نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorحاجی کاظمی, افتخارالساداتfa_IR
dc.contributor.authorمعصومه مقدمfa_IR
dc.contributor.authorآغافاطمه حسینیfa_IR
dc.contributor.authorنسترن حیدری خیاطfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T13:29:58Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T13:29:58Z
dc.date.available1399-08-23T13:29:58Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T13:29:58Z
dc.date.issued2012-08-01en_US
dc.date.issued1391-05-11fa_IR
dc.identifier.citationحاجی کاظمی, افتخارالسادات, معصومه مقدم, آغافاطمه حسینی, نسترن حیدری خیاط. (1391). ارتباط چاقی با عادات غذایی در دختران نوجوان. نشریه پرستاری ایران, 25(77), 21-29.fa_IR
dc.identifier.issn2008-5923
dc.identifier.issn2008-5931
dc.identifier.urihttp://ijn.iums.ac.ir/article-1-1291-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/612313
dc.description.abstract  زمینه و هدف: چاقی که در اثر تجمع بیش از حد چربی در بدن ایجاد می شود می تواند ناشی از عدم تعادل بین دریافت و مصرف انرژی بوده و با عادات غذایی هر فرد مرتبط باشد. مطالعه حاضر با هدف کلی تعیین وضعیت چاقی و ارتباط آن با عادات غذایی در دختران نوجوان شهر تهران انجام گرفت.   روش بررسی: این مطالعه از نوع همبستگی پیش گویی کننده بود که در آن 385 دانش آموز دختر 18-14 ساله منطقه غرب تهران که از شرایط نمونه برخوردار بودند به صورت مرحله ای تصادفی وارد مطالعه شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه اطلاعات فردی، پرسشنامه دفعات مصرف خوراک، کالیپر، متر نواری و ترازو گرد آوری شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های آماری آنالیز واریانس، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه و نیز شفه و با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 14 انجام گرفت.   یافته ها: نتایج نشان داد بر اساس ضخامت چربی زیر پوست عضله پشت بازو 18% و بر اساس نمایه توده بدن 15% دانش آموزان چاق بوده یا اضافه وزن داشتند. دفعات مصرف روزانه نان و غلات، برنج، روغن ها، نوشابه ها و تخم مرغ در افراد دارای اضافه وزن و چاق نسبت به گروه های دیگر بطور معنی دار بیشتر بود(05/0 p< ).   نتیجه گیری کلی: با توجه به بالا بودن مصرف مواد غذایی ناسالم در میان دختران چاق و دارای اضافه وزن، خطر شیوع بیماری های مزمن مرتبط با چاقی در آینده نگران کننده می باشد، لذا آموزش و ترویج تغذیه مناسب و سالم در مدارس و محیط خانواده توسط دست اندرکاران امر سلامت بویژه پرستاران در سطح جامعه ضروری به نظر می رسد.fa_IR
dc.format.extent226
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofنشریه پرستاری ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIran Journal of Nursingen_US
dc.subjectچاقیfa_IR
dc.subjectشاخص های آنتروپومتریکfa_IR
dc.subjectعادات غذاییfa_IR
dc.subjectدختران نوجوانfa_IR
dc.subjectپرستاریfa_IR
dc.titleارتباط چاقی با عادات غذایی در دختران نوجوانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentمربی و کارشناس ارشد پرستاری بهداشت جامعه دانشکده پرستاری مامایی دانشگاه علوم پزشکی زنجان، زنجان، ایران (*مولف مسئول)fa_IR
dc.citation.volume25
dc.citation.issue77
dc.citation.spage21
dc.citation.epage29


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد