ارتباط چاقی با عادات غذایی در دختران نوجوان
(ندگان)پدیدآور
حاجی کاظمی, افتخارالساداتمعصومه مقدمآغافاطمه حسینینسترن حیدری خیاطنوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه و هدف: چاقی که در اثر تجمع بیش از حد چربی در بدن ایجاد می شود می تواند ناشی از عدم تعادل بین دریافت و مصرف انرژی بوده و با عادات غذایی هر فرد مرتبط باشد. مطالعه حاضر با هدف کلی تعیین وضعیت چاقی و ارتباط آن با عادات غذایی در دختران نوجوان شهر تهران انجام گرفت. روش بررسی: این مطالعه از نوع همبستگی پیش گویی کننده بود که در آن 385 دانش آموز دختر 18-14 ساله منطقه غرب تهران که از شرایط نمونه برخوردار بودند به صورت مرحله ای تصادفی وارد مطالعه شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه اطلاعات فردی، پرسشنامه دفعات مصرف خوراک، کالیپر، متر نواری و ترازو گرد آوری شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های آماری آنالیز واریانس، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه و نیز شفه و با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 14 انجام گرفت. یافته ها: نتایج نشان داد بر اساس ضخامت چربی زیر پوست عضله پشت بازو 18% و بر اساس نمایه توده بدن 15% دانش آموزان چاق بوده یا اضافه وزن داشتند. دفعات مصرف روزانه نان و غلات، برنج، روغن ها، نوشابه ها و تخم مرغ در افراد دارای اضافه وزن و چاق نسبت به گروه های دیگر بطور معنی دار بیشتر بود(05/0 p
کلید واژگان
چاقیشاخص های آنتروپومتریک
عادات غذایی
دختران نوجوان
پرستاری
شماره نشریه
77تاریخ نشر
2012-08-011391-05-11
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی ایرانسازمان پدید آورنده
مربی و کارشناس ارشد پرستاری بهداشت جامعه دانشکده پرستاری مامایی دانشگاه علوم پزشکی زنجان، زنجان، ایران (*مولف مسئول)شاپا
2008-59232008-5931




