بررسی اثر ترکیب عصاره های گیاهان خار مریم، کنگر فرنگی و عناب بر کبد چرب غیرالکلی در موش های صحرایی
(ندگان)پدیدآور
محمدی فر, مژگانبهنام, محمدطلایی, سید علیرضاخامه چیان, طاهرهمهران, مهدیتقی زاده, محسننوع مدرک
Textپژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه: کبد چرب غیرالکلی از آسیب های مزمن کبدی است که شیوع آن در جهان رو به افزایش است. هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر عصارهی ترکیبی گیاهان خارمریم، کنگرفرنگی و عناب بر کبد چرب غیرالکلی ناشی از به کارگیری رژیم پرچرب در موشهای صحرایی بود. مواد و روش ها: در این مطالعهی تجربی، 40 سر موش صحرایی نر به صورت تصادفی به گروه های شاهد (8 سر) و تغذیه با رژیم پرچرب (32 سر) تقسیم شدند. پس از 4 ماه تغذیه با رژیم پرچرب، موشهای مبتلا به کبد چرب به 4 گروه 8 تایی شامل گروه تغذیه با رژیم پرچرب و 3 گروه دریافتکنندهی عصاره با دوزهای 100، 200 و 400 میلی گرم بر کیلوگرم وزن تقسیم و به مدت 2 ماه تحت تیمار با عصاره قرار گرفتند. در پایان پروفایل لیپیدی، فعالیت آنزیم های کبدی در سرم و هیستولوژی کبد مورد بررسی قرار گرفت. یافته ها: تغذیه با رژیم پرچرب توانست مقادیر کلسترول، تریگلیسرید و کلسترول ـ LDL را افزایش و میزان کلسترول ـ HDL را کاهش دهد (0/001P
کلید واژگان
خارمریمکنگرفرنگی
عناب
کبدچرب غیرالکلی
رژیم پرچرب
تغذيه
شماره نشریه
6تاریخ نشر
2018-03-011396-12-10
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیسازمان پدید آورنده
مرکز تحقیقات بیوشیمی و تغذیه در بیماری های متابولیکمرکز تحقیقات فیزیولوژی
مرکز تحقیقات فیزیولوژی
گروه آسیب شناسی، دانشکده پزشکی
مرکز تحقیقات گیاهان دارویی شرکت داروسازی باریج اسانس
مرکز تحقیقات بیوشیمی و تغذیه در بیماری های متابولیک
شاپا
1683-48441683-5476




