کیفیت هوای آشپزخانه رستورانهای بخشی ازجنوب شهر تهران بزرگ در سال 1385
(ندگان)پدیدآور
قاسم خانی, مهدیناصری, فرنگیسنوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه و هدف: احتراق و سوخت گاز جهت پخت غذا در آشپزخانه ها آلودگیهای متنوعی از جمله CO, CO2, NOx تولید می کند. یکی از آلودگیهای مهم ناشی از این احتراق، CO و NO2 است که بعلت تهویه ناقص یا عدم تهویه در محیط آشپزخانه ها باقی می ماند. هدف اصلی این پژوهش بررسی تعیین میزان تراکم آلاینده های CO و NO2 در آشپزخانه رستورانهای بخشی از جنوب شهر تهران بزرگ که با گاز طبیعی پخت میکردند بود. روش بررسی: در این بررسی 131 رستوران بطور تصادفی از میان 276 رستوران در تابستان 1385 در 5 منطقه از مناطق شهرداری جنوب شهر تهران انتخاب گردید. پس از بررسیهای اولیه تراکم آلودگی در داخل آشپزخانه ها و خارج رستورانها توسط دستگاه قابل حمل CO و NO2 سنج ساخت آلمان مورد سنجش فرار گرفت. یافته ها : نتایج نشان داد که به ترتیب 83% و68% آشپزخانه ها دارای تهویه موضعی و هواکش بودند. میانگین تراکم آلودگی CO و NO2 در آشپزخانه رستورانها از مقادیر حدود پیشنهاد شده سازمان ACGIH (که به ترتیب 25 و3 ppm است)پایین تر بود. نسبت I/O , CO و NO2 در همه آشپزخانه از یک بیشتر بود. نتیجه گیری: نتایج این بررسی نشان داد که میانگین?تراکم آلودگی CO و NO2 در داخل آشپزخانه ها بالاتر از تراکم آلودگی در خارج رستورانها بود. بطور کلی اصلاح روشهای پخت غذا بعلاوه تهویه مناسب?آلاینده های ناشی ازپخت و پز منطبق با استاندارد ها باید فراهم شود.
کلید واژگان
کیفیت هواآشپزخانه رستوران
اجاق گاز
پخت غذا
منوکسید کربن
دی اکسید نیتروژن
ایمنی در صنعت هوانوردی
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2010-07-011389-04-10
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی ایرانشاپا
1735-51332228-7493




