یافته علمی: بررسی پروفایل اسیدهای آمینه و ارزش غذایی ماکارونی صنعتی غنی سازی شده با کنسانتره پروتئین ماهی کپور نقره ای (FPC)
(ندگان)پدیدآور
کمالی, صغریزارع گشتی, قرباننصری تجن, مهردادنوغانی, فاطمهخوشخو, ژالهنوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
کنسانتره پروتئین ماهی از گوشت چرخ شده ی ماهی کپور نقره ای در طی سه مرحله استفاده از حلال ( ایزوپروپانول ) ، پرس و خشک کردن با استفاده از دمای خشک( 6 درجه سانتیگراد ) بدست آمد . این کنسانتره دارای 93 درصد پروتئین بود که با توجه به منابع پروتئینی آبزیان از ارزش تغذیه ای بالایی برخوردار میباشد و برای غنی سازی سایر فرآورده های غذایی استفاده میشود . با توجه به اینکه ماکارونی های فعلی تولیدی از منابع کربوهیدارت هستند و از نظر اسید آمینه های لیزین و ترئونین دچار کمبود می باشند، این امر فرصتی ایجاد میکند تا برای غنی سازی و افزایش کیفیت تغذیه ای آنها، استفاده شود . در این تحقیق ازنسبتهای 5 و 15درصد از کنسانتره پروتئین ماهی برای غنی سازی ماکارونی استفاده شد و نمونه ها در سه تکرار تهیه گردید و در دمای محیط به مدت 3 ماه نگهداری و آزمایشات مربوط به ارزش غذایی و اسیدهای آمینه انجام شد و با نمونه شاهد ( بدون کنسانتره) مقایسه گردید . با توجه به نتایج آزمایشات ارزش غذایی و پروفایل اسیدهای آمینه و پس از انجام آزمایشات آماری داده ها مشخص گردید ، از نظر ارزش غذایی و پروفایل اسیدهای آمینه تیمار غنی سازی شده با کنسانتره پروتئین ماهی بهتر بوده است و در ارزیابی کلی تیمار غنی سازی شده با کنسانتره پروتئین ماهی 5 ٪، بهتر از سایر نمونه ها بوده است و تفاوت معنی داری داشته است (05/0>p).
کلید واژگان
ماکارونیکنسانتره پروتئین ماهی
غنی سازی
کپور نقره ای
اسید های آمینه.
بيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتي
شماره نشریه
6تاریخ نشر
2019-03-011397-12-10
ناشر
موسسه تحقیقات شیلات ایرانسازمان پدید آورنده
بخش تحقیقات فرآوری آبزیان /پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی کشوربخش تحقیقات فرآوری آبزیان /پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی کشور
دانشگاه آزاد اسلامی بندر انزلی
بخش تحقیقات فرآوری آبزیان /پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی کشور
دانشیار ، دانشگاه آزاد ، واحد تهران شمال
شاپا
1026-13542322-5998




