اثر پربیوتیک گالاکتوالیگوساکارید بر رشد، بازماندگی و برخی شاخصهای ایمنی ذاتی لارو قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)
(ندگان)پدیدآور
اکبری, پریاعلی, محسنسلطانیان, سیاووشغلامخسینی, امیننوع مدرک
Textكاربردي
زبان مدرک
فارسیچکیده
پربیوتیکها مواد غذایی غیرقابل هضم می باشند که با تحریک اختصاصی رشد و یا فعالیت باکتریهای تخصصی ارتقاء دهنده سلامت، اثر مفیدی بر میزبان میگذارند. تحقیق حاضر بهمنظور بررسی اثر مکمل غذایی گالاکتوالیگوساکارید بر رشد، بازماندگی و برخی شاخصهای ایمنی لارو قزل آلایرنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) به مدت 60 روز صورت گرفت. در این مطالعه، تعداد 360 قطعه لارو قزل آلایرنگین کمان با میانگین وزنی 01/0±13/0 گرم در یک طرح کاملا تصادفی به 4 تیمار آزمایشی و 3 تکرار ( با تعداد 10 قطعه در هر تکرار) تقسیم شدند و بترتیب با رژیمهای غذایی حاوی 0، 1، 2 و 3 % گالاکتوالیگوساکارید مورد تغذیه قرار گرفتند. نتایج حاصله نشان داد که بالاترین، افزایش وزن بدست آمده، ضریب رشد ویژه و نسبت کارایی پروتئین در تیمار حاوی 2 و 3 % گالاکتوالیگوساکارید مشاهده شد که با بقیه تیمارها دارای تفاوت معنیدار بود (05/0>p). بیشترین فعالیت لیزوزیم، پروتئین تام، گلوبولین، آلبومین، وزن نهایی و بقاء در تیمارحاوی 2% گالاکتوالیگوساکارید مشاهده شد که با بقیه تیمارها تفاوت معنیداری را نشان دادند (05/0>p). بر اساس نتایج این تحقیق، افزودن 2 % گالاکتوالیگوساکارید در جیره غذایی ماهی قزل آلایرنگین کمان بهمنظور بهبود شاخصهای رشد، بقاء و پاسخهای ایمنی ذاتی در این ماهی موثر است.
کلید واژگان
ماهی قزل آلای رنگین کمانپربیوتیک
شاخصهای رشد
ایمنی ذاتی
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2018-08-011397-05-10
ناشر
موسسه تحقیقات شیلات ایرانسازمان پدید آورنده
دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهاردانشگاه شیراز
دانشگاه شیراز
دانشگاه شیراز
شاپا
1026-13542322-5998




