| dc.contributor.author | خبازخوب, مهدی | fa_IR |
| dc.contributor.author | فتوحی, اکبر | fa_IR |
| dc.contributor.author | مجدی, محمدرضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | مرادی, علی | fa_IR |
| dc.contributor.author | جواهر فروش زاده, علی | fa_IR |
| dc.contributor.author | حائری کرمانی, زهرا | fa_IR |
| dc.contributor.author | قدسی, حشمت | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T10:15:59Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T10:15:59Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T10:15:59Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T10:15:59Z | |
| dc.date.issued | 2008-02-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1386-11-12 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | خبازخوب, مهدی, فتوحی, اکبر, مجدی, محمدرضا, مرادی, علی, جواهر فروش زاده, علی, حائری کرمانی, زهرا, قدسی, حشمت. (1386). تغذیه انحصاری با شیر مادر و برخی عوامل مؤثر بر آن در کودکان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی شهر مشهد، 1386. مجله اپیدمیولوژی ایران, 3(3), 45-53. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1735-7489 | |
| dc.identifier.issn | 2228-7507 | |
| dc.identifier.uri | http://irje.tums.ac.ir/article-1-161-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/601232 | |
| dc.description.abstract | مقدمه و اهداف: تغذیه انحصاری با شیر مادر بهترین تغذیه برای کودک میباشد که تأمین کننده نیازهای جسمی فیزیولوژیکی و روحی او تا 6 ماهگی است و بروز برخی عفونتها با تغذیه با شیر مادر کاهش مییابد. گزارش حاضر با هدف تعیین شیوع تغذیه انحصاری با شیر مادر تا 6 ماهگی و برخی عوامل مؤثر بر آن در کودکان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی شهر مشهد ارائه میشود.
روش کار: طی یک مطالعه مقطعی مبتنی بر جمعیت به وسیله نمونه گیری طبقهای خوشهای تعداد 1450 طفل 12-7 ماه از 30 خوشه انتخاب شد. اطلاعات به وسیله پرسشنامه و مصاحبه با مادر جمعآوری گردید. تغذیه انحصاری با شیر مادر به صورت تغذیه با شیر تا پایان 6 ماهگی بدون مصرف هیچگونه مواد غذایی بدون در نظر گرفتن قطره و شربت (ویتامین، مکملها و داروها) تعریف شد.
نتایج: میزان پاسخ مادران به شرکت در مطالعه 4/87% بود. 2/51% پسر و 8/48% (618 نفر) دختر بودند. شیوع تغذیه انحصاری با شیر مادر تا 6 ماهگی 4/56% با (7/49- 2/63 :CI95%) بود. این مقدار در پسران 2/57% با (9/49-4/64 :CI95%) و دختران 7/55%
(6/62-7/48:CI95%) بود. 7/91% (7/94-7/88 :CI95%) اطفال مورد بررسی بلافاصله پس از زایمان تغذیه با شیر مادر شدهاند. سن مادر، آگاهی مادر از کافی بودن شیر و توصیه اطرافبان به مصرف شیر خشک فاکتورهایی بودند که در مدل رگرسیون لجستیگ چندگانه رابطه معنیداری با تغذیه با شیر مادرتا 6 ماهگی داشتند. نتیجه گیری: حدود 43% از کودکان تا 6 ماهگی جایگزینی مثل غذای خانواده یا شیر خشک برای شیر مادر دارند. با توجه به اهمیت تأثیر مصرف شیر مادر ارائه برنامههای آموزشی از طرف وزرات بهداشت و بالا بردن آگاهی مادران نسبت به شیردهی میتواند از اولویتهای بهداشتی در سلامت کودکان باشد. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | انجمن علمی اپیدمیولوژیستهای ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله اپیدمیولوژی ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of Epidemiology | en_US |
| dc.subject | تغذیه انحصاری با شیر مادر | fa_IR |
| dc.subject | مطالعه مقطعی | fa_IR |
| dc.subject | مشهد | fa_IR |
| dc.subject | عمومى | fa_IR |
| dc.title | تغذیه انحصاری با شیر مادر و برخی عوامل مؤثر بر آن در کودکان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی شهر مشهد، 1386 | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.citation.volume | 3 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 45 | |
| dc.citation.epage | 53 | |