نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمتین فر, عباسfa_IR
dc.contributor.authorعنایت غلام پور, طیبهfa_IR
dc.contributor.authorشعبانی کاکرودی, سماناfa_IR
dc.contributor.authorفدایی راینی, مهدیهfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T09:59:13Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T09:59:13Z
dc.date.available1399-08-23T09:59:13Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T09:59:13Z
dc.date.issued2019-03-01en_US
dc.date.issued1397-12-10fa_IR
dc.identifier.citationمتین فر, عباس, عنایت غلام پور, طیبه, شعبانی کاکرودی, سمانا, فدایی راینی, مهدیه. (1397). تأثیر اسانس گیاه سیر (Allium sativum) بر شاخص‌‌های رشد و بقاء، برخی شاخص‌‌های بیوشیمیایی خون و آنزیم‌‌های گوارشی ماهی زبرا دانیو (Danio rerio). مجله علمي شيلات ايران, 27(6), 143-149. doi: 10.22092/ISFJ.2019.118499fa_IR
dc.identifier.issn1026-1354
dc.identifier.issn2322-5998
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2019.118499
dc.identifier.urihttp://isfj.ir/article-1-1895-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/599478
dc.description.abstractتحقیق حاضر با هدف بررسی تأثیر اسانس گیاه سیر (Allium sativum) در چهار سطح 0 (T0)، 10/0 (T1)، 15/0 (T2) و 20/0 (T3) گرم اسانس سیر بر کیلوگرم جیره غذایی بر شاخص‌‌های رشد و بقاء، شاخص‌‌های بیوشیمیایی خون و آنزیم‌‌های گوارشی ماهی زبرا دانیو (Danio rerio) انجام گرفت. لاروها از زمان شروع تغذیه فعال به مدت 60 روز با جیره‌‌های غذایی آزمایشی تغذیه شدند. نتایج نشان داد که ماهیان تغذیه شده با جیره‌‌های غذایی آزمایشی بطور معنی‌‌داری در شاخص‌‌های رشد و بقاء نسبت به گروه شاهد در شرایط بهتری قرار داشتند (05/0>p). بر طبق نتایج، کمترین میزان گلوکز (mg/dl 08/0±35/18) و کلسترول (mg/dl 06/0±55/3) در تیمار T3 مشاهده شد و دارای اختلاف معنی‌‌داری با گروه شاهد و سایر تیمارهای آزمایشی بود (05/0>p) در حالیکه بیشترین میزان پروتئین کل (g/dl 09/0±51/2) در تیمارهای T2 و T3 اندازه‌‌گیری شد که دارای اختلاف معنی‌‌داری با گروه شاهد و تیمار T1 می‌‌باشد (05/0>p). مقدار آنزیم پروتئاز در تمامی ماهیان تغذیه شده با تیمارهای آزمایشی افزایش یافت (05/0>p)، اما در مورد آنزیم‌‌های لیپاز و آمیلاز، تنها در تیمارهای T2 و T3 به طور معنی‌‌داری تحت تأثیر اسانس گیاه سیر قرار گرفتند (05/0>p). بالاترین مقادیر آنزیم‌‌های آمیلاز (U/mg protein 13/0±11/9)، لیپاز (U/mg protein 10/0±55/2) و پروتئاز (U/mg protein 10/0±03/4) در T3 مشاهده گردید. بین تیمارهای T2 و T3 به لحاظ مقدار آنزیم پروتئاز اختلاف معنی‌‌داری وجود نداشت (05/0<p) . با توجه به نتایج حاصل از این تحقیق، افزودن اسانس گیاه سیر در جیره غذایی می‌‌تواند تأثیر مثبتی در ارتقاء وضعیت عمومی، شاخص‌‌های رشد و فعالیت آنزیم‌‌های گوارشی ماهی زبرا دانیو داشته باشد.fa_IR
dc.format.extent406
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات شیلات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمي شيلات ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Scientific Fisheries Journalen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2019.118499
dc.subjectگیاه سیرfa_IR
dc.subjectماهی زبرا دانیوfa_IR
dc.subjectشاخص‌های رشدfa_IR
dc.subjectشاخص‌های بیوشیمیاییfa_IR
dc.subjectآنزیم‌های گوارشیfa_IR
dc.subjectتكثير و پرورشfa_IR
dc.titleتأثیر اسانس گیاه سیر (Allium sativum) بر شاخص‌‌های رشد و بقاء، برخی شاخص‌‌های بیوشیمیایی خون و آنزیم‌‌های گوارشی ماهی زبرا دانیو (Danio rerio)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentموسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور ، سازمان تحقیقات ، آموزش و ترویج کشاورزیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی گرگانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه یوپی امfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه جیرفتfa_IR
dc.citation.volume27
dc.citation.issue6
dc.citation.spage143
dc.citation.epage149


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد