| dc.contributor.author | محمدی فر, مژگان | fa_IR |
| dc.contributor.author | بهنام, محمد | fa_IR |
| dc.contributor.author | طلایی, سید علیرضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | خامه چیان, طاهره | fa_IR |
| dc.contributor.author | مهران, مهدی | fa_IR |
| dc.contributor.author | تقی زاده, محسن | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T15:24:07Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T15:24:07Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T15:24:07Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T15:24:07Z | |
| dc.date.issued | 2018-03-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1396-12-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | محمدی فر, مژگان, بهنام, محمد, طلایی, سید علیرضا, خامه چیان, طاهره, مهران, مهدی, تقی زاده, محسن. (1396). بررسی اثر ترکیب عصاره های گیاهان خار مریم، کنگر فرنگی و عناب بر کبد چرب غیرالکلی در موش های صحرایی. مجلهي غدد درونريز و متابوليسم ايران, 19(6), 410-418. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1683-4844 | |
| dc.identifier.issn | 1683-5476 | |
| dc.identifier.uri | http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-2283-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/620256 | |
| dc.description.abstract | مقدمه: کبد چرب غیرالکلی از آسیب های مزمن کبدی است که شیوع آن در جهان رو به افزایش است. هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر عصارهی ترکیبی گیاهان خارمریم، کنگرفرنگی و عناب بر کبد چرب غیرالکلی ناشی از به کارگیری رژیم پرچرب در موشهای صحرایی بود. مواد و روش ها: در این مطالعهی تجربی، 40 سر موش صحرایی نر به صورت تصادفی به گروه های شاهد (8 سر) و تغذیه با رژیم پرچرب (32 سر) تقسیم شدند. پس از 4 ماه تغذیه با رژیم پرچرب، موشهای مبتلا به کبد چرب به 4 گروه 8 تایی شامل گروه تغذیه با رژیم پرچرب و 3 گروه دریافتکنندهی عصاره با دوزهای 100، 200 و 400 میلی گرم بر کیلوگرم وزن تقسیم و به مدت 2 ماه تحت تیمار با عصاره قرار گرفتند. در پایان پروفایل لیپیدی، فعالیت آنزیم های کبدی در سرم و هیستولوژی کبد مورد بررسی قرار گرفت. یافته ها: تغذیه با رژیم پرچرب توانست مقادیر کلسترول، تریگلیسرید و کلسترول ـ LDL را افزایش و میزان کلسترول ـ HDL را کاهش دهد (0/001P<). همچنین، رژیم پرچرب میزان فعالیت آنزیمهای آلانین آمینوترانسفراز، آسپارتات آمینوترانسفراز و آلکالن فسفاتاز را به میزان 84، 113 و 228 درصد افزایش داد (0/001P<). دریافت عصاره با دوزهای 200 و 400 میلیگرم بر کیلوگرم وزن بدن، موجب بهبود وضعیت لیپیدها (0/05P<) و کاهش فعالیت آنزیمهای کبدی (0/05P<) شد. یافته های آسیب شناسی کبد، تغییرات ناشی از رژیم پرچرب و درمان با عصاره را تایید کرد. نتیجه گیری: تغذیه با رژیم پرچرب سبب ایجاد کبد چرب غیرالکلی میشود و تیمار با عصارهی ترکیبی گیاهان خارمریم، کنگرفرنگی و عناب سبب بهبود شاخص های این بیماری میگردد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 787 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجلهي غدد درونريز و متابوليسم ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism | en_US |
| dc.subject | خارمریم | fa_IR |
| dc.subject | کنگرفرنگی | fa_IR |
| dc.subject | عناب | fa_IR |
| dc.subject | کبدچرب غیرالکلی | fa_IR |
| dc.subject | رژیم پرچرب | fa_IR |
| dc.subject | تغذيه | fa_IR |
| dc.title | بررسی اثر ترکیب عصاره های گیاهان خار مریم، کنگر فرنگی و عناب بر کبد چرب غیرالکلی در موش های صحرایی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | مرکز تحقیقات بیوشیمی و تغذیه در بیماری های متابولیک | fa_IR |
| dc.contributor.department | مرکز تحقیقات فیزیولوژی | fa_IR |
| dc.contributor.department | مرکز تحقیقات فیزیولوژی | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه آسیب شناسی، دانشکده پزشکی | fa_IR |
| dc.contributor.department | مرکز تحقیقات گیاهان دارویی شرکت داروسازی باریج اسانس | fa_IR |
| dc.contributor.department | مرکز تحقیقات بیوشیمی و تغذیه در بیماری های متابولیک | fa_IR |
| dc.citation.volume | 19 | |
| dc.citation.issue | 6 | |
| dc.citation.spage | 410 | |
| dc.citation.epage | 418 | |