تاثیر آموزش رژیم غذایی بر کیفیت زندگی بیماران مزمن کلیه غیر دیالیزی
(ندگان)پدیدآور
پورشعبان, مهساپارسا یکتا, زهرهغلام نژاد, محمدحقانی, حمیدکریمی, نادیانوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
چکیده
زمینه و هدف: ابتلاء به بیماری مزمن کلیه با افت شدید کیفیت زندگی همراه است و پرستاران مسئول هستند تا از طریق مداخلات مناسب این بیماران را به زندگی متوازن سوق داده و تا حد امکان کیفیت زندگی آنان را افزایش دهند. این پژوهش با هدف تعیین تاثیر آموزش رژیم غذایی، بر کیفیت زندگی بیماران مزمن کلیه غیر دیالیزی انجام شده است.
روش بررسی: این پژوهش یک مطالعه نیمه تجربی قبل و بعد و با گروه کنترل می باشد. 80 بیمار مزمن کلیه غیردیالیزی با فیلتراسیون گلومرولی 60 -15 میلی لیتر در دقیقه در 73/1 مترمربع با روش هدفمند، به دو گروه 40 نفره تقسیم شدند. به گروه آزمون علاوه بر مراقبت معمول، بسته آموزشی رژیم غذایی ارائه شد و بیماران گروه کنترل فقط تحت مراقبت معمول قرار گرفتند. پس از 12 هفته، مجدداً، کیفیت زندگی بیماران با پرسشنامه استاندارد شده کیفیت زندگی ( Kidney Disease Quality Of Life _iranian_Final_ver1.3 ) مورد سنجش قرار گرفت. اطلاعات جمع آوری شده با آمار توصیفی و استنباطی(تی مستقل و کای دو) در نرم افزار SPSS نسخه 16 تجزیه و تحلیل گردید.
یافته ها: پس از 12 هفته، امتیاز کیفیت زندگی در بعد عمومی، در اجزاء جسمی و روانی و نمره کلی کیفیت زندگی(p
کلید واژگان
کیفیت زندگیبیماری مزمن کلیه
آموزش رژیم غذایی
بیمار غیر دیالیزی
پرستاری
شماره نشریه
82تاریخ نشر
2013-06-011392-03-11
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی ایرانسازمان پدید آورنده
ک کارشناس ارشد پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران(*مولف مسئول) ، تلفن تماس: 09355578512 Email: mahsapourshaban@yahoo.comدکترای آموزش پزشکی، دانشیار و عضو هیئت علمی دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی تهران
کارشناس ارشد پرستاری، دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
مربی عضو هیئت علمی، گروه آمار و ریاضی، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
فوق تخصص بیماری های کلیه، استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
شاپا
2008-59232008-5931




