| dc.contributor.author | عطایی مهر, بابک | fa_IR |
| dc.contributor.author | مجازی امیری, باقر | fa_IR |
| dc.contributor.author | میرواقفی, علیرضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | نظامی, شعبانعلی | fa_IR |
| dc.contributor.author | ریاضی, غلامحسین | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T10:00:25Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T10:00:32Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T10:00:25Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T10:00:32Z | |
| dc.date.issued | 2010-07-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1389-04-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | عطایی مهر, بابک, مجازی امیری, باقر, میرواقفی, علیرضا, نظامی, شعبانعلی, ریاضی, غلامحسین. (1389). اثر شوری های مختلف بر میزان املاح، فشار اسمزی، آب بافت بدن، سلولهای کلراید آبششی و درصد تلفات بچه ماهی سفید (Rutilus frisii kutum Kamensky 1901). مجله علمي شيلات ايران, 19(2), 115-130. doi: 10.22092/ISFJ.2017.109947 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1026-1354 | |
| dc.identifier.issn | 2322-5998 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2017.109947 | |
| dc.identifier.uri | http://isfj.ir/article-1-1703-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/599587 | |
| dc.description.abstract | تغییرات میزان یون های سدیم، کلر، پتاسیم، اسمولاریته، آب بافت بدن و اندازه و تعداد سلولهای کلراید آبشش در بچه ماهیان سفید ۰/۲، ۰/۵و1 گرمی در اثر استرس انتقال به شوری های صفر، 7، ۱۲/۵ و 16گرم در لیتر در ساعات صفر، 12، ۲۴، ۴8 و۷۲ پس از شروع آزمایش به همراه درصد تلفات آنها بررسی شد. میزان یون ها و اسمولاریته در وزنهای ۰/۲و 5/0گرم با افزایش شوری از صفر تا 5/12گرم در لیتر طی ۱۲ ساعت اولیه افزایش یافته و در این ساعت به حداکثر میانگین در شوری 5/12گرم در لیتر رسید (P<0.05). این روند بتدریج کاهش یافت و مقادیر کمی بالاتر از میزان آنها در آب شیرین باقی ماند. آب بافت بدن در شوری مذکور به حداقل میانگین در ساعت ۱۲ رسید (P<0.05) و بتدریج به میزان آن در آب شیرین نزدیک شد. یون ها و اسمولاریته در شوری 1۶ گرم در لیتر پس از ۱۲ ساعت اولیه به افزایش و آب بافت بدن به کاهش ادامه دادند (P<0.05). روند تغییرات در وزن 1 گرم با افزایش شوری از صفر تا 16 گرم در لیتر مشابه وزنهای 2/0 و 5/0 گرم در شوری های صفر تا 5/12 گرم در لیتر بود و حداکثر میانگین یون ها و اسمولاریته و حداقل آب بافت بدن در شوری 16 گرم در لیتر در ساعت 12 ثبت شد (P<0.05). اندازه و تعداد سلولهای کلراید در وزنهای ۰/۲ و 5/0 گرم با افزایش شوری از صفر تا 5/12گرم در لیتر طی 12 ساعت اولیه افزایش یافت و حداکثر میانگین آنها در شوری 5/12گرم در لیتر بترتیب در ساعات 12 و 24 ثبت گردید (P<0.05) و تا انتهای آزمایش بدون تغییر محسوس ادامه یافت. اندازه و تعداد سلولهای کلراید در شوری 1۶ گرم در لیتر پس از ۱۲ ساعت اولیه به افزایش ادامه دادند (P<0.05). روند تغییرات این شاخص ها در وزن 1 گرم با افزایش شوری آب از صفر تا 16 گرم در لیتر مشابه وزنهای 2/0 و 5/0 گرم در شوری های صفر تا 5/12 گرم در لیتر بود و حداکثر میانگین آنها در شوری 16 گرم در لیتر بترتیب در ساعت 12 و 24 ثبت گردید (P<0.05). میزان یون ها و اسمولاریته بافت بدن و اندازه و تعداد سلولهای کلراید با افزایش شوری و وزن به شکل معنی داری افزایش و آب بافت بدن با افزایش شوری کاهش و با افزایش وزن افزایش معنی داری نشان داد (P<0.05). بچه ماهیان ۰/۲ تا ۱ گرمی در شوری صفر و ۷ گرم در لیتر در طول آزمایش تلفاتی نشان ندادند. تلفات آنها در شوری ۱۲/۵ گرم در لیتر طی ۱۲ ساعت اولیه افزایش و به شکل یکنواخت ادامه یافت. تلفات بچه ماهیان ۰/۲ و ۰/۵گرمی در شوری ۱۶ گرم در لیتر پس از ۱2 ساعت اولیه به افزایش ادامه داد و تا انتهای آزمایش همگی از بین رفتند. روند تلفات بچه ماهیان 1 گرمی در شوری ۱۶ گرم در لیتر مشابه بچه ماهیان ۰/۲ و ۰/۵گرمی در شوری ۱۲/۵ گرم در لیتر بود. تلفات به شکل معنی داری با افزایش شوری افزایش و با افزایش وزن کاهش یافت (P<0.05). | fa_IR |
| dc.format.extent | 932 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات شیلات ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمي شيلات ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Scientific Fisheries Journal | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2017.109947 | |
| dc.subject | فيزيولوژي آبزيان | fa_IR |
| dc.title | اثر شوری های مختلف بر میزان املاح، فشار اسمزی، آب بافت بدن، سلولهای کلراید آبششی و درصد تلفات بچه ماهی سفید (Rutilus frisii kutum Kamensky 1901) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.citation.volume | 19 | |
| dc.citation.issue | 2 | |
| dc.citation.spage | 115 | |
| dc.citation.epage | 130 | |