| dc.contributor.author | فتحی, لیلا | fa_IR |
| dc.contributor.author | امرایی, کوروش | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T13:30:47Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T13:30:47Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T13:30:47Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T13:30:47Z | |
| dc.date.issued | 2019-02-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1397-11-12 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | فتحی, لیلا, امرایی, کوروش. (1397). تأثیر مصرف شربت خرما بر شدت درد زایمان و طول فاز فعال زایمان زنان نخستزا. نشریه پرستاری ایران, 31(116), 18-27. doi: 10.29252/ijn.31.116.18 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2008-5923 | |
| dc.identifier.issn | 2008-5931 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.29252/ijn.31.116.18 | |
| dc.identifier.uri | http://ijn.iums.ac.ir/article-1-2842-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/612375 | |
| dc.description.abstract | زمینه و هدف: زایمان واقعهای دردناک است و مدیریت درد زایمان از اهمیت ویژهای برخوردار است. پژوهش حاضر با هدف تعیین تأثیر مصرف خوراکی شربت خرما بر شدت درد زایمان و طول فاز فعال زایمان زنان نخستزا انجام شد.
روش بررسی: این کارآزمایی بالینی تصادفی در مرکز آموزشی- درمانی عسلی شهر خرم آباد بر روی 64 زن نخستزای داوطلب سالم واجد معیارهای ورود به مطالعه (در هر گروه 32 نفر) به شیوه تصادفی بدون جایگزینی در دو گروه مداخله شربت خرما و گروه کنترل انجام شد. ابزار گردآوری دادهها شامل سه بخش پرسشنامه مشخصات فردی، ثبت معاینات واژینال در لیبر و ثبت شدت درد با استفاده از مقیاس دیداری درد بود. شدت درد طی مرحله فعال هر 30 دقیقه ثبت گردید. دادهها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 تحلیل شد.
یافتهها: میانگین شدت درد در گروه مداخله شربت خرما به طور معنیداری کمتر از گروه کنترل بود (05/0>P). همچنین، میانگین طول فاز فعال زایمان در گروه مداخله به طور معنیداری کمتر از گروه کنترل بود (01/0>P).
نتیجهگیری کلی: مصرف شربت خرما به طور معنیداری شدت درد و طول مدت زایمان را کاهش داده بود، به گونهای که علیرغم کاهش درد زایمان، لیبر طولانی نشده بود و طول فاز فعال زایمان نیز بطور معنیداری کاهش یافته بود. بنابراین، با توجه به اهمیت پژوهش مبتنی بر شواهد و استفاده از آن در عملکرد، انجام مطالعات بیشتر در زمینه فوق ضروری به نظر میرسد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 856 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | نشریه پرستاری ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iran Journal of Nursing | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.29252/ijn.31.116.18 | |
| dc.subject | خرما | fa_IR |
| dc.subject | درد زایمان | fa_IR |
| dc.subject | فاز فعال زایمان | fa_IR |
| dc.subject | مامایی | fa_IR |
| dc.title | تأثیر مصرف شربت خرما بر شدت درد زایمان و طول فاز فعال زایمان زنان نخستزا | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | مربی، گروه مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، گروه مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار، گروه روانشناسی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران. (*نویسنده مسئول) شماره تماس:06633120001 E-Mail: Amraei.K@lu.ac.ir | fa_IR |
| dc.citation.volume | 31 | |
| dc.citation.issue | 116 | |
| dc.citation.spage | 18 | |
| dc.citation.epage | 27 | |