• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران
    • دوره 19, شماره 6
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران
    • دوره 19, شماره 6
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی اثر ترکیب عصاره‌ های گیاهان خار مریم، کنگر فرنگی و عناب بر کبد چرب غیرالکلی در موش های صحرایی

    (ندگان)پدیدآور
    محمدی فر, مژگانبهنام, محمدطلایی, سید علیرضاخامه چیان, طاهرهمهران, مهدیتقی زاده, محسن
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    787.6کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مقدمه: کبد چرب غیرالکلی از آسیب های مزمن کبدی است که شیوع آن در جهان رو به­ افزایش است. هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر عصاره‌ی ترکیبی گیاهان خارمریم، کنگرفرنگی و عناب بر کبد چرب غیرالکلی ناشی از به کارگیری رژیم پرچرب در موش­­های صحرایی بود. مواد و روش­­ ها: در این مطالعه‌ی تجربی، 40 سر موش صحرایی نر به ­صورت تصادفی به گروه ­­های شاهد (8 سر) و تغذیه با رژیم پرچرب (32 سر) تقسیم شدند. پس از 4 ماه تغذیه با رژیم پرچرب، موش­های مبتلا به کبد چرب به 4 گروه 8 تایی شامل گروه تغذیه با رژیم پرچرب و 3 گروه دریافت‌کننده‌ی عصاره با دوزهای 100، 200 و 400 میلی ­­گرم بر کیلوگرم وزن تقسیم و به مدت 2 ماه تحت تیمار با عصاره قرار گرفتند. در پایان پروفایل لیپیدی، فعالیت آنزیم­­ های کبدی در سرم و هیستولوژی کبد مورد بررسی قرار گرفت. یافته ­­ها: تغذیه با رژیم پرچرب توانست مقادیر کلسترول، تری‌گلیسرید و کلسترول ـ LDL را افزایش و میزان کلسترول ـ HDL را کاهش دهد (0/001P
    کلید واژگان
    خارمریم
    کنگرفرنگی
    عناب
    کبدچرب غیرالکلی
    رژیم پرچرب
    تغذيه

    شماره نشریه
    6
    تاریخ نشر
    2018-03-01
    1396-12-10
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
    سازمان پدید آورنده
    مرکز تحقیقات بیوشیمی و تغذیه در بیماری های متابولیک
    مرکز تحقیقات فیزیولوژی
    مرکز تحقیقات فیزیولوژی
    گروه آسیب شناسی، دانشکده پزشکی
    مرکز تحقیقات گیاهان دارویی شرکت داروسازی باریج اسانس
    مرکز تحقیقات بیوشیمی و تغذیه در بیماری های متابولیک

    شاپا
    1683-4844
    1683-5476
    URI
    http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-2283-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/620256

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب