| dc.contributor.author | کمالی, صغری | fa_IR |
| dc.contributor.author | زارع گشتی, قربان | fa_IR |
| dc.contributor.author | نصری تجن, مهرداد | fa_IR |
| dc.contributor.author | نوغانی, فاطمه | fa_IR |
| dc.contributor.author | خوشخو, ژاله | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T09:59:14Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T09:59:14Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T09:59:14Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T09:59:14Z | |
| dc.date.issued | 2019-03-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1397-12-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | کمالی, صغری, زارع گشتی, قربان, نصری تجن, مهرداد, نوغانی, فاطمه, خوشخو, ژاله. (1397). یافته علمی: بررسی پروفایل اسیدهای آمینه و ارزش غذایی ماکارونی صنعتی
غنی سازی شده با کنسانتره پروتئین ماهی کپور نقره ای (FPC). مجله علمي شيلات ايران, 27(6), 165-170. doi: 10.22092/ISFJ.2018.117891 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1026-1354 | |
| dc.identifier.issn | 2322-5998 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2018.117891 | |
| dc.identifier.uri | http://isfj.ir/article-1-1886-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/599480 | |
| dc.description.abstract | کنسانتره پروتئین ماهی از گوشت چرخ شده ی ماهی کپور نقره ای در طی سه مرحله استفاده از حلال ( ایزوپروپانول ) ، پرس و خشک کردن با استفاده از دمای خشک( 6 درجه سانتیگراد ) بدست آمد . این کنسانتره دارای 93 درصد پروتئین بود که با توجه به منابع پروتئینی آبزیان از ارزش تغذیه ای بالایی برخوردار میباشد و برای غنی سازی سایر فرآورده های غذایی استفاده میشود . با توجه به اینکه ماکارونی های فعلی تولیدی از منابع کربوهیدارت هستند و از نظر اسید آمینه های لیزین و ترئونین دچار کمبود می باشند، این امر فرصتی ایجاد میکند تا برای غنی سازی و افزایش کیفیت تغذیه ای آنها، استفاده شود . در این تحقیق ازنسبتهای 5 و 15درصد از کنسانتره پروتئین ماهی برای غنی سازی ماکارونی استفاده شد و نمونه ها در سه تکرار تهیه گردید و در دمای محیط به مدت 3 ماه نگهداری و آزمایشات مربوط به ارزش غذایی و اسیدهای آمینه انجام شد و با نمونه شاهد ( بدون کنسانتره) مقایسه گردید . با توجه به نتایج آزمایشات ارزش غذایی و پروفایل اسیدهای آمینه و پس از انجام آزمایشات آماری داده ها مشخص گردید ، از نظر ارزش غذایی و پروفایل اسیدهای آمینه تیمار غنی سازی شده با کنسانتره پروتئین ماهی بهتر بوده است و در ارزیابی کلی تیمار غنی سازی شده با کنسانتره پروتئین ماهی 5 ٪، بهتر از سایر نمونه ها بوده است و تفاوت معنی داری داشته است (05/0>p).
| fa_IR |
| dc.format.extent | 570 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات شیلات ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمي شيلات ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Scientific Fisheries Journal | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2018.117891 | |
| dc.subject | ماکارونی | fa_IR |
| dc.subject | کنسانتره پروتئین ماهی | fa_IR |
| dc.subject | غنی سازی | fa_IR |
| dc.subject | کپور نقره ای | fa_IR |
| dc.subject | اسید های آمینه. | fa_IR |
| dc.subject | بيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتي | fa_IR |
| dc.title | یافته علمی: بررسی پروفایل اسیدهای آمینه و ارزش غذایی ماکارونی صنعتی
غنی سازی شده با کنسانتره پروتئین ماهی کپور نقره ای (FPC) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | بخش تحقیقات فرآوری آبزیان /پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی کشور | fa_IR |
| dc.contributor.department | بخش تحقیقات فرآوری آبزیان /پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی کشور | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه آزاد اسلامی بندر انزلی | fa_IR |
| dc.contributor.department | بخش تحقیقات فرآوری آبزیان /پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی کشور | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیار ، دانشگاه آزاد ، واحد تهران شمال | fa_IR |
| dc.citation.volume | 27 | |
| dc.citation.issue | 6 | |
| dc.citation.spage | 165 | |
| dc.citation.epage | 170 | |