نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorجلیلی, سید حسنfa_IR
dc.contributor.authorفرهوش, رضاfa_IR
dc.contributor.authorمطلبی, عباسعلیfa_IR
dc.contributor.authorکوچکی, آرشfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T09:59:08Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T09:59:09Z
dc.date.available1399-08-23T09:59:08Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T09:59:09Z
dc.date.issued2019-03-01en_US
dc.date.issued1397-12-10fa_IR
dc.identifier.citationجلیلی, سید حسن, فرهوش, رضا, مطلبی, عباسعلی, کوچکی, آرش. (1397). پایداری میکروکپسول تولید شده از روغن ماهی کیلکا با استفاده از خواص عملکردی هیدرولیز پوست ماهی کپور نقره‌ای (Hypophthalmichthys molitrix). مجله علمي شيلات ايران, 27(6), 67-78. doi: 10.22092/ISFJ.2019.118228fa_IR
dc.identifier.issn1026-1354
dc.identifier.issn2322-5998
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2019.118228
dc.identifier.urihttp://isfj.ir/article-1-2109-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/599472
dc.description.abstractپوست ماهی کپور نقره‌ای (Hypophthalmichthys molitrix) به عنوان پسماند فرآوری در کارخانه‌های تولید فرآورده‌های گوشت چرخ‌شده، با بهایی پایین در دسترس می‌باشد. روغن ماهی کیلکا (جنس Clupeonella) نسبت به روغن سایر ماهیان دریای خزر دارای اُمگا-3 بیشتر و  ارزش غذایی بالاتر می‌‌باشد. در پژوهش حاضر، پوست کپور نقره‌ای جمع‌‌آوری و پس از هیدرولیز با آنزیم آلکالاز، خواص عملکردی آن جهت پایداری میکروکپسول تولید شده از روغن خالص شده کیلکا در pHهای 4/3 و 8/6 بررسی شد. نتایج نشان داد تغییرات میزان اسیدهای آمینه پس از 6 ساعت هیدرولیز قابل ملاحظه بود (05/0p<). مجموع اسیدهای آمینه آبگریز از 08/32 درصد در زمان 25/0 ساعت به  88/24 درصد پس از 6 ساعت هیدرولیز رسید. فعالیت مهارکنندگی رادیکال‌ دی‌فنیل‌پیکریل‌هیدرازیل (DPPH) و قدرت احیای آهن محلول‌های هیدرولیزی، طی ساعت اول افزایش قابل توجهی داشت، در 4 ساعت به اوج رسید و پس از آن به آرامی کاهش یافت. پایداری امولسیون در برابر دو فاز شدن و تشکیل خامه در pH 8/6 نسبت به pH 4/3 بیشتر بود و اختلاف معنی‌داری را در غلظت‌های 2 تا 5 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر محلول هیدرولیزی نشان داد (05/0p<). به عنوان یک نتیجه کلی، استفاده از عمل هیدرولیز پوست کپور نقره‌ای و نقش آنتی‌اکسیدانی آن در تولید امولسیون‌‌های پایدار حاوی میکروکپسول‌های روغن کیلکا، پروسه‌‌ای با ارزش جهت غنی‌سازی انواع غذاها می‌‌باشد.fa_IR
dc.format.extent557
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات شیلات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمي شيلات ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Scientific Fisheries Journalen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2019.118228
dc.subjectپوست ماهی کپور نقره‌ایfa_IR
dc.subjectروغن ماهی کیلکاfa_IR
dc.subjectهیدرولیز آنزیمیfa_IR
dc.subjectخواص عملکردیfa_IR
dc.subjectپایداری امولسیونی.fa_IR
dc.subjectبيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتيfa_IR
dc.titleپایداری میکروکپسول تولید شده از روغن ماهی کیلکا با استفاده از خواص عملکردی هیدرولیز پوست ماهی کپور نقره‌ای (Hypophthalmichthys molitrix)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه فردوسی مشهدfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه فردوسی مشهدfa_IR
dc.contributor.departmentسازمان تاتfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه فردوسی مشهدfa_IR
dc.citation.volume27
dc.citation.issue6
dc.citation.spage67
dc.citation.epage78


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد