شواهد تأثیر استفاده از جوش شیرین در نانواییها بر سلامت عمومی: مرور نظاممند
(ندگان)پدیدآور
پوربختیاران, الهامصولت, محمد حسینرشیدیان, آرشپاسالار, پروینراستکاری, نوشینیونسیان, مسعود
نوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه و اهداف: در دهه اخیر، در کشور ما نظراتی درباره زیانآوربودن استفاده از جوش شیرین در نانواییها برای سلامت انسان، در محافل عمومی و علمی مطرح شده است. اکنون، مصرف این ماده در فرایند تهیه نان، در کشور ما ممنوع است. در این مطالعه، از طریق مرور نظاممند، همه شواهد موجود در زمینه آثار زیانبار استفاده از این ماده در تهیه نان، بر سلامت عمومی، جستوجو شد.
روش کار: در این مطالعه، تمامی شواهد موجود در زمینه آثارمصرف جوش شیرین جستوجو شد و روش انجام آن بر پایه جستوجوی نظاممند بانکهای معتبر، از جمله Pubmed، Ovidو Scopus بود.
نتایج: هیچ مطالعه تحلیلی یافت نشد که ارتباط آثار زیانبارجوش شیرین در نان با سلامت عمومی را نشان دهد. شواهد بهدستآمده بیشتر در زمینه کاربردهای درمانی و آثارمفید این ماده بود. عوارضی هم که گزارش شده بود، شامل علائم گوارشی و الکترولیتی جزئی در دوزهای درمانی (بهمراتب بالاتر از دوز مصرفی در نانوایی) و نیز مصرف تصادفی دوزهای بسیار بالای این ماده بود. نتیجهگیری: نهتنها شواهدی درباره آثار زیانبار سدیم بیکربنات در نان، بر سلامت عمومی یافت نشد، بلکه مشخص شد که برای مصرف این ماده در دوزهای درمانی، فواید بسیاری گزارش شدهاست. با توجه به موارد پیشگفته، مصرف جوش شیرین در دوزهای معمول در نانواییها اثریزیانبار بر سلامت انسان ندارد.
کلید واژگان
بیکربنات سدیمنان
اثر مضر
عمومى
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2013-03-011391-12-11
ناشر
انجمن علمی اپیدمیولوژیستهای ایرانسازمان پدید آورنده
دانشکده بهداشت، مرکز پژوهشهای علمی دانشجویان، دانشگاه علوم پزشکی تهراندانشکده بهداشت، مرکز تحقیقات آلودگی هوا، پژوهشکده محیط زیست، دانشگاه علوم پزشکی تهران،
دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران
دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
پژوهشکده محیط زیست، دانشگاه علوم پزشکی تهران
پژوهشکده محیط زیست، دانشگاه علوم پزشکی تهران
شاپا
1735-74892228-7507



