عوامل مؤثر بر طغیان وبای شهرستان قم، در سال 1390
(ندگان)پدیدآور
کرمی جوشن, محرممعصومی اصل, حسینمحمدیان, مجیدرئوفی راد, هدایت الهثقفی پور, عابدینخدمتی, اسماعیل
نوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه
و اهداف: وبا یک مشکل جهانی سلامت است و سلامت عموم مردم
را تهدید میکند. تحقیق حاضر با هدف شناسایی راههای انتشار بیماری و عوامل تأثیرگذار
بر گسترش طغیان انجام شد. روش
کار: در یک مطالعۀ
مورد- شاهدی طغیان وبا در قم در سال 1390، بررسی شد. بر اساس معیار اقامت در استان در 5 روز پیش از بروز علایم بالینی، 100 بیمار
واجد شرایط از کل 136 مورد به همراه دو شاهد
برای هرمورد، که با بیماران همسانسازی جفتی شده بودهاند، وارد مطالعه گردیدند. از
جدول فراوانی و رگرسیون لجستیک چند متغیره برای انجام تحلیلها استفاده شد. نتایج: 80% بیماران بین 21 تا 60 سال سن داشتند و 76% آنها خانهدار و کارگر بودند.
زنان، افراد، روستاییان، ایرانیان و بیماران سرپایی، به ترتیب 51، 13، 91 و 90
درصد بیماران را تشکیل میدادند. 43% نمونههای گرفتهشده از سبزیجات درطول فصل
شیوع آلودگی به ناگ داشتند و تنها یک مورد مثبت اوگاوا جداسازی شد. مصرف سبزیجات ضدعفونی
نشده، سالاد و مسافرت، به ترتیب
نسبت شانس (فاصلۀ اطمینان 95%) (7/9-6/2) 04/5، (31/0-07/0) 15/0 و (9/0-01/0)1/0
را داشتهاند. برخلاف تصور، نوع سالاد مصرفی میتواند اثر متفاوتی بر بیماری داشته
باشد. بر اساس یافتهها مصرف سالاد آبلیمو
(شیرازی) اثر محافظتی در برابر وبا داشت (نسبت شانس (13-6/3) 9/6).نتیجهگیری: مصرف سبزیجات ضدعفونینشده سبب خطر بالای طغیان وبا میشود. ازاینرو به تلاش بیشتری
برای حل این مسئله نیاز است. مصرف سالاد آبلیمو اثر حفاظتی در برابر وبا دارد و میتواند
به عنوان یک راهکار مطرح باشد.
Normal
0
false
false
false
EN-US
X-NONE
AR-SA
/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:"Table Normal"
mso-tstyle-rowband-size:0
mso-tstyle-colband-size:0
mso-style-noshow:yes
mso-style-priority:99
mso-style-qformat:yes
mso-style-parent:""
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt
mso-para-margin:0cm
mso-para-margin-bottom:.0001pt
mso-pagination:widow-orphan
font-size:11.0pt
font-family:"Calibri","sans-serif"
mso-ascii-font-family:Calibri
mso-ascii-theme-font:minor-latin
mso-fareast-font-family:"Times New Roman"
mso-fareast-theme-font:minor-fareast
mso-hansi-font-family:Calibri
mso-hansi-theme-font:minor-latin
mso-bidi-font-family:Arial
mso-bidi-theme-font:minor-bidi}
کلید واژگان
طغیانوبا
عوامل خطر
عمومى
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2012-12-011391-09-11
ناشر
انجمن علمی اپیدمیولوژیستهای ایرانسازمان پدید آورنده
دکترای تخصصی اپیدمیولوژی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیمرکز مدیریت بیماریهای واگیر، مرکز مدیریت بیماریها، تهران،
معاونت بهداشتی دانشگاه، دانشگاه علوم پزشکی قم
کارشناس مسئول مبارزه بابیماریها، دانشگاه علوم پزشکی قم
دکترای تخصصی حشره شناسی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
کارشناس ارشد رفاه اجتماعی، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی
شاپا
1735-74892228-7507



