| dc.contributor.author | قاسم خانی, مهدی | fa_IR |
| dc.contributor.author | ناصری, فرنگیس | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T10:44:14Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T10:44:15Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T10:44:14Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T10:44:15Z | |
| dc.date.issued | 2010-07-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1389-04-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | قاسم خانی, مهدی, ناصری, فرنگیس. (1389). کیفیت هوای آشپزخانه رستورانهای بخشی ازجنوب شهر تهران بزرگ در سال 1385. سلامت كار ايران, 7(2), 17-22. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1735-5133 | |
| dc.identifier.issn | 2228-7493 | |
| dc.identifier.uri | http://ioh.iums.ac.ir/article-1-287-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/604279 | |
| dc.description.abstract | زمینه و هدف: احتراق و سوخت گاز جهت پخت غذا در آشپزخانه ها آلودگیهای متنوعی از جمله CO, CO2, NOx تولید می کند. یکی از آلودگیهای مهم ناشی از این احتراق، CO و NO2 است که بعلت تهویه ناقص یا عدم تهویه در محیط آشپزخانه ها باقی می ماند. هدف اصلی این پژوهش بررسی تعیین میزان تراکم آلاینده های CO و NO2 در آشپزخانه رستورانهای بخشی از جنوب شهر تهران بزرگ که با گاز طبیعی پخت میکردند بود. روش بررسی: در این بررسی 131 رستوران بطور تصادفی از میان 276 رستوران در تابستان 1385 در 5 منطقه از مناطق شهرداری جنوب شهر تهران انتخاب گردید. پس از بررسیهای اولیه تراکم آلودگی در داخل آشپزخانه ها و خارج رستورانها توسط دستگاه قابل حمل CO و NO2 سنج ساخت آلمان مورد سنجش فرار گرفت. یافته ها : نتایج نشان داد که به ترتیب 83% و68% آشپزخانه ها دارای تهویه موضعی و هواکش بودند. میانگین تراکم آلودگی CO و NO2 در آشپزخانه رستورانها از مقادیر حدود پیشنهاد شده سازمان ACGIH (که به ترتیب 25 و3 ppm است)پایین تر بود. نسبت I/O , CO و NO2 در همه آشپزخانه از یک بیشتر بود. نتیجه گیری: نتایج این بررسی نشان داد که میانگین?تراکم آلودگی CO و NO2 در داخل آشپزخانه ها بالاتر از تراکم آلودگی در خارج رستورانها بود. بطور کلی اصلاح روشهای پخت غذا بعلاوه تهویه مناسب?آلاینده های ناشی ازپخت و پز منطبق با استاندارد ها باید فراهم شود. | fa_IR |
| dc.format.extent | 294 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | سلامت كار ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iran Occupational Health Journal | en_US |
| dc.subject | کیفیت هوا | fa_IR |
| dc.subject | آشپزخانه رستوران | fa_IR |
| dc.subject | اجاق گاز | fa_IR |
| dc.subject | پخت غذا | fa_IR |
| dc.subject | منوکسید کربن | fa_IR |
| dc.subject | دی اکسید نیتروژن | fa_IR |
| dc.subject | ایمنی در صنعت هوانوردی | fa_IR |
| dc.title | کیفیت هوای آشپزخانه رستورانهای بخشی ازجنوب شهر تهران بزرگ در سال 1385 | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.citation.volume | 7 | |
| dc.citation.issue | 2 | |
| dc.citation.spage | 17 | |
| dc.citation.epage | 22 | |