاهان دارویی شرکت داروسازی باریج اسانسfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات بیوشیمی و تغذیه در بیماری های متابولیکfa_IR
dc.citation.volume19
dc.citation.issue6
dc.citation.spage410
dc.citation.epage418


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد