نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorپوربختیاران, الهامfa_IR
dc.contributor.authorصولت, محمد حسینfa_IR
dc.contributor.authorرشیدیان, آرشfa_IR
dc.contributor.authorپاسالار, پروینfa_IR
dc.contributor.authorراستکاری, نوشینfa_IR
dc.contributor.authorیونسیان, مسعودfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T10:18:29Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T10:18:30Z
dc.date.available1399-08-23T10:18:29Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T10:18:30Z
dc.date.issued2013-03-01en_US
dc.date.issued1391-12-11fa_IR
dc.identifier.citationپوربختیاران, الهام, صولت, محمد حسین, رشیدیان, آرش, پاسالار, پروین, راستکاری, نوشین, یونسیان, مسعود. (1391). شواهد تأثیر استفاده از جوش شیرین در نانوایی‌ها بر سلامت عمومی: مرور نظام‌مند. مجله اپیدمیولوژی ایران, 8(4), 31-39.fa_IR
dc.identifier.issn1735-7489
dc.identifier.issn2228-7507
dc.identifier.urihttp://irje.tums.ac.ir/article-1-5029-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/601578
dc.description.abstractمقدمه و اهداف: در دهه اخیر، در کشور ما نظراتی درباره زیان‌آوربودن استفاده از جوش شیرین در نانوایی‌ها برای سلامت انسان، در محافل عمومی و علمی مطرح شده ‌است. اکنون، مصرف این ماده در فرایند تهیه نان، در کشور ما ممنوع است. در این مطالعه، از طریق مرور نظام‌مند، همه شواهد موجود در زمینه آثار زیان‌بار استفاده از این ماده در تهیه نان، بر سلامت عمومی، جست‌وجو شد. روش کار: در این مطالعه، تمامی شواهد موجود در زمینه آثارمصرف جوش شیرین جست‌وجو شد و روش انجام آن بر پایه جست‌وجوی نظام‌مند بانک‌های معتبر، از جمله Pubmed، Ovidو Scopus بود. نتایج: هیچ مطالعه تحلیلی یافت نشد که ارتباط آثار زیان‌بارجوش شیرین در نان با سلامت عمومی را نشان دهد. شواهد به‌دست‌آمده بیشتر در زمینه کاربردهای درمانی و آثارمفید این ماده بود. عوارضی هم که گزارش شده بود، شامل علائم گوارشی و الکترولیتی جزئی در دوزهای درمانی (به‌مراتب بالاتر از دوز مصرفی در نانوایی) و نیز مصرف تصادفی دوزهای بسیار بالای این ماده بود. نتیجه‌گیری: نه‌تنها شواهدی درباره آثار زیان‌بار سدیم بی‌کربنات در نان، بر سلامت عمومی یافت نشد، بلکه مشخص شد که برای مصرف این ماده در دوزهای درمانی، فواید بسیاری گزارش شده‌است. با توجه به موارد پیش‌گفته، مصرف جوش شیرین در دوزهای معمول در نانوایی‌ها اثریزیان‌بار بر سلامت انسان ندارد.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherانجمن علمی اپیدمیولوژیست‌های ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله اپیدمیولوژی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Epidemiologyen_US
dc.subjectبی‌کربنات سدیمfa_IR
dc.subjectنانfa_IR
dc.subjectاثر مضرfa_IR
dc.subjectعمومىfa_IR
dc.titleشواهد تأثیر استفاده از جوش شیرین در نانوایی‌ها بر سلامت عمومی: مرور نظام‌مندfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشکده بهداشت، مرکز پژوهش‌های علمی دانشجویان، دانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشکده بهداشت، مرکز تحقیقات آلودگی هوا، پژوهشکده محیط زیست، دانشگاه علوم پزشکی تهران،fa_IR
dc.contributor.departmentدانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentپژوهشکده محیط زیست، دانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentپژوهشکده محیط زیست، دانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.citation.volume8
dc.citation.issue4
dc.citation.spage31
dc.citation.epage39


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد