نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorقاسم خانی, مهدیfa_IR
dc.contributor.authorناصری, فرنگیسfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T10:44:14Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T10:44:15Z
dc.date.available1399-08-23T10:44:14Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T10:44:15Z
dc.date.issued2010-07-01en_US
dc.date.issued1389-04-10fa_IR
dc.identifier.citationقاسم خانی, مهدی, ناصری, فرنگیس. (1389). کیفیت هوای آشپزخانه رستورانهای بخشی ازجنوب شهر تهران بزرگ در سال 1385. سلامت كار ايران, 7(2), 17-22.fa_IR
dc.identifier.issn1735-5133
dc.identifier.issn2228-7493
dc.identifier.urihttp://ioh.iums.ac.ir/article-1-287-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/604279
dc.description.abstract    زمینه و هدف: احتراق و سوخت گاز جهت پخت غذا در آشپزخانه ها آلودگیهای متنوعی از جمله CO, CO2, NOx تولید می کند. یکی از آلودگیهای مهم ناشی از این احتراق، CO و NO2 است که بعلت تهویه ناقص یا عدم تهویه در محیط آشپزخانه ها باقی می ماند.   هدف اصلی این پژوهش بررسی تعیین میزان تراکم آلاینده های CO و NO2 در آشپزخانه رستورانهای بخشی از جنوب شهر تهران بزرگ که با گاز طبیعی پخت میکردند بود.   روش بررسی: در این بررسی 131 رستوران بطور تصادفی از میان 276 رستوران در تابستان 1385 در 5 منطقه از مناطق شهرداری جنوب شهر تهران انتخاب گردید. پس از بررسیهای اولیه تراکم آلودگی در داخل آشپزخانه ها و خارج رستورانها توسط دستگاه قابل حمل CO و NO2 سنج ساخت آلمان مورد سنجش فرار گرفت.   یافته ها : نتایج نشان داد که به ترتیب 83% و68% آشپزخانه ها دارای تهویه موضعی و هواکش بودند. میانگین تراکم آلودگی CO و NO2 در آشپزخانه رستورانها از مقادیر حدود پیشنهاد شده سازمان ACGIH (که به ترتیب 25 و3 ppm است)پایین تر بود. نسبت I/O , CO و NO2 در همه آشپزخانه از یک بیشتر بود.   نتیجه گیری: نتایج این بررسی نشان داد که میانگین?تراکم آلودگی CO و NO2 در داخل آشپزخانه ها بالاتر از تراکم آلودگی در خارج رستورانها بود. بطور کلی اصلاح روشهای پخت غذا بعلاوه تهویه مناسب?آلاینده های ناشی ازپخت و پز منطبق با استاندارد ها باید فراهم شود.    fa_IR
dc.format.extent294
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofسلامت كار ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIran Occupational Health Journalen_US
dc.subjectکیفیت هواfa_IR
dc.subjectآشپزخانه رستورانfa_IR
dc.subjectاجاق گازfa_IR
dc.subjectپخت غذاfa_IR
dc.subjectمنوکسید کربنfa_IR
dc.subjectدی اکسید نیتروژنfa_IR
dc.subjectایمنی در صنعت هوانوردیfa_IR
dc.titleکیفیت هوای آشپزخانه رستورانهای بخشی ازجنوب شهر تهران بزرگ در سال 1385fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.citation.volume7
dc.citation.issue2
dc.citation.spage17
dc.citation.epage22


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد