نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorپورشعبان, مهساfa_IR
dc.contributor.authorپارسا یکتا, زهرهfa_IR
dc.contributor.authorغلام نژاد, محمدfa_IR
dc.contributor.authorحقانی, حمیدfa_IR
dc.contributor.authorکریمی, نادیاfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T13:34:15Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T13:34:16Z
dc.date.available1399-08-23T13:34:15Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T13:34:16Z
dc.date.issued2013-06-01en_US
dc.date.issued1392-03-11fa_IR
dc.identifier.citationپورشعبان, مهسا, پارسا یکتا, زهره, غلام نژاد, محمد, حقانی, حمید, کریمی, نادیا. (1392). تاثیر آموزش رژیم غذایی بر کیفیت زندگی بیماران مزمن کلیه غیر دیالیزی. نشریه پرستاری ایران, 26(82), 11-22.fa_IR
dc.identifier.issn2008-5923
dc.identifier.issn2008-5931
dc.identifier.urihttp://ijn.iums.ac.ir/article-1-1544-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/612626
dc.description.abstract  چکیده   زمینه و هدف: ابتلاء به بیماری مزمن کلیه با افت شدید کیفیت زندگی همراه است و پرستاران مسئول هستند تا از طریق مداخلات مناسب این بیماران را به زندگی متوازن سوق داده و تا حد امکان کیفیت زندگی آنان را افزایش دهند. این پژوهش با هدف تعیین تاثیر آموزش رژیم غذایی، بر کیفیت زندگی بیماران مزمن کلیه غیر دیالیزی انجام شده است.   روش بررسی: این پژوهش یک مطالعه نیمه تجربی قبل و بعد و با گروه کنترل می باشد. 80 بیمار مزمن کلیه غیردیالیزی با فیلتراسیون گلومرولی 60 -15 میلی لیتر در دقیقه در 73/1 مترمربع با روش هدفمند، به دو گروه 40 نفره تقسیم شدند. به گروه آزمون علاوه بر مراقبت معمول، بسته آموزشی رژیم غذایی ارائه شد و بیماران گروه کنترل فقط تحت مراقبت معمول قرار گرفتند. پس از 12 هفته، مجدداً، کیفیت زندگی بیماران با پرسشنامه استاندارد شده کیفیت زندگی ( Kidney Disease Quality Of Life _iranian_Final_ver1.3 ) مورد سنجش قرار گرفت. اطلاعات جمع آوری شده با آمار توصیفی و استنباطی(تی مستقل و کای دو) در نرم افزار SPSS نسخه 16 تجزیه و تحلیل گردید.   یافته ها: پس از 12 هفته، امتیاز کیفیت زندگی در بعد عمومی، در اجزاء جسمی و روانی و نمره کلی کیفیت زندگی(p<0/05) نسبت به گروه کنترل تفاوت معنادار آماری را نشان داد. در بعد اختصاصی، در حیطه های علائم و نشانه های بیماری، اثرات بیماری، محدودیت مرتبط با بیماری، رضایت و سلامت کلی نیز تفاوت معنادار آماری بین دو گروه مشاهده شد(p<0/05)   نتیجه گیری کلی: افزایش آگاهی بیماران مزمن کلیه غیردیالیزی با استفاده از این قبیل شیوه های آموزشی در مورد رژیم غذایی می تواند یکی از عوامل بهبود کیفیت زندگی در این بیماران باشد. .fa_IR
dc.format.extent239
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofنشریه پرستاری ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIran Journal of Nursingen_US
dc.subjectکیفیت زندگیfa_IR
dc.subjectبیماری مزمن کلیهfa_IR
dc.subjectآموزش رژیم غذاییfa_IR
dc.subjectبیمار غیر دیالیزیfa_IR
dc.subjectپرستاریfa_IR
dc.titleتاثیر آموزش رژیم غذایی بر کیفیت زندگی بیماران مزمن کلیه غیر دیالیزیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentک کارشناس ارشد پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران(*مولف مسئول) ، تلفن تماس: 09355578512 Email: mahsapourshaban@yahoo.comfa_IR
dc.contributor.departmentدکترای آموزش پزشکی، دانشیار و عضو هیئت علمی دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentکارشناس ارشد پرستاری، دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentمربی عضو هیئت علمی، گروه آمار و ریاضی، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentفوق تخصص بیماری های کلیه، استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایرانfa_IR
dc.citation.volume26
dc.citation.issue82
dc.citation.spage11
dc.citation.epage22


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد