تأثیر اسانس گیاه سیر (Allium sativum) بر شاخصهای رشد و بقاء، برخی شاخصهای بیوشیمیایی خون و آنزیمهای گوارشی ماهی زبرا دانیو (Danio rerio)
(ندگان)پدیدآور
متین فر, عباسعنایت غلام پور, طیبهشعبانی کاکرودی, سمانافدایی راینی, مهدیهنوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
تحقیق حاضر با هدف بررسی تأثیر اسانس گیاه سیر (Allium sativum) در چهار سطح 0 (T0)، 10/0 (T1)، 15/0 (T2) و 20/0 (T3) گرم اسانس سیر بر کیلوگرم جیره غذایی بر شاخصهای رشد و بقاء، شاخصهای بیوشیمیایی خون و آنزیمهای گوارشی ماهی زبرا دانیو (Danio rerio) انجام گرفت. لاروها از زمان شروع تغذیه فعال به مدت 60 روز با جیرههای غذایی آزمایشی تغذیه شدند. نتایج نشان داد که ماهیان تغذیه شده با جیرههای غذایی آزمایشی بطور معنیداری در شاخصهای رشد و بقاء نسبت به گروه شاهد در شرایط بهتری قرار داشتند (05/0>p). بر طبق نتایج، کمترین میزان گلوکز (mg/dl 08/0±35/18) و کلسترول (mg/dl 06/0±55/3) در تیمار T3 مشاهده شد و دارای اختلاف معنیداری با گروه شاهد و سایر تیمارهای آزمایشی بود (05/0>p) در حالیکه بیشترین میزان پروتئین کل (g/dl 09/0±51/2) در تیمارهای T2 و T3 اندازهگیری شد که دارای اختلاف معنیداری با گروه شاهد و تیمار T1 میباشد (05/0>p). مقدار آنزیم پروتئاز در تمامی ماهیان تغذیه شده با تیمارهای آزمایشی افزایش یافت (05/0>p)، اما در مورد آنزیمهای لیپاز و آمیلاز، تنها در تیمارهای T2 و T3 به طور معنیداری تحت تأثیر اسانس گیاه سیر قرار گرفتند (05/0>p). بالاترین مقادیر آنزیمهای آمیلاز (U/mg protein 13/0±11/9)، لیپاز (U/mg protein 10/0±55/2) و پروتئاز (U/mg protein 10/0±03/4) در T3 مشاهده گردید. بین تیمارهای T2 و T3 به لحاظ مقدار آنزیم پروتئاز اختلاف معنیداری وجود نداشت (05/0p). بر طبق نتایج، کمترین میزان گلوکز (mg/dl 08/0±35/18) و کلسترول (mg/dl 06/0±55/3) در تیمار T3 مشاهده شد و دارای اختلاف معنیداری با گروه شاهد و سایر تیمارهای آزمایشی بود (05/0>p) در حالیکه بیشترین میزان پروتئین کل (g/dl 09/0±51/2) در تیمارهای T2 و T3 اندازهگیری شد که دارای اختلاف معنیداری با گروه شاهد و تیمار T1 میباشد (05/0>p). مقدار آنزیم پروتئاز در تمامی ماهیان تغذیه شده با تیمارهای آزمایشی افزایش یافت (05/0>p)، اما در مورد آنزیمهای لیپاز و آمیلاز، تنها در تیمارهای T2 و T3 به طور معنیداری تحت تأثیر اسانس گیاه سیر قرار گرفتند (05/0>p). بالاترین مقادیر آنزیمهای آمیلاز (U/mg protein 13/0±11/9)، لیپاز (U/mg protein 10/0±55/2) و پروتئاز (U/mg protein 10/0±03/4) در T3 مشاهده گردید. بین تیمارهای T2 و T3 به لحاظ مقدار آنزیم پروتئاز اختلاف معنیداری وجود نداشت (05/0p) در حالیکه بیشترین میزان پروتئین کل (g/dl 09/0±51/2) در تیمارهای T2 و T3 اندازهگیری شد که دارای اختلاف معنیداری با گروه شاهد و تیمار T1 میباشد (05/0>p). مقدار آنزیم پروتئاز در تمامی ماهیان تغذیه شده با تیمارهای آزمایشی افزایش یافت (05/0>p)، اما در مورد آنزیمهای لیپاز و آمیلاز، تنها در تیمارهای T2 و T3 به طور معنیداری تحت تأثیر اسانس گیاه سیر قرار گرفتند (05/0>p). بالاترین مقادیر آنزیمهای آمیلاز (U/mg protein 13/0±11/9)، لیپاز (U/mg protein 10/0±55/2) و پروتئاز (U/mg protein 10/0±03/4) در T3 مشاهده گردید. بین تیمارهای T2 و T3 به لحاظ مقدار آنزیم پروتئاز اختلاف معنیداری وجود نداشت (05/0p). مقدار آنزیم پروتئاز در تمامی ماهیان تغذیه شده با تیمارهای آزمایشی افزایش یافت (05/0>p)، اما در مورد آنزیمهای لیپاز و آمیلاز، تنها در تیمارهای T2 و T3 به طور معنیداری تحت تأثیر اسانس گیاه سیر قرار گرفتند (05/0>p). بالاترین مقادیر آنزیمهای آمیلاز (U/mg protein 13/0±11/9)، لیپاز (U/mg protein 10/0±55/2) و پروتئاز (U/mg protein 10/0±03/4) در T3 مشاهده گردید. بین تیمارهای T2 و T3 به لحاظ مقدار آنزیم پروتئاز اختلاف معنیداری وجود نداشت (05/0p)، اما در مورد آنزیمهای لیپاز و آمیلاز، تنها در تیمارهای T2 و T3 به طور معنیداری تحت تأثیر اسانس گیاه سیر قرار گرفتند (05/0>p). بالاترین مقادیر آنزیمهای آمیلاز (U/mg protein 13/0±11/9)، لیپاز (U/mg protein 10/0±55/2) و پروتئاز (U/mg protein 10/0±03/4) در T3 مشاهده گردید. بین تیمارهای T2 و T3 به لحاظ مقدار آنزیم پروتئاز اختلاف معنیداری وجود نداشت (05/0p). بالاترین مقادیر آنزیمهای آمیلاز (U/mg protein 13/0±11/9)، لیپاز (U/mg protein 10/0±55/2) و پروتئاز (U/mg protein 10/0±03/4) در T3 مشاهده گردید. بین تیمارهای T2 و T3 به لحاظ مقدار آنزیم پروتئاز اختلاف معنیداری وجود نداشت (05/0
کلید واژگان
گیاه سیرماهی زبرا دانیو
شاخصهای رشد
شاخصهای بیوشیمیایی
آنزیمهای گوارشی
تكثير و پرورش
شماره نشریه
6تاریخ نشر
2019-03-011397-12-10
ناشر
موسسه تحقیقات شیلات ایرانسازمان پدید آورنده
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور ، سازمان تحقیقات ، آموزش و ترویج کشاورزیدانشگاه آزاد اسلامی گرگان
دانشگاه یوپی ام
دانشگاه جیرفت
شاپا
1026-13542322-5998




