تأثیر مصرف شربت خرما بر شدت درد زایمان و طول فاز فعال زایمان زنان نخستزا
(ندگان)پدیدآور
فتحی, لیلاامرایی, کوروشنوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه و هدف: زایمان واقعهای دردناک است و مدیریت درد زایمان از اهمیت ویژهای برخوردار است. پژوهش حاضر با هدف تعیین تأثیر مصرف خوراکی شربت خرما بر شدت درد زایمان و طول فاز فعال زایمان زنان نخستزا انجام شد.
روش بررسی: این کارآزمایی بالینی تصادفی در مرکز آموزشی- درمانی عسلی شهر خرم آباد بر روی 64 زن نخستزای داوطلب سالم واجد معیارهای ورود به مطالعه (در هر گروه 32 نفر) به شیوه تصادفی بدون جایگزینی در دو گروه مداخله شربت خرما و گروه کنترل انجام شد. ابزار گردآوری دادهها شامل سه بخش پرسشنامه مشخصات فردی، ثبت معاینات واژینال در لیبر و ثبت شدت درد با استفاده از مقیاس دیداری درد بود. شدت درد طی مرحله فعال هر 30 دقیقه ثبت گردید. دادهها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 تحلیل شد.
یافتهها: میانگین شدت درد در گروه مداخله شربت خرما به طور معنیداری کمتر از گروه کنترل بود (05/0>P). همچنین، میانگین طول فاز فعال زایمان در گروه مداخله به طور معنیداری کمتر از گروه کنترل بود (01/0>P).
نتیجهگیری کلی: مصرف شربت خرما به طور معنیداری شدت درد و طول مدت زایمان را کاهش داده بود، به گونهای که علیرغم کاهش درد زایمان، لیبر طولانی نشده بود و طول فاز فعال زایمان نیز بطور معنیداری کاهش یافته بود. بنابراین، با توجه به اهمیت پژوهش مبتنی بر شواهد و استفاده از آن در عملکرد، انجام مطالعات بیشتر در زمینه فوق ضروری به نظر میرسد.
کلید واژگان
خرمادرد زایمان
فاز فعال زایمان
مامایی
شماره نشریه
116تاریخ نشر
2019-02-011397-11-12
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی ایرانسازمان پدید آورنده
مربی، گروه مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، گروه مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایراناستادیار، گروه روانشناسی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران. (*نویسنده مسئول) شماره تماس:06633120001 E-Mail: Amraei.K@lu.ac.ir
شاپا
2008-59232008-5931




