نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorکرمی جوشن, محرمfa_IR
dc.contributor.authorمعصومی اصل, حسینfa_IR
dc.contributor.authorمحمدیان, مجیدfa_IR
dc.contributor.authorرئوفی راد, هدایت الهfa_IR
dc.contributor.authorثقفی پور, عابدینfa_IR
dc.contributor.authorخدمتی, اسماعیلfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T10:16:15Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T10:16:15Z
dc.date.available1399-08-23T10:16:15Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T10:16:15Z
dc.date.issued2012-12-01en_US
dc.date.issued1391-09-11fa_IR
dc.identifier.citationکرمی جوشن, محرم, معصومی اصل, حسین, محمدیان, مجید, رئوفی راد, هدایت اله, ثقفی پور, عابدین, خدمتی, اسماعیل. (1391). عوامل مؤثر بر طغیان وبای شهرستان قم، در سال 1390. مجله اپیدمیولوژی ایران, 8(3), 84-92.fa_IR
dc.identifier.issn1735-7489
dc.identifier.issn2228-7507
dc.identifier.urihttp://irje.tums.ac.ir/article-1-2-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/601269
dc.description.abstractمقدمه و اهداف: وبا یک مشکل جهانی سلامت است و سلامت عموم مردم را تهدید می‌کند. تحقیق حاضر با هدف شناسایی راه‌های انتشار بیماری و عوامل تأثیرگذار بر گسترش طغیان انجام شد. روش کار: در یک مطالعۀ مورد- شاهدی طغیان وبا در قم در سال 1390، بررسی شد. بر‌ اساس معیار اقامت در استان در 5 روز پیش از بروز علایم بالینی، 100 بیمار واجد شرایط از کل 136 مورد به ‌همراه دو شاهد برای هرمورد، که با بیماران همسان‌سازی جفتی شده بوده‌اند، وارد مطالعه گردیدند. از جدول فراوانی و رگرسیون لجستیک چند متغیره برای انجام تحلیل‌ها استفاده شد. نتایج: 80% بیماران بین 21 تا 60 سال سن داشتند و 76% آن‌ها خانه‌دار و کارگر بودند. زنان، افراد، روستاییان، ایرانیان و بیماران سرپایی، به ‌ترتیب 51، 13، 91 و 90 درصد بیماران را تشکیل می‌دادند. 43% نمونه‌های گرفته‌شده از سبزیجات درطول فصل شیوع آلودگی به ناگ داشتند و تنها یک مورد مثبت اوگاوا جداسازی شد. مصرف سبزیجات ضدعفونی ‌نشده، سالاد و مسافرت، به‌ ترتیب نسبت شانس (فاصلۀ اطمینان 95%) (7/9-6/2) 04/5، (31/0-07/0) 15/0 و (9/0-01/0)1/0 را داشته‌اند. برخلاف تصور، نوع سالاد مصرفی می‌تواند اثر متفاوتی بر بیماری داشته باشد. بر اساس یافته‌ها مصرف سالاد آبلیمو (شیرازی) اثر محافظتی در برابر وبا داشت (نسبت شانس (13-6/3) 9/6).نتیجه‌گیری: مصرف سبزیجات ضدعفونی‌نشده سبب خطر بالای طغیان وبا می‌شود. ازاین‌رو به تلاش بیشتری برای حل این مسئله نیاز است. مصرف سالاد آبلیمو اثر حفاظتی در برابر وبا دارد و می‌تواند به عنوان یک راهکار مطرح باشد.  Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal" mso-tstyle-rowband-size:0 mso-tstyle-colband-size:0 mso-style-noshow:yes mso-style-priority:99 mso-style-qformat:yes mso-style-parent:"" mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt mso-para-margin:0cm mso-para-margin-bottom:.0001pt mso-pagination:widow-orphan font-size:11.0pt font-family:"Calibri","sans-serif" mso-ascii-font-family:Calibri mso-ascii-theme-font:minor-latin mso-fareast-font-family:"Times New Roman" mso-fareast-theme-font:minor-fareast mso-hansi-font-family:Calibri mso-hansi-theme-font:minor-latin mso-bidi-font-family:Arial mso-bidi-theme-font:minor-bidi}fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherانجمن علمی اپیدمیولوژیست‌های ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله اپیدمیولوژی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Epidemiologyen_US
dc.subjectطغیانfa_IR
dc.subjectوباfa_IR
dc.subjectعوامل خطرfa_IR
dc.subjectعمومىfa_IR
dc.titleعوامل مؤثر بر طغیان وبای شهرستان قم، در سال 1390fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدکترای تخصصی اپیدمیولوژی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز مدیریت بیماری‌های واگیر، مرکز مدیریت بیماری‌ها، تهران،fa_IR
dc.contributor.departmentمعاونت بهداشتی دانشگاه، دانشگاه علوم پزشکی قمfa_IR
dc.contributor.departmentکارشناس مسئول مبارزه بابیماری‌ها، دانشگاه علوم پزشکی قمfa_IR
dc.contributor.departmentدکترای تخصصی حشره شناسی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentکارشناس ارشد رفاه اجتماعی، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشیfa_IR
dc.citation.volume8
dc.citation.issue3
dc.citation.spage84
dc.citation.epage92


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد