نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمنتظری, وحیدfa_IR
dc.contributor.authorجعفرپور صادقی, فرنازfa_IR
dc.contributor.authorحسین پور ارجمند, سونیاfa_IR
dc.contributor.authorمیرزایی, حمیدرضاfa_IR
dc.contributor.authorاکبری, اسماعیلfa_IR
dc.contributor.authorاحسانی, مهنازfa_IR
dc.contributor.authorاکبری, سمیهfa_IR
dc.contributor.authorاسدی, ناهیدfa_IR
dc.contributor.authorمحمودی نژاد, مهساfa_IR
dc.contributor.authorمیر طاهری, الهامfa_IR
dc.contributor.authorصناعت, زهرهfa_IR
dc.contributor.authorپیروز پناه, سعیدfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T10:16:49Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T10:16:49Z
dc.date.available1399-08-23T10:16:49Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T10:16:49Z
dc.date.issued2016-06-01en_US
dc.date.issued1395-03-12fa_IR
dc.identifier.citationمنتظری, وحید, جعفرپور صادقی, فرناز, حسین پور ارجمند, سونیا, میرزایی, حمیدرضا, اکبری, اسماعیل, احسانی, مهناز, اکبری, سمیه, اسدی, ناهید, محمودی نژاد, مهسا, میر طاهری, الهام, صناعت, زهره, پیروز پناه, سعید. (1395). عوامل خطر مرتبط با دوره‌ی باروری در ابتلا به سرطان پستان در زنان تهران و شمال‌ غرب ایران: مطالعه مورد– شاهدی. مجله اپیدمیولوژی ایران, 12(1), 1-9.fa_IR
dc.identifier.issn1735-7489
dc.identifier.issn2228-7507
dc.identifier.urihttp://irje.tums.ac.ir/article-1-5488-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/601348
dc.description.abstractمقدمه و اهداف: فاکتورهای مرتبط با دوره‌ی باروری زنان در ارتباط با کارسینوژنز بدخیمی پستان هستند. این مطالعه مورد-شاهدی به بررسی ارتباط فاکتورهای مرتبط با دوره‌ی باروری با خطر ابتلا به سرطان پستان در زنان تهران و شمال غرب ایران انجام می پردازد. روش کار: این مطالعه مورد-شاهد مبتنی بر بیمارستان، شامل432 فرد مبتلا به سرطان پستان تأیید شده از نظر هیستوپاتولوژی و 543 فرد سالم بدون سابقه بدخیمی و همسان‌سازی شده از لحاظ سن (5 ± سال) و محل‌زندگی از بیمارستان‌های آموزشی و درمانی وابسته به دانشگاه‌های علوم پزشکی شهید بهشتی و تبریز بین سال‌های 92-1386 انتخاب شدند. نتایج: فراوانی بارداری و شیردهی نیز در گروه مورد بیش‌تر از گروه شاهد بود (01/0>P). طول مدت شیردهی در گروه شاهد (4/8±0/18 ماه) طولانی‌تر از گروه مورد (1/9±0/16 ماه) بود (001/0>P). بیش‌تر افراد گروه بیماران در مقایسه با گروه شاهد در سن یائسگی بالاتر از 48 سال قرار داشتند و شانس ابتلا به سرطان پستان در این گروه سنی 87/3 (فاصله اطمینان 95 درصد: 10/5-94/2) در مقایسه با گروه شاهد برآورد شد. مدت شیردهی در طول 24-14 ماه در دوره‌ی باروری زنان سنین بالای 48سال با نسبت شانس 52/0 (فاصله اطمینان 95 درصد: 86/0-32/0) با خطر ابتلا به سرطان پستان  ارتباط داشت. نتیجه‏گیری: دفعات بیش‌تر بارداری، شیردهی و سنین بالا در نخستین بارداری با افزایش خطر سرطان پستان همراه بود، اما بالا بودن سنین بلوغ و یائسگی و طول مدت شیردهی با کاهش خطر سرطان پستان همبستگی داشت. افزایش طول مدت شیردهی با کاهش خطر پیدایش سرطان پستان به‌ویژه در سنین بالای 48سال ارتباط داشت.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherانجمن علمی اپیدمیولوژیست‌های ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله اپیدمیولوژی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Epidemiologyen_US
dc.subjectسرطان پستانfa_IR
dc.subjectعوامل دوره ‌باروریfa_IR
dc.subjectیائسگیfa_IR
dc.subjectشیردهیfa_IR
dc.subjectمطالعه مورد- شاهدیfa_IR
dc.subjectعمومىfa_IR
dc.titleعوامل خطر مرتبط با دوره‌ی باروری در ابتلا به سرطان پستان در زنان تهران و شمال‌ غرب ایران: مطالعه مورد– شاهدیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد و متخصص جراح توراکس-انکولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز/ بخش جراحی، بیمارستان نورنجات، تبریزfa_IR
dc.contributor.departmentکارشناسی ارشد علوم تغذیه، گروه بیوشیمی و رژیم‌درمانی، دانشکده تغذیه/کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی تبریزfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی دوره کارشناسی علوم تغذیه، گروه بیوشیمی و رژیم‌درمانی، دانشکده تغذیه/کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی تبریزfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد و پژوهشگر، گروه رادیوتراپی و انکولوژی، مرکز تحقیقات سرطان، بیمارستان شهدای تجریش، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد، مرکز تحقیقات سرطان، بیمارستان شهدای تجریش، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیfa_IR
dc.contributor.departmentدانش‌آموخته دوره کارشناسی تغذیه، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی/انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیfa_IR
dc.contributor.departmentدانش‌آموخته دوره کارشناسی تغذیه، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی/انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی دوره کارشناسی علوم تغذیه، گروه بیوشیمی و رژیم‌درمانی، دانشکده تغذیه/کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی تبریزfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی دوره کارشناسی علوم تغذیه، گروه بیوشیمی و رژیم‌درمانی، دانشکده تغذیه/کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی تبریزfa_IR
dc.contributor.departmentکارشناسی ارشد علوم تغذیه، گروه بیوشیمی و رژیم‌درمانی، دانشکده تغذیه/کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی تبریزfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد ومتخصص جراح توراکس-انکولوژی، مرکز تحقیقات هماتولوژی و انکولوژی، دانشگاه علوم پزشکی تبریزfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه بیوشیمی و رژیم‌درمانی، دانشکده تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریزfa_IR
dc.citation.volume12
dc.citation.issue1
dc.citation.spage1
dc.citation.epage9


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد